Povišanje cene čez:
nakup

Spletna šola za starše - Odlepite otroke od ekranov

Postavite zdrave meje pri uporabi elektronskih naprav in navdušite otroke nad realnim življenjem

Vzgojite otroke, ki bodo pametno uporabljali ekrane, namesto da cele dneve igrajo igrice, visijo na TikToku in se izogibajo resničnemu svetu


Marko Juhant
specialni pedagog
Pridružite se staršem, ki vlagajo v prihodnost svojih otrok
+17.837
slovenskih staršev

Ali tudi vaš otrok vedno več časa preživi z očmi, usmerjenimi v ekran, pa naj bo to telefon, računalnik ali televizor? Vam je katera od spodnjih situacij znana?

 • Vašemu otroku je pogosto dolgčas in si čas najraje zapolni s telefonom.
 • Včasih je igral nogomet, zdaj pa se navdušuje samo za računalniške igre.
 • Morda vašega otroka bolj privlači računalnik kot druženje s prijatelji?
 • Telefon ima v roki skoraj vsako minuto in brez njega ne more niti na stranišče.
 • Vas skrbi, kaj počne vaš otrok na internetu, ko vas ni doma?
 • Odvzemu telefona ali prepovedi uporabe računalnika sledi burna reakcija.

 

Potem vas vabim v šolo za starše Odlepite otroke od ekranov, na kateri boste pridobili vse znanje, orodja in vzgojne metode, ki jih potrebujete, da bi:

 • ponovno vzpostavili nadzor nad ekrani;
 • postavili dobre temelje za zmerno uporabo elektronskih naprav;
 • soočili otroka z novimi pravili glede uporabe ekranov;
 • poskrbeli za varno uporabo interneta in
 • vašega otroka navdušili za aktivnosti brez ekranov.

Šola za starše - Odlepite otroke od ekranov

Postavite trdne meje pri uporabi ekranov in otroke navdušite nad resničnim življenjem

Šola za starše obsega dva dela. Prvi del je več kot uro in pol dolgo predavanje, drugi del pa obsega videoodgovore na 12 resničnih vprašanj staršev o uporabi ekranov.

Posnetek predavanja in odgovorov so vam na voljo za ogled kjerkoli in kadarkoli vam najbolj ustreza.

Predavanje vključuje sledeče sklope:

1. Izognite se pastem interneta

Z uporabo resničnih primerov vam bom povedal, kaj vse lahko doleti vašega otroka ob vsakdanji uporabi elektronskih naprav in interneta ter kako se s tem soočiti in biti v oporo vašemu otroku.

2. Pametna uporaba elektronskih naprav

Kako pristopiti k nadzoru nad uporabo ekranov? Predelali bomo vse – od prvega telefona in družinskega načrta uporabe elektronskih naprav do tega, katere aplikacije in igre so primerne za vašega otroka in katere nikakor niso.

3. Kako postaviti trdne meje pri uporabi ekranov

Dobili boste konkretne nasvete, s katerimi boste z otrokom samozavestno in uspešno opravili dogovor o omejitvah in pravilih.

4. Zmagajte bitke za zmerno uporabo računalnika, telefona in televizije

Povedal vam bom nekaj zgodb, s katerimi vam bom pomagal razumeti, kako ukrepati, ko se otrok noče odlepiti od ekrana. Primeri temeljijo na resničnih situacijah, prijemi pa preverjeno delujejo.

5. Kako otroke odlepiti od ekranov

Povedal vam bom, katere stvari naredijo virtualni svet tako privlačen za otroke in kako lahko usmerite vašega otroka, da bo zabavo iskal drugje kot na računalniku.

 

BONUS: Paket za varnost na internetu

V sklopu vsebin šole za starše prejemete tudi PDF paket za varnost na internetu. V njem boste našli vse potrebne informacije in pripomočke, ki vam bodo pomagali pridobiti nadzor nad časom, ki ga vaši otroci preživijo pred ekrani, in nad vsebinami, ki so jim dostopne na spletu.

 

Nakup -
39€
>>> Kliknite sem za takojšen dostop do vsebin <<<
30-dnevna garancija zadovoljstva
Google
(4.9)
65 mnenj
Facebook
(5)
32 mnenj

Komu je šola za starše namenjena?

Če se prepoznate v kateri od spodnjih situacij, boste v šoli za starše Odlepite otroke od ekranov zagotovo našli rešitev za svoje težave:

 • “Večino dneva je na mobilnem telefonu. V šoli je sicer pridna, aktivna tudi v športu, preostali čas pa namenja le telefonu, vse do poznega večera. Ko rečem, da tako ne gre, me ne upošteva, dokler ne znorim.”
 • “Otroci so neposlušni, nezainteresirani za delo, učenje ... Edina stvar, za katero imajo veselje, so računalniške igrice, telefon, tv.”
 • “Sin se težko se spravi k učenju, išče izgovore, nima delovnih navad, pretirano uporablja telefon in računalnik.”
 • “Naš ima preveč prostega časa, ki ga zna zapolniti samo s telefonom ali računalnikom.”
 • “Zapre se vase, ždel bi v svoji sobi in se ukvarjal z računalnikom (igral igrice).”
 • “Sin je zdolgočasen, brez volje za pomoč doma, raje bi bil samo na računalniku.”
 • “Cele dneve preživi na telefonu in gleda TikTok ...”
 • “Po glavi jima rojijo samo zabava, uživanje, telefon, tablica, računalnik, ...”

Ustvarjena po meri (pre)zaposlenega starša

Vem, da sta današnji ritem in način življenja staršev precej drugačna in bolj intenzivna kot včasih.

Zato sem šolo za starše zasnoval tako, da jo bodo lahko tudi najbolj zaposleni starši zlahka vključili v svoj zapolnjeni urnik:

 • pregledno, po praktičnih sklopih razdeljena snov, da se boste hitro znašli med vsebinami;
 • krajši posnetki za naporne dneve ter daljše vsebine za takrat, ko imate čas in energijo;
 • praktična, jasna navodila, s katerimi boste teorijo hitro in zlahka prenesli v prakso;
 • videoodgovori na vprašanja staršev za takrat, ko si samo želite v trenutku rešitev za določeno težavo.

Tudi, če bi radi nasvete poslušali, medtem ko počnete nekaj drugega (med čiščenjem, pospravljanjem, sprehodom ali vožnjo v službo), vam to omogoča naša šola za starše.

O meni

Marko Juhant v parku
Če me slučajno še ne poznate, naj se vam na hitro predstavim. Sem Marko Juhant in sem specialni pedagog za vzgojo otrok. Z vzgojo otrok se ukvarjam že 40 let.

Prvih deset let sem delal v dijaškem domu v Kranju (najprej kot vzgojitelj, nato kot vodja enote in na koncu kot pomočnik ravnatelja), potem deset let kot ravnatelj v Mladinskem domu Malči Beličeve, kasneje pa sem ustanovil svoje podjetje, vodil številne mladinske tabore in sodeloval pri vzgoji tisočev otrok, tako v šolah kot doma.

O vzgoji otrok sem napisal 16 knjig (npr. Trma, Srečni otroci, Pogrešani napotki, Mali nasilnež, Varuh otrokovih dolžnosti, ...), v zadnjih letih pa predavam na šolah, v vrtcih in ustanovah po celi Sloveniji. Vsako leto izvedem več kot 500 predavanj.

V sodelovanju s spletno stranjo Vzgoja.si sem za vas pripravil različne šole za starše (Vzgoja trmastega otroka, Otrok ne uboga, Motiviranje otroka in druge), ki si jih je ogledalo že več kot 13.000 staršev.

Mnenja staršev

S svojimi nasveti sem pomagal več deset tisoč staršem, vzgojiteljem in strokovnim delavcem. Tu je le peščica njihovih odzivov:
"Izjemen pedagog. Realen. Mislim, da bi vsak malček rabil starše z njegovim pogledom na vzgojo." - Janja
“Ogromno nasvetov iz tečajev Marka Juhanta uporabljam in res delujejo. V tečaju točno naslovi težave in ti vlije občutek zaupanja in razumevanja.” - Živa
“Težko najdem čas oz. sem preveč utrujena, da bi brala knjige ali da bi šla v živo na tečaj, zato mi je super, da lahko gledam videe. Gospoda Juhanta poznam in ima super vsebine. Všeč mi je tudi, da so videi kratki in da si lahko dvakrat zavrtim isto stvar, da se mi “usede”. Zelo mi je všeč tudi to da, se ne izgubiš oziroma ne izgubiš niti.” - Marija
“Moram Vam povedati, da ste prekrasen pedagog z veliko začetnico. Odkar vem za Vas, že kar nekaj let, Vas resnično cenim, cenim Vaše nasvete, všeč mi je podajanje Vaših vsebin. Vsekakor pa mi je všeč, da omenjate in uporabljate zdravo kmečko pamet, kot jo tudi sama rada omenjam in uporabljam.” - Ana
“Praktični, kot vedno. Veseli me, da jih ob večerih posluša tudi moj mož (vsak eno slušalko pred spanjem). Nasveti vsekakor delujejo, dajejo mi občutek moči in potrditve. Hvala!” - Klavdija
Garancija na zadovoljstvo

Izgubiti ne morete ničesar!

Za svojimi predavanji in šolami za starše trdno stojim in verjamem, da vam bodo močno pomagale pri vzgoji otrok, če jih boste uporabili v praksi. Zato za rezultate jamčim z vračilom denarja.

Če šola za starše zaradi kateregakoli razloga ne bo izpolnila vaših pričakovanj, nam to sporočite v roku 30 dni po nakupu na e-naslov info@vzgoja.si in vrnili vam bomo kupnino.

Neomejen dostop, za vedno

Vzgojne tehnike in nasvete lahko že danes uporabite pri vzgoji vaših otrok, k šoli za starše pa se vrnete mesece in leta po nakupu, saj imate do nje doživljenjski, neomejen dostop. Vaš napredek bo tudi shranjen, da boste vedno vedeli, kje ste ostali.

BONUS: Članstvo v Facebook skupini Vzgoja.si

Ob nakupu šole za starše boste dobili tudi dostop do zaprte Facebook skupine Vzgoja.si, kjer se boste lahko povezali z drugimi člani naših šol za starše in drug drugemu pomagali pri vzgoji otrok.

Vtisi članov o šoli za starše Odlepite otroke od ekranov 

“Dobili smo res uporabne prijeme in nasvete. Imeli smo težave z neposlušnostjo in slabo motivacijo. Za šolo zdaj vse naredi sam, razen če česa ne zna. Tuširati se gre tudi brez ponavljanja! Predvsem je najbolj pomagalo to, da sva vztrajna in ne popuščava pri pravih stvareh.” - Petra M.
“Dobro predavanje, ki daje odlične napotke. Želela sem si motivirati otroka za opravljanje domačih nalog in hišnih opravil. Zdaj se veseli vlečenja kart z opravilom. Najbolj všeč pa mi je bil trik z odgovorom: “Ja, ampak kako?”, odziv otroka je čisto drugačen!” - Tanja B.
"Pri šoli za starše so mi všeč sami primeri, kako izboljšati določeno težavo, da jih lahko pogledam, kadar imam čas, da se lahko vmes ustavim in še enkrat zavrtim nazaj, pa da so časovno neomejeni, tudi če si jih želim pogledati opolnoči.” - Maja

Pogosta vprašanja

Ali bodo nasveti iz šole za starše delovali pri vzgoji predšolskih otrok/šolarjev/najstnikov?

Da, bodo! Šola za starše je namenjeno staršem otrok vseh starosti. V snov sem namenoma vključil primere vzgoje različnih otrok, od predšolčkov do najstnikov.

Kdaj in kako poteka šola za starše? Ali potrebujem dostop do Zooma?

Ne potrebujete nobene dodatne aplikacije, kot je Zoom, saj je šola za starše posneta vnaprej.

Z nakupom dobite neomejen dostop do vseh vsebin izobraževanja. Lahko si jih ogledate kjerkoli in kadarkoli, takrat, ko vam najbolj ustreza.

Si lahko šolo za starše ogledam s svojim partnerjem?

Seveda! Več glav se več nauči. Starša sta kot termostat za počutje v družini – vajina čustva in energija se prelivajo v vse ostale člane, zato je pomembno, da se sprememb in izboljšav lotita skupaj.

Ali lahko šolo za starše kupim za darilo?

Seveda! Za več informacij o nakupu izobraževanj kot darilo nam prosim pišite na info@vzgoja.si.

Ali lahko plačilo opravim z nakazilom na TRR?

Če želite nakup opraviti z nakazilom na TRR, nam pošljite e-sporočilo na info@vzgoja.si.

Ali lahko šolo za starše pregledujemo na sestankih v našem vrtcu ali šoli?

Za vrtce, šole in druge ustanove imamo poseben cenik.

Za nakup več licenc za vaše zaposlene in za nemoten ogled brez kršenja avtorskih pravic nam pošljite povpraševanje na info@vzgoja.si.

Kaj pa, če s šolo za starše ne bom zadovoljen/zadovoljna?

Če z izobraževanjem ne boste zadovoljni, nam to v roku 30 dni od nakupa sporočite na e-naslov info@vzgoja.si in vrnili vam bomo denar.

Prosim vas le, da vsebine dejansko pregledate in uporabite. Če vaše padalo ni odprto, vam ne koristi!

Z nakupom šole za starše Odlepite otroke od ekranov boste dobili:

 • preverjene metode za vzgojo otrok na podlagi 40 let izkušenj pri vzgoji več tisoč otrok v vrtcih, šolah in domovih po Sloveniji;
 • posnetek spletnega predavanja, polno praktičnih tehnik in konkretnih primerov iz resničnega življenja;
 • praktične napotke za vzpostavitev zdravega odnosa z ekrani;
 • konkretna navodila, kako te temelje vzpostaviti;
 • odgovore na najpogostejša vprašanja staršev glede prekomerne uporabe elektronskih naprav;
 • nasvete in navodila, s katerimi boste poskrbeli za varno uporabo spleta;
 • neomejen dostop do posnetka predavanja in odgovorov na vprašanja, ki si jih boste lahko v miru ogledali še tedne in mesece po nakupu;
 • PDF 60-dnevni test zrelosti na odštevanje – za nakup prvega telefona;
 • PDF pogodbo za telefon, primerno za mlajše otroke;
 • PDF pogodbo za telefon, primerno za starejše otroke;
 • PDF dokument s smernicami za uporabo ekranov;
 • PDF dokument z nasveti za uravnoteženo uporabo interneta;
 • PDF dokument s priporočili za starševski nadzor in uporabo aplikacij.
Nakup -
39€
>>> Kliknite sem za takojšen dostop do vsebin <<<
30-dnevna garancija zadovoljstva
Google
(4.9)
65 mnenj
Facebook
(5)
32 mnenj
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]