Povišanje cene čez:
nakup

Spletna šola za starše - Otrok ne uboga

Zakaj vas otrok še vedno ne uboga na prvo besedo, čeprav ste neskončno skrbni, predani in ljubeči?

Marko Juhant
specialni pedagog
Katja PaskulinJasna Košnjek Mehle
+24.688
zadovoljnih kupcev

Prav pri starših, ki ste najbolj skrbni in si želite najmanj stresa in konfliktov, se pogosto pokaže težava z neposlušnostjo otrok.

Glavna težava je v tem, da svojo skrb, predanost in ljubezen usmerjate v napačne stvari.

Če boste vsaj košček svoje ljubeče starševske energije usmerili v to, da sledite SOS protokolu, bo vaša vzgoja veliko bolj uspešna in učinkovita.

SOS protokol je eden najbolj preprostih in učinkovitih receptov za vzgojo otrok, ki bo poskrbel, da se vaš trud poplača.

Z njim sam že 40 let dosegam, da me otroci ubogajo na prvo besedo – v le nekaj preprostih korakih ter brez drame in pregovarjanja.

Uporabite ga lahko z manj truda, časa in besed ter dosežete izjemne rezultate.

Ne skrbite. Še vedno boste upoštevali otroka, njegove potrebe, občutke, situacijo. Vseeno pa boste dosledni in svoje izpeljali do konca.

Kaj je SOS protokol?

Sistem, s katerim nikoli več ne boste oklevali v vzgojni situaciji, ker boste točno vedeli, kako biti sorazmerni, dosledni in učinkoviti pri ukrepanju.

Tudi najbolj sočutni, ljubeči in skrbni starši boste dobili moč ukrepati in biti odločni pri vzgoji.

Na tak način delujete v skladu z otrokovimi potrebami in zmožnostmi.

Otroku izkažete razumevanje, spoštovanje in sodelovanje, zato bo raje sodeloval z vami, ne boste se zdeli “ne fer” in “hudi zmaji”.

Hkrati pa ujamete vsako priložnost, da ga spodbudite in usmerite v vzorno vedenje, takrat ko ga je zmožen, in oblikujete boljše veščine zato, da boste lažje sodelovali v prihodnje (naslednjič ne bo opcije “ne zmore”).

V sklopu protokola boste dobili primerne odzive, ukrepe, oblike pomoči in spodbud, ki jih boste uporabili glede na potek dogodka in okoliščine, ki so do dogodka pripeljale.

Popolnoma opremljeni boste za to, da prenovite svoje družinske dinamike v veliko bolj sodelovalne in obojestransko odzivne – že v nekaj dneh.

Najboljši del? SOS protokol lahko uporabite za 1001 situacijo in pri otrocih različnih starosti

 • Ko otroci ne ubogajo, ne poslušajo in ne sledijo vašim navodilom.
 • Se ne spravijo k učenju, ko jim to ukažete, namesto tega mečkajo, počnejo vse drugo in se na koncu prepirajo z vami, namesto da bi se ukvarjali z domačimi nalogami in učenjem.
 • Se v javnosti grdo obnašajo, ko pa jih poskušate umiriti, se vam uprejo, kričijo ter vam jemljejo energijo in pijejo živce.
 • Ne želijo jesti solate, med obroki zganjajo nered in nemir, mečkajo s hrano.
 • Ne skrbijo za higieno, ne pospravljajo svoje sobe, puščajo za sabo nered in razdor.
 • Ovirajo družinsko rutino, zavlačujejo, motijo obrede in nočejo spati.
 • Tudi v šoli ne sledijo navodilom učiteljev in se grdo obnašajo do priiateljev ali znancev.

Skratka, kadarkoli otrok ne uboga, ne opravi naročenega, lahko uporabite SOS protokol.

SOS protokol in še nekaj “posladkov” za uboganje boste odkrili v spletni šoli za starše Otrok ne uboga:

Spletna šola za starše Otrok ne uboga

S SOS protokolom dosežite, da vas otrok sliši, upošteva in sledi vašim navodilom ko mu nekaj rečete – prvič, ne desetič.

Spletna šola za starše Otrok ne uboga vsebuje glavni videodel tečaja, v katerem vam bom razložil SOS protokol korak za korakom.

Tam boste prav tako odkrili še 7 ključnih spretnosti za doseganje uboganja otroka. Videodel je razdeljen na 5 sklopov in 38 krajših videoepizod.

Vso teorijo podkrepim s 14 primeri iz prakse, nekaj iz osebne prakse, nekaj pa z odgovori na konkretna vprašanja staršev o neubogljivosti in sodelovanju z otroki.

Prejeli boste tudi delovni zvezek s plonkcem protokola in 13 praktičnih vaj za lahkotno doseganje uboganja in sodelovanja.

Končno se boste lahko pogumno in brez strahu lotili ukrepanja v kritičnih situacijah.

Ne boste več:

 • oklevali, ko je najbolj ključno;
 • neslišani, ker se nihče ne odziva;
 • popustili, samo da bo mir;
 • občutili krivde, da ste nekaj naredili narobe.

Ukrepanje bo dobilo glavo in rep ter bo veliko bolj smiselno, tako za vas kot za otroka.

S takšnim sistemom otrok vedno bolj spoštuje vaše odločitve in ukrepe ter ugotavlja, da vas je treba upoštevati, da ima cela stvar nek smisel.

Dosezite sodelovanje in uboganje, a brez zatiranja, čustvenih ran, kuhanja mule in prizadetih čustev.

Protokol boste lahko tudi natisnili in se nanj obračali kadarkoli – lahko ga imate nalepljenega na hladilnikuali prepognjenega v denarnici.

SOS protokol je sicer tako preprost, da si ga boste zapomnili zelo hitro in zvadili zadevo v praksi tako, da bo zelo hitro šlo kot po maslu.

Nakup -
69€
>>> Kliknite sem za takojšen dostop do vsebin <<<
30-dnevna garancija zadovoljstva
Google
(4.9)
65 mnenj
Facebook
(5)
32 mnenj

Kako deluje spletna šola za starše Otrok ne uboga?

Vsebino spletne šole za starše boste prejeli v celoti po nakupu. Ne boste potrebovali dostopa do Zooma ali kakršnekoli aplikacije – vse posnetke si boste lahko ogledali kjerkoli in kadarkoli boste želeli.

Razdeljena je v 5 praktičnih sklopov:

 • Sklop 1. Kako doseči, da vas otrok uboga na prvo besedo?
 • Sklop 2. Uporaba SOS protokola in praktični nasveti za konkretne situacije
 • Sklop 3. Odgovori na najpogostejša vprašanja staršev o ubogljivosti otrok
 • Sklop 4. Poglobljena predavanja o žetoniranju, postavljanju mej in napakah
 • Sklop 5. Zgodbe iz prakse – kako sem dosegel sodelovanje z otroki

Prejeli boste tudi praktičen delovni zvezek s 13 praktičnimi vajami v PDFobliki, ki vam bo pomagal, da boste nasvete iz šole za starše prenesli v prakso in jih prilagodili vašim otrokom. Zvezek si boste lahko natisnili ali izpolnili digitalno različico.

Kaj starši menijo o spletni šoli za starše Otrok ne uboga?

“Imeli smo težave z neposlušnostjo in neupoštevanjem pravil in dogovorov. Otrok zdaj v večji meri upošteva dogovore, se prej loti nalog, za katere smo se predhodno dogovorili, npr. umij si zobe, pripravi se na tuširanje, pospravi igrače v spalnici.” – Petra
“Šola za starše Otrok ne uboga je vrhunski pripomoček. Pri svoji hčeri sem takoj začela opažati drugačno vedenje, ker sem uporabila prave besede. Uveljavljala je svojo voljo, ničesar ni naredila tako, kot smo se dogovorili, če ni bilo po njeno, je bil ogenj v strehi. Naučili smo se, kako preprečiti izbruh joka, ko nekaj ni po njeno. In to samo z besedicama ali-ali in s pravo izbiro. Mi je pa všeč, ker so predstavljeni konkretni primeri, v katerih najdem tudi naše težave.” – Lara Koprivc
“Šola za starše Otrok ne uboga je nekaj najboljšega. Poglej si jo, ker boš našel tam odgovore na milijon vprašanj, ki jih imaš glede svojih mulcev. Največje težave smo imeli pri domačih nalogah in odhodu v posteljo. Preden se je spravil k domači nalogi, smo se včasih tudi pol ure in več pregovarjali o tem, zakaj jo je treba narediti in kdaj. Zdaj jo skoraj vedno naredijo brez predhodnega prepričevanja.” – Tina
“Poglejte, ker so konkretni primeri podani, ne samo teorija. Prej sem ponavljala: ‘Pospravi, pripravi torbo ... Zdaj dam izbiro, npr. pripravi zdaj ali jo boš potem, ko bo sestrica lahko gledala risanko, ali pospravi mizo zdaj ali jo boš potem, ko bo šla sestrica z atijem na igrišče. Zvečer dam kratka navodila, npr. tuš, pižama, pravljica! Če nista urejeni, zmanjka časa za pravljico. Pomagalo je tudi v primerih, da sem dobila potrditev, da nekaj delam prav.” – Damjana

Komu je namenjena šola za starše Otrok ne uboga?

Če morate vse ponavljati stokrat, kot pokvarjena plošča, če vas otroci “ne slišijo” ali bolje rečeno – nočejo slišati in vas ne ubogajo (sploh takrat, ko je nujno), vam lahko pomagam.

Če se prepoznate v kateri od spodnjih situacij, boste v njej zagotovo našli rešitev za svoje težave:

 • “Potrebno jima je reči desetkrat, da tisto opravita oz. ubogata, pa tudi takrat mi na koncu popustijo živci in se začnem dreti.”
 • “Pri treh otrocih in vsemu stresu, ki ga imam na dnevnem redu, mi večkrat poči film (se zaderem), ker ne zmorem več mirno ponavljati enih in istih reči. Rabim nov pogled na zadevo, pogled na situacijo z višine, ker trenutno ne znam ravnati drugače. Kljub vsem poskusom ne pridem do točke, kjer želim biti.”
 • “Prerekanje vseh v družini zato, ker se sedemletni otrok veliko zgovarja, ne uboga, je včasih tudi nesramen, odrezav (meni, mami, reče ti pa tiho bodi), če ga okregam, je zelo zamerljiv (pravi, da ga nimamo radi in da bo kar šel).”
 • “Zdi se mi, da ni nobenega spoštovanja. Odgovarja, ko ji kaj ni po godu, besedni zaklad ima ogromen, ne zmanjka ji besed in ugovorov. Vedno najde kaj za pripomnit. V jezi reče tudi kaj, da bi me prizadela (me sploh ne maraš, Mijo imaš raje, ne maram te, si grozna mama), in nato vidim, da ji je kasneje hudo ...”
 • “Pogosto uboga šele takrat, ko mu zagrozimo s sankcijami. Ne moremo funkcionirati samo na osnovi nenehnih groženj.”
 • “Moja težava je, da ne vem, kako postopati, ko se mi upre, in kdaj uporabiti kazen. Zdi se mi namreč, da če bi jo uporabila takoj, ko mi reče
 • "ne", se bo zgodilo, da mi bo kazni zmanjkalo. Torej, kdaj, kako pogosto in za kakšne prekrške dam kazen? Zdi se mi kontraproduktivno dajati kazen na kazen.”
 • “Najin starejši otrok ne uboga, ne glede na navodilo. Včasih imava občutek, da sploh ne posluša ali namerno presliši. Preprosto nadaljuje, kar je počel, in se ne zmeni za naju. Najhuje je, ko situacija ogroža njegovo varnost. Npr. steče na cesto, prime vročo posodo …”

Ustvarjena po meri (pre)zaposlenega starša

Vem, da sta današnji ritem in način življenja staršev precej drugačna in bolj intenzivna kot včasih.

Zato sem šolo za starše zasnoval tako, da jo bodo lahko tudi najbolj zaposleni starši zlahka vključili v svoj zapolnjeni urnik:

 • pregledno, po praktičnih sklopih razdeljena snov, da se boste hitro znašli med vsebinami;
 • krajši posnetki za naporne dneve ter daljše vsebine za takrat, ko imate čas in energijo;
 • praktična, jasna navodila, s katerimi boste teorijo hitro in zlahka prenesli v prakso;
 • videoodgovori na vprašanja staršev za takrat, ko si samo želite v trenutku rešitev za določeno težavo.

Tudi, če bi radi nasvete poslušali, medtem ko počnete nekaj drugega (med čiščenjem, pospravljanjem, sprehodom ali vožnjo v službo), vam to omogoča naša šola za starše.

O meni

Marko Juhant v parku
Če me slučajno še ne poznate, naj se vam na hitro predstavim. Sem Marko Juhant in sem specialni pedagog za vzgojo otrok. Z vzgojo otrok se ukvarjam že 40 let.

Prvih deset let sem delal v dijaškem domu v Kranju (najprej kot vzgojitelj, nato kot vodja enote in na koncu kot pomočnik ravnatelja), potem deset let kot ravnatelj v Mladinskem domu Malči Beličeve, kasneje pa sem ustanovil svoje podjetje, vodil številne mladinske tabore in sodeloval pri vzgoji tisočev otrok, tako v šolah kot doma.

O vzgoji otrok sem napisal 16 knjig (npr. Trma, Srečni otroci, Pogrešani napotki, Mali nasilnež, Varuh otrokovih dolžnosti, ...), v zadnjih letih pa predavam na šolah, v vrtcih in ustanovah po celi Sloveniji. Vsako leto izvedem več kot 500 predavanj.

V sodelovanju s spletno stranjo Vzgoja.si sem za vas pripravil različne šole za starše (Vzgoja trmastega otroka, Otrok ne uboga, Motiviranje otroka in druge), ki si jih je ogledalo že več kot 13.000 staršev.
Garancija na zadovoljstvo

Izgubiti ne morete ničesar!

Za svojimi izobraževanji trdno stojim in verjamem, da vam bodo zelo pomagali pri vzgoji otrok, če jih boste uporabili v praksi. Zato za rezultate jamčim z vračilom denarja.

Če šola za starše zaradi kateregakoli razloga ne bo izpolnila vaših pričakovanj, nam to sporočite v roku 30 dni po nakupu na e-mail info@vzgoja.si in vrnili vam bomo kupnino. Prosim vas le, da si vsebine v šoli za starše dejansko ogledate! Če vaše padalo ni odprto, vam ne koristi!

Neomejen dostop, za vedno

Vzgojne tehnike in nasvete lahko že danes uporabite pri vzgoji vaših otrok, k šoli za starše pa se vrnete mesece in leta po nakupu, saj imate do nje doživljenjski, neomejen dostop. Vaš napredek bo tudi shranjen, da boste vedno vedeli, kje ste ostali.

BONUS: Članstvo v Facebook skupini Vzgoja.si

Ob nakupu šole za starše boste dobili tudi dostop do zaprte Facebook skupine Vzgoja.si, kjer se boste lahko povezali z drugimi člani naših šol za starše in drug drugemu pomagali pri vzgoji otrok.

Pogosta vprašanja

Ali šole za starše deluje pri vzgoji predšolskih otrok/šolarjev/najstnikov?

Vsebine šole za starše so namenjene vzgoji otrok vseh starosti. Namenoma sem vključil primere vzgoje otrok različnih starosti, od malčkov do šolarjev in mlajših najstnikov. 

Gre za preverjene vzgojne tehnike, ki delujejo, ne glede na starost otrok. Uporabite jih v praksi in če se vam bo zdelo, da niso izpolnile vaših pričakovanj, vam povrnemo vašo kupnino.

Kdaj in kako poteka šola za starše? Ali potrebujem dostop do Zooma?

Za šolo za starše ne potrebujete nobene dodatne aplikacije, kot je Zoom, saj je šola za starše posneta vnaprej.

Z nakupom dobite neomejen dostop do šole za starše. Lahko si ga ogledate kjerkoli in kadarkoli, takrat, ko vam najbolj ustreza.

Si lahko šolo za starše ogledam s svojim partnerjem?

Seveda! Sploh, če si želita vzgajati enotno in skladno. Če pa partner ne želi poslušati z vami, vam svetujem, da si posnetke vseeno pogledate, kadar je zraven, pa vas bo poslušal vsaj z enim ušesom.

Ali lahko šolo za starše kupim za darilo?

Seveda! Za več informacij o nakupu šole za starše kot darilo nam prosim pišite na info@vzgoja.si.

Ali lahko plačilo opravim z nakazilom na TRR?

Če želite nakup opraviti z nakazilom na TRR, nam pošljite e-sporočilo na info@vzgoja.si.

Ne vem, če splošni nasveti delujejo, saj je vsak otrok edinstven. Mi bo šola za starše dejansko pomagala?

Popolnoma se strinjam z vami. Vaši otroci so drugačni od drugih otrok. Niso pa prav nič posebni. A to ni nič slabega! To pomeni le, da so predvidljivi in da pri njih delujejo ukrepi, ki delujejo pri večini drugih otrok.

Vzgojne tehnike, znanje in nasvete, ki jih bom delil z vami, v praksi uspešno uporabljam že 40 let. Tako v vzgoji doma kot v stroki. Zato vem, da delujejo in jih boste enostavno uporabili tudi v praksi.

Ali lahko šolo za starše pregledujemo na sestankih v našem vrtcu ali šoli?

Za vrtce, šole in druge ustanove imamo poseben cenik.

Za nakup več licenc za vaše zaposlene in za nemoten ogled brez kršenja avtorskih pravic nam pošljite povpraševanje na info@vzgoja.si.

Kaj pa, če s šolo za starše ne bom zadovoljen/zadovoljna?

Če s šolo za starše ne boste zadovoljni, nam to v roku 30 dni od nakupa sporočite na e-naslov info@vzgoja.si in vrnili vam bomo denar.

Prosim vas le, da vsebine dejansko pregledate in uporabite. Če vaše padalo ni odprto, vam ne koristi!

Z nakupom šole za starše Otrok ne uboga boste dobili:

 • preverjeni SOS protokol za sodelovanje z otrokom na podlagi 40 let izkušenj pri vzgoji več tisoč otrok v vrtcih, šolah in domovih po Sloveniji;
 • šolo za starše, polno praktičnih tehnik in konkretnih primerov iz resničnega življenja;
 • 7 spretnosti za doseganje uboganja otrok, ki jih boste lahko uporabili v vsaki situaciji in poskrbeli, da vas bo otrok ubogal na prvo besedo, brez ugovarjanja in slabe volje;
 • konkretno razlago, kako te spretnosti uporabljati v najpogostejših kočljivih situacijah;
 • neomejen dostop do 38 posnetkov in treh predavanj v šoli za starše, da jih boste lahko v miru gledali še tedne in mesece po nakupu;
 • odgovore na najpogostejša vprašanja staršev glede neubogljivosti otrok, da bo čisto vsak našel rešitev za svoje težave;
 • vse dodatne vsebine za vzgojo neubogljivih in neposlušnih otrok, ki jih bomo šoli za starše dodali v prihodnosti;
 • BONUS: PDF delovni zvezek s 13 praktičnimi vajami, ki vam bo nasvete iz priročnika pomagal prilagoditi vzgoji vaših otrok;
 • BONUS: članstvo v zaprti Facebook skupini Vzgoja.si, kjer se boste lahko povezali z drugimi kupci naših šol za starše in drug drugemu pomagali pri vzgoji otrok.
Nakup -
69€
>>> Kliknite sem za takojšen dostop do vsebin <<<
30-dnevna garancija zadovoljstva
Google
(4.9)
65 mnenj
Facebook
(5)
32 mnenj