Marko Juhant predstavlja

Šolo za starše - Motiviranje otroka

S praktičnimi motivacijskimi tehnikami poskrbite, da bodo vaši otroci srečni in uspešni v šoli, službi in življenju in da bodo dosegli stvari, o katerih si še sanjati ne upate.
Šola za starše Motiviranje otroka vam bo pomagal, da bo vaš otrok sam od sebe opravil domače naloge, delo in hišna opravila brez teženja, obotavljanja in ugovarjanja.

Svojega otroka boste naučili odgovornosti, samostojnosti in samodiscipline, ki mu bodo pomagale v šoli, službi in življenju.

Tečaj vključuje 3 sklope, 35 videoposnetkov in več kot 3 ure vsebin, ki vam bodo s praktičnimi primeri in metodami korak za korakom pomagali bolje motivirati svojega otroka.
1.000+
staršev se je že pridružilo moji šole za starše z video razlagami
20.000
staršev letno obišče moja predavanja

O meni

Sem Marko Juhant, specialni pedagog za vzgojo otrok, s katero se ukvarjam že 40 let.

Osem let sem bil ravnatelj Mladinskega doma Malči Beličeve v Ljubljani, pozneje pa sem vodil številne mladinske tabore in sodeloval pri vzgoji več tisoč otrok tako v šolah kot doma.

Sem avtor 16 knjig o vzgoji otrok, med katerimi so Trma, Kazen, Varuh otrokovih dolžnosti in Recepti v vzgoji. Zadnja leta pa predavam na šolah, vrtcih in ustanovah po celi Sloveniji. Vsako leto opravim več kot 500 predavanj.

Zagovarjam konkreten in praktičen pristop k vzgoji otrok. Znanstvena izhodišča dopolnjujem s praktičnimi izkušnjami in dobro mero zdrave pameti.
500
Predavanj na leto
16
Napisanih knjig o vzgoji
40 let
Izkušenj

Mnenja kupcev naših šol za starše:

"Razumljivo, natančno razloženo, konkretni primeri"

Pogledala sem že tri poglavja šole za starše in kljub temu, da sem prebrala že ogromno o vzgoji, izvedela veliko novega in že malo prenašam v prakso. Vse je razumljivo, natančno razloženo in podkrepljeno s konkretnimi primeri.
Nina Držaj
"Tečaj našega najboljšega strokovnjaka za vzgojo otrok"

Če je kam pomembna investicija, je to investicija vase ali v svojo družino. To je priročnik našega najboljšega strokovnjaka za vzgojo otrok in problematičnih otrok.
Rebeka Simonič Fink
"Všeč mi je, da je šola za starše podkrepljena s praktičnimi primeri!"

Hvala za nasvete, primere in ideje. Priznam, da se je včasih lažje zadreti na otroka kot se ustaviti za 5 minut, premisliti in odgovorno odreagirati! Blazno mi je všeč, da je celoten priročnik podkrepljen s praktičnimi primeri!
Mojca Pušpan Babić
"Starejši kot je otrok, težje ga bomo obvladovali"

Vzgoja otroka sigurno ni lahko delo, starejši kot je, težje ga bomo obvladovali, če ne začnemo že na samem začetku njegovega odraščanja.
Tanja Oprčkal

Kako deluje šola za starše z video razlagami?

Dostop do šole za starše z video razlagami boste dobili takoj, ko prejmemo vaše plačilo. Pri plačilu preko interneta je to v nekaj minutah, pri plačilu po povzetju pa v nekaj dneh.

V priročniku si boste lahko ogledali 35 videoposnetkov dolžine do 20 minut (skupaj več kot 3 ure in pol vsebin):
Videoposnetke boste lahko pogledali kjerkoli in kadarkoli, med likanjem ali pa ob kozarcu dobrega piva, na računalniku, tablici ali telefonu.

Tudi če si boste želeli preostanek ogledati kasneje, se boste lahko kadarkoli vrnili tja, kjer ste ostali, saj naša spletna stran sama shranjuje vaš napredek.

Šola za starše je razdeljena v sklope, ki vas bodo korak za korakom v logičnem zaporedju vodili skozi posamezne videoposnetke:
Vsak od videoposnetkov vsebuje eno konkretno metodo ali rešitev za eno konkretno težavo, tako da boste lahko najprej pogledali tiste videoposnetke, ki vas najbolj zanimajo.

Do šole za starše imate neomejen dostop, kar pomeni, da se boste lahko kadarkoli vrnili k posameznem videu in ga pogledali tolikokrat, kot si želite.

S članstvom boste dobili še dostop do Facebook skupine kupcev vzgoja.si, kjer se boste lahko povezali z ostalimi kupci naših tečajev.

1. sklop: Sprožilci notranje motivacije

V prvem delu tečaja boste spoznali konkretne motivacijske tehnike, ki bodo vašemu otroku pomagale najti notranjo motivacijo, da se bo sam od sebe spravil k delu in učenju.
Naučili se boste:
Zakaj je nesmiselno čakati na “idealne pogoje”
Kaj otroke resnično motivira in kaj ne
Specifičnih tehnik, ki jih lahko uporabite za motiviranje svojih otrok
Zakaj se otroci nočejo učiti
Katere napake staršev znižajo otrokovo motivacijo
Različnih prijemov za motiviranje za težka in lahka opravila
Kako motivirati otroka za učenje, opravljanje domačih nalog, izlete v naravo, skrb za ustno higieno, pomivanje kopalnice, pospravljanje sobe,...
Kako poskrbeti, da bodo delo opravili sami od sebe brez vašega prigovarjanja
S tem boste vzpostavili tudi boljši odnos s svojimi otroki, kar vam bo prihranilo veliko truda in energije, vaši otroci pa se bodo lepše obnašali.

2. sklop: Preverjene metode vodenja in motiviranja

V drugem delu tečaja se boste naučili svojega otroka voditi v pravo smer z zgledom, pravili in avtoriteto.

Tako boste točno vedeli, kaj storiti, tudi takrat, ko potrebujejo nekaj zunanjega motiviranja.
Naučili se boste:
Kako v svojo vzgojo pravilno vpeljati pravila in red
Kdaj je smiselno biti vztrajen in dosleden in kdaj ne
Kako lahko s svojo “Osebno legendo” navdahnete otroke
Kako dobiti avtoriteto v svoji družini
Zakaj je zgled ena najboljših motivacijskih tehnik
Kako otroka naučiti medsebojnega spoštovanja in odgovornosti
Kdaj morate biti pri vzgoji potrpežljivi in kdaj morate vztrajati pri svojem
Kako pravilno pomagati otroku pri učenju in domačih nalogah
Ko boste imeli dovolj avtoritete in dovolj dober odnos s svojim otrokom, bo to vodilo v medsebojno spoštovanje in odgovornost. Ne glede na to, kaj mu boste naročili, vas bo ubogal.

3. sklop: Motiviranje v praksi

V tretjem delu tečaja boste svoje novo znanje nadgradili z zgodbami iz 18 konkretnih primerov, ki vam bodo motivacijske tehnike pomagali uporabiti v praksi.
Dotaknili se bomo tem, kot so:
domače naloge;
odločanje;
vsakodnevna opravila;
nezainteresiranost za šolo;
kaj z otroki, ki prehitro odnehajo;
samostojnost;
koncentracija;
špricanje;
pomanjkanje avtoritete
kampanjsko učenje;
zakaj hočejo otroci zapustiti šolo;
navduševanje;
navduševanje najstnikov;
spolnost;
strah;
hrabrost;
vztrajnost;
V vsakem od videoposnetkov bom z vami delil praktične nasvete, ki jih boste lahko takoj uporabili pri vzgoji svojih otrok.

Tako boste točno vedeli, kaj storiti, če vaš otrok ne želi pospraviti sobe, šprica šolo, ima težave pri domačih nalogah, nima volje za učenje ali pa prehitro odneha

Neomejen dostop do šole za starše z video razlagami

Z nakupom šole za starše boste dobili neomejen dostop do videoposnetkov, tako da jih boste lahko pogledali tudi večkrat.

Posnetke boste lahko gledali kjerkoli in kadarkoli - na tablici, pametnem telefonu ali računalniku, ali pa ko bodo šli vaši otroci že spat.
BONUS

BONUS:
Delovni zvezek

Za vas smo pripravili tudi PDF delovni zvezek s 37 praktičnimi vajami, ki vam bo pomagal nasvete iz tečaja prenesti v prakso in jih prilagoditi vašim otrokom. Zvezek si boste lahko natisnili, ali pa izpolnili digitalno verzijo.  
BONUS

BONUS:
Facebook skupnost vzgoja.si

Ob nakupu šole za starše boste dobili tudi dostop do zaprte Facebook skupnosti vzgoja.si, kjer se boste lahko povezali z drugimi kupci naših priročnikov in drug drugemu pomagali pri vzgoji svojih otrok.

Kaj je našim kupcem všeč pri šoli za starše?

Dobili smo res uporabne prijeme in nasvete. Imeli smo težave z neposlušnostjo in slabo motivacijo. Za šolo zdaj vse naredi sam, razen če kaj ne zna. Tuširati se gre tudi brez ponavljanja! Predvsem je najbolj pomagalo to, da sva vztrajna in ne popuščava pri pravih stvareh.
Petra M.
Dobro predavanje, ki daje odlične napotke. Želela sem si motivirati otroka k opravljanju domačih nalog in hišnim opravilom. Zdaj se veseli vlečenja kart z opravilom. Najbolj všeč mi je pa bil trik z odgovorom “Ja, ampak kako?”, odziv otroka je čisto drugačen!
Tanja B.
Pri šoli za starše so mi všeč sami primeri kako izboljšati določeno težavo, da jih lahko pogledam kadar imam čas, da se lahko vmes ustavim in še enkrat zavrtim nazaj, pa da so časovno neomejeni, tudi če si jih želim pogledati ob polnoči.
Maja
Od nakupa šole za starše se je otrokovo vedenje že izboljšalo, najbolj pa nam je na šoli za starše všeč, da je veliko primerov iz prakse, s katerimi se lahko poistovetiš.
Eva
Najbolj mi je všeč, da so videi zelo ljudski in se vsak najde v njih. Zelo mi je všeč, da so težave po naslovih in lahko pogledam tisto, kar me tisti trenutek zanima.
Suzana
Sem vzgojiteljica in mama 3 otrok, poklicna "deformacija" je, da želim čim več mnenj, izkušenj... Dobila sem kar nekaj konkretnih nasvetov, ki jih lahko uporabim v službi in doma!
Jerneja R.
Šoli smo se pridružili zaradi nemotiviranosti, neopravljanja zadolžitev in šolskih obveznosti. Najbolj všeč nam je bil nasvet, naj podamo navodila, povemo kaj točno pričakujemo od njih, pregledamo opravljeno delo in ocenimo kaj so naredili. Otroka se veselita, ko stvari preverim in podam oceno, ne pa samo pričakujem, da bo narejeno. Podanih je bilo veliko praktičnih primerov, zaradi česar je šola lažje razumljiva.
Mojca A.
Pri šoli za starše mi je všeč odločnost, uporabnost, in to da je podprt z rešitvami. Se vidi, da je bilo to doživeto in da g. Juhant to kar predava prakticira in govori iz izkušenj
Karmen
Težko najdem čas oz. sem preveč utrujena, da bi brala knjige ali pa da grem v živo na tečaj zato mi je super, da lahko gledam videe. Gospoda Juhanta poznam in mi ima super vsebine. Všeč mi je tudi, da so kratki videi in da si lahko dvakrat zavrtim isto stvar da se mi usede. Zelo mi je všeč tudi to da se ne zgubiš oz. ne zgubiš niti
Urška
Pri šoli za starše z video razlagami mi je všeč, da si lahko izberem svoj čas ko mi ustreza, da niso dolgi videi, da ji lahko gledam ko imam čas, si sama zbiram kdaj bom gledala in kaj bom gledala, jih večkrat pogledam, vaje pa so zelo razumljive.
Maja

Preizkusite ŠOLO ZA STARŠE brez skrbi

Zagovarjam načelo, da štejejo rezultati ne teorija.

Če vam tečaj ne prinese želenih rezultatov, nam to sporočite na info@vzgoja.si v 30 dneh od nakupa in povrnili vam bomo znesek tečaja. Prosimo, da vsebino s tečaja resnično uporabite v praksi!

Pridružite se šoli za starše - Motiviranje otroka!

Z nakupom šole za starše Motiviranje otroka boste dobili:
Preverjen sistem za motiviranje in vodenje otrok, sestavljen na podlagi 40 let izkušenj pri vzgoji več tisoč otrok v vrtcih, šolah in domovih po Sloveniji.
Sprožilce notranje motivacije, ki bodo vaše otroke pripravili do tega, da bodo obveznosti in opravila opravili sami od sebe.
Metode vodenja, s katerimi boste svoje otroke vzgojili v motivirane, samostojne in odgovorne osebe.
Neomejen dostop do šole za starše z video razlagami, z več kot 35 videoposnetki in 3 urami vsebin o motiviranju otrok za šolo, delo in vsakodnevna opravila.
PDF delovni zvezek s 37 praktičnimi napotki za motiviranje otrok, ki vam bo nasvete iz priročnika pomagal prilagoditi vzgoji vaših otrok.
18 praktičnih tehnik za motiviranje otrok, ki bodo rešile težave, s katerimi se spopada vsak starš.
Vse dodatne vsebine za motiviranje otrok, ki jih bomo v šolo za starše dodali v prihodnosti.
Članstvo v zaprti Facebook skupnosti vzgoja.si, kjer se boste lahko povezali z drugimi kupci naših šol za starše in drug drugemu pomagali pri vzgoji otrok.

Pogosta vprašanja

Ali šole za starše deluje pri vzgoji predšolskih otrok/šolarjev/najstnikov?

Vsebine šole za starše so namenjene vzgoji otrok vseh starosti. Namenoma sem vključil primere vzgoje otrok različnih starosti, od malčkov do šolarjev in mlajših najstnikov. Gre za preverjene vzgojne tehnike, ki delujejo, ne glede na starost otrok. Uporabite jih v praksi in če se vam bo zdelo, da niso izpolnile vaših pričakovanj, vam povrnemo vašo kupnino.

Kaj pa, če s šolo za starše ne bom zadovoljen / zadovoljna?

Če s šolo za starše ne boste zadovoljni, nam to v roku 30 dni od nakupa sporočite na e-naslov info@vzgoja.si, in vrnili vam bomo denar.

Prosim vas le, da šolo za starše dejansko uporabite. Če vaše padalo ni odprto, vam ne koristi!

Kdaj in kako poteka šola za starše? Ali potrebujem dostop do Zooma?

Za šolo za starše ne potrebujete nobene dodatne aplikacije kot je Zoom, saj je šola za starše že vnaprej posneta.

Z nakupom dobite neomejen dostop do šole za starše. Lahko si ga ogledate kjerkoli in kadarkoli, takrat, ko vam najbolj ustreza.

Si lahko šolo za starše ogledam s svojim partnerjem?

Seveda!

Ali lahko šolo za starše kupim za darilo?

Seveda!

Ali lahko šolo za starše kupim z nakazilom na TRR?

Seveda!

Ne vem, če splošni nasveti delujejo, saj je vsak otrok edinstven. Mi bo šola za starše dejansko pomagala?

Popolnoma se strinjam z vami.

Vaši otroci so drugačni od drugih otrok. Niso pa prav nič posebni.

Vzgojne tehnike, ki jih bom delil z vami, v praksi uporabljam že 40 let. Tako v vzgoji doma kot v stroki. Zato vem, da delujejo.

Poleg tega sem za vsako vzgojno tehniko vključil številne konkretne primere uporabe na otrocih vseh starosti - od prvošolčkov do najstnikov.

Vse nasvete boste enostavno uporabili tudi v praksi.

Ali lahko gledamo vašo šolo za starše na sestankih v našem vrtcu ali šoli?

Za vrtce, šole in druge ustanove imamo poseben cenik.

Za nakup večih licenc tečaja za vaše zaposlene in nemoten ogled brez kršenja avtorskih pravic nam pošljite povpraševanje na info@vzgoja.si.

Pridružite se šoli za starše - Motiviranje otroka!

Z nakupom šole za starše Motiviranje otroka boste dobili:
Preverjen sistem za motiviranje in vodenje otrok, sestavljen na podlagi 40 let izkušenj pri vzgoji več tisoč otrok v vrtcih, šolah in domovih po Sloveniji.
Sprožilce notranje motivacije, ki bodo vaše otroke pripravili do tega, da bodo obveznosti in opravila opravili sami od sebe.
Metode vodenja, s katerimi boste svoje otroke vzgojili v motivirane, samostojne in odgovorne osebe.
Neomejen dostop do šole za starše z video razlagami, z več kot 35 videoposnetki in 3 urami vsebin o motiviranju otrok za šolo, delo in vsakodnevna opravila.
PDF delovni zvezek s 37 praktičnimi napotki za motiviranje otrok, ki vam bo nasvete iz tečaja pomagal prilagoditi vzgoji vaših otrok.
18 praktičnih tehnik za motiviranje otrok, ki bodo rešile težave, s katerimi se spopada vsak starš.
Vse dodatne vsebine za motiviranje otrok, ki jih bomo šoli za starše dodali v prihodnosti.
Članstvo v zaprti Facebook skupnosti vzgoja.si, kjer se boste lahko povezali z drugimi kupci naših šol za starše in drug drugemu pomagali pri vzgoji otrok.