Brezplačna e-knjiga  7 receptov za vzgojo srečnih in uspešnih otrok:
PRENESITE
Black Friday akcija: -40% popusta na vsa izobraževanja

Marko Juhant o vzgoji otrok

BREZPLAČNA 
E-KNJIGA

Prenesite brezplačno e-knjigo 7 receptov za vzgojo srečnih in uspešnih otrok
O meni so pisala naslednja podjetja

Izobraževanja o vzgoji otrok

Marko Juhant

Sem specialni pedagog, bivši ravnatelj, večni vzgojitelj, oče in avtor več najbolje prodajanih knjig o vzgoji otrok. Moj pristop k vzgoji otrok je konkreten in praktičen, brez dlak na jeziku in ovijanja v vato (tako staršev kot otrok).

Nisem pristaš nepotrebnega razvajanja in prekomernega zaščitništva otrok. Svojo prakso oslanjam na najboljše znanstvene ugotovitve na področju pedagogike, na praktične izkušnje in na dobro mero zdrave kmečke pameti.

Učiti se ne bom nehal nikoli. Skozi leta vodenja taborov in spremljanja pouka sem ugotovil, da pri vzgoji obstaja velika razlika med teorijo in prakso.

S pomočjo teh izkušenj zbiram nabor vzgojnih prijemov in metod, ki preverjeno delujejo, in opuščam tiste, na katere se otroci ne odzivajo najbolje.Sem eden od redkih, če ne edini pedagog, ki jamči za rezultat svetovanja. Če zadanih ciljev ne dosežemo, staršem vrnem denar.

Z vsako knjigo, predavanjem in tečajem si prizadevam, da dobite navodila, razlage in napotke, ki bodo bistveno izboljšali vaše odnose, vzdušje v vaši družini in vedenje vašega otroka.
To delam s praktičnimi, konkretnimi nasveti, ki jih zlahka prenesete v prakso, ker vem, da je vse lažje povedati, kot dejansko izpeljati.

Skratka, moje poslanstvo je vzgojo olajšati, polepšati in izboljšati, tako za starše kot za otroke. Želim vam pomagati, da boste bolje razumeli svoje otroke ter jih vzgojili v srečne, delovne, odgovorne in uspešne ljudi.

Zelo sladko poslanstvo, saj vem, da se vam bo vsak vaš trud v tej smeri stotero povrnil. Najboljši starši ste tisti, ki se vsak dan trudite biti malo boljši, ne glede na to, kakšni ste.

Mnenja strank

6 glavnih elementov dobre vzgoje

Bistvo dobre vzgoje je, da znate svoje ukrepe, ton glasu in odnos prilagoditi glede na situacijo, značaj otroka in njegove trenutne potrebe.

Da se vedno trudite biti pošteni, spoštljivi ter hkrati odločni in samozavestni.

Točno takšna vzgoja je v otrokovem najboljšem interesu, zato se boste v mojih izobraževanjih in nasvetih srečevali s šestimi glavnimi elementi dobre vzgoje:
1

Razumevanje otroka in realna pričakovanja. Morate vedeti in razumeti, kaj je normalno in kaj ni, kaj otrok zmore, kako razmišlja, kako se počuti. To je predpogoj da lahko ukrepate pravilno, sorazmerno, spoštljivo in v skladu z otrokovimi zmožnostmi.

2

Ohranjanje miru in dostojanstva, da lahko izberete pravi ukrep, ki ne bo prekomeren ali škodljiv za vaš odnos z otrokom in zaradi katerega vas ne bo pekla vest.

3

Prepoznavanje glavnega problema, ki je pripeljal do neprijetne situacije. Le ko prepoznate resnični, glavni problem, ga lahko odpravite učinkovito in za vedno. Če skušate rešiti napačen problem, se bo težava v prihodnosti ponavljala.

4

Sposobnost izbire primernega ukrepa in dovolj velik nabor ukrepov (graja, kazen, pogovor, tolažba, druženje, ustvarjanje ...). Izbirate na podlagi tega, kar se v tistem trenutku dogaja, kako se otrok tedaj počuti in kaj potrebuje. Z uporabo napačnega ukrepa težave ne boste rešili in jo lahko celo poslabšate.

5

Samozavest in odločnost pri vzgoji, saj sta vaša energija in pristop do otroka izjemno pomembna za uspešnost vzgojnih metod in ukrepov. Otroci dobro zaznajo, kako se počutite, in začutijo, kdaj niste prepričani vase, ter to z veseljem izkoristijo v svoj prid.

6

Doslednost tudi v najtežjih trenutkih, ko ste utrujeni, na koncu z živci, ko imate slab dan, ko ste neprespani in pod stresom, da otroka ne zmedete, ker ukrepate enkrat tako in drugič drugače.

Brez katerekoli od teh ključnih sestavin sistem ne deluje.

Če želite dobro vzgajati svoje otroke, morate obvladati vse ključne elemente dinamične vzgoje in se zavedati, da se ne vzgaja le v trenutku in le z ukrepi.

Vzgaja se tudi sproti, dolgoročno, s premislekom, s pogovori in z načrtnim negovanjem odnosov in vrednot.

Vse znanje, razlage, primere in podrobna navodila, ki vam bodo omogočili takšno vzgojo, boste našli v mojih šolah za starše.

Nasveti

Preberite vse članke
Avtorica Montessori vzgoje je Italijanska doktorica na področju medicine, ki se je preusmerila iz medicine v pedagogiko.  Seveda so se tudi njene druge vrednote, kat...
9 min branja
Sočutno starševstvo je kljub vsem dobrim namenom, precej težko izvajati. Veliko ljudi zaplava.  K meni potem pridejo v času najstništva svojega otroka in rečejo...
10 min branja
Prednosti in slabosti permisivne vzgoje.
11 min branja

Že imate kopijo  
brezplačne e-knjige?

apartmentcrossmenuchevron-leftchevron-right