Preskoči na vsebino
Vzgoja.si – Marko Juhant
phone
041 453 555
Vaše naročilo je skoraj končano...
Pozor! , vaše naročilo je trenutno v obdelavi, zato ne zapustite te strani, saj lahko pride do napake pri zaključku naročila. Stran preberite do konca, saj imam za vas pomembno sporočilo. Marko Juhant

Čestitamo! Z znanjem, ki ga boste pridobili v šoli za starše Dom brez prepirov, se boste lahko dejansko že danes skregali, “kokr’ se zagre”.

Konflikti in nestrinjanja so namreč sestavni del življenja in povsem normalni, sploh pri otrocih, ki se še navajajo na avtonomijo, izražanje lastne volje in upoštevanje postavljenih mej.

Zdaj boste imeli pri roki preverjen in preprost načrt vsakič, ko se bo to zgodilo.

Vedeli boste, kaj povedati in kako se z otrokom pogovoriti, ne da bi zaradi tega prišlo do ognja v strehi.

 

Prej ali kasneje pa ne bo več čas za besede. Treba bo ukrepati.

Po pogovoru boste sklenili, da morate določiti tudi posledice in ukrep, da morate nekaj narediti drugače kot ponavadi.

Edino pravilno je, da nehate ponavljati kot papagaj, kričati kot pokvarjen radio in groziti kot tiran. Vse to morate nadomestiti z vzgojnim, a še vedno spoštljivim in logičnim ukrepom.

Uf, tukaj pa se zaplete. Vem, da je to najtežji del vzgoje.

Starši se bojite ukrepov, kazni in posledic, saj nikoli niste prepričani, kaj je prav in kaj narobe, kaj je preveč in kaj premalo.

Danes bom razkril, kako lahko ukrepate – a brez slabe vesti in strahu, da boste s tem uničevali vaše odnose ali prizadeli vašega otroka.

 

Sovja vzgoja za ukrepanje brez krivde in strahu

Sova je žival, ki je v številnih kulturah simbol modrosti.

Pogosto jo na ilustracijah vidimo s tisto profesorsko čepico in knjigami pod krilom.

Zakaj mislimo, da je tako modra?

Verjetno zato, ker je večinoma precej tiha (sploh v primerjavi s kričečo papigo).

Znanje namreč pokažemo tako, da govorimo.

Modrost pa pokažemo tako, da tiho poslušamo.

Zato tudi starše vedno spomnim: imate ena usta in dve ušesi – zato poslušajte dvakrat več, kot govorite.

Pri sovji vzgoji se boste naučili resnično poslušati otroka.

Ga slišati, razumeti, ugotoviti tudi njegove neizrečene misli, skrbi, težave.

Le tako boste vedeli, kako točno ukrepati, kako mu pomagati in kaj narediti, da lahko normalno nadaljujete s svojim dnevom.

Naučili se boste tudi, kako povedati čim manj in s tem doseči čim več.

Kako povedati enkrat in biti slišani in upoštevani že prvič.

Kako sporočiti ukaze in prošnje, da jih otrok zazna in z veseljem sodeluje.

Tudi ko:

 • trmari in izsiljuje svojo voljo;
 • ko je nemotiviran, brezvoljen, “len”;
 • ko se vam upira, preizkuša meje, ugotavlja, kaj sme in česa ne;
 • ko so težava računalnik, telefon in druge skušnjave sodobnega sveta;
 • ko gre za šolo, neljube predmete in domače na(d)loge;
 • ko presliši hišna opravila in domače dolžnosti;
 • ko vas ignorira, se grdo obnaša, je slabe volje in jezen.

Bistvo sovje vzgoje je točno to, da znate pravilno ukrepati v kateremkoli primeru oziroma da svojo vzgojo, ukrepe, ton glasu in energijo prilagodite konkretni situaciji.

Da bi bili sposobni to narediti, pa morate:

#1 Razumeti otroka in imeti realna pričakovanja. Morate vedeti in razumeti, kaj je normalno in kaj ni, kaj otrok zmore, kako razmišlja, kako se počuti;

#2 Ostati mirni in ne izgubiti živcev, da lahko izberete pravi ukrep, ki ne bo prekomeren ali škodljiv za vaš odnos z otrokom in zaradi katerega vas ne bo pekla vest;

#3 Prepoznati glavni problem, ki je pripeljal do neprijetne situacije: če vas otrok ne sliši, vas ne sliši, ker noče, ker ga je strah, ker ga skrbi, ker je nemotiviran, ker trmari. Šele ko veste, “v kateremu grmu tiči zajec”, ga lahko od tam preženete;

#4 Imeti nabor primernih vzgojnih ukrepov za vsako situacijo, da imate pripravljen odziv za vsak problem in da vas nič ne ujame nepripravljene ali presenečene. Takrat, ko ne veste, kaj storiti, najpogosteje povzdignete glas (ali sploh ne ukrepate), zato se bodo težave v prihodnosti le stopnjevale;

#5 Znati izbrati primeren ukrep (grajo, kazen, pogovor, tolažbo, druženje, ustvarjanje …) na podlagi tega, kar se v tistem trenutku dogaja, kako se otrok tedaj počuti in kaj potrebuje. Z uporabo napačnega ukrepa težave ne boste rešili in jo lahko celo poslabšate;

#6 Ukrepe izpeljati samozavestno in odločno, saj sta vaša energija in pristop do otroka izjemno pomembna za uspeh vzgojnih metod in ukrepov. Otroci dobro zaznajo, kako se počutite, in začutijo, kdaj niste prepričani vase, ter to z veseljem izkoristijo v svoj prid;

#7 Biti dosledni tudi v najtežjih trenutkih, ko ste utrujeni, na koncu z živci, ko imate slab dan, ko ste neprespani in pod stresom, da otroka ne zmedete, ker ukrepate enkrat tako in drugič drugače.

S sovjo vzgojo boste vzgajali sproti, dolgoročno, s premislekom, s pogovori in z načrtnim negovanjem odnosov in vrednot.

Tako boste slišani, upoštevani, spoštovani s strani otrok. In to ne zato, ker boste to izsilili, zapovedali ali izterjali, ampak zato, ker bo želel sodelovati z vami, vam slediti in vas poslušati.

Vse znanje, razlage, primere in podrobna navodila, ki vam bodo omogočili sovjo vzgojo, boste našli v mojih šolah za starše.

Ker se zavedam, da marsikdo nima financ za nakup kopice šol za starše, in ker sem mnenja, da ima vsak starš pravico do znanja in pomoči, da bi po svojih najboljših močeh vzgajal svoje otroke, sem pripravil akcijski paket Sovja vzgoja.

Paket Sovja vzgoja

Sovja Vzgoja

V paket sem vključili vse moje najboljše šole za starše, predavanja, nasvete, webinarje in pripomočke, ki vam bodo pomagali osvojiti metodo sovje vzgoje skozi razumevanje in prakso.

Z njihovo pomočjo boste:

 • bolje in bolje razumeli svoje otroke ter tako ohranili mirno kri;
 • osvojili nabor primernih ukrepov, da vam ne bo treba nikoli več ponavljati in kričati;
 • se naučili, kateri ukrep uporabiti v kateri situaciji;
 • se naučili, kako te ukrepe samozavestno, odločno in dosledno izpeljati.

Do paketa izobraževanj boste imeli vseživljenjski dostop (do njih boste lahko dostopali kjerkoli in kadarkoli ter se k njim po mili volji vračali), in to po akcijski ceni, ki je dostopna vsakemu slovenskemu staršu.

V paketu boste dobili dostop do naslednjih izobraževanj:

Orange icon check

Vzgoja trmastega otroka (redna cena je 69 EUR): S 6FT procesom trmaste otroke spremenite v vztrajne otroke.

Orange icon check

Motiviranje otroka (redna cena je 69 EUR): kako vzgojiti otroka z močno notranjo motivacijo, ki mu bo omogočala srečo in uspeh v življenju, in kako narediti konec prepirom glede učenja in domačih nalog.

Orange icon check

Otrok ne uboga (redna cena je 69 EUR): kako doseči, da vas bo otrok ubogal na prvo besedo, brez kričanja, pregovarjanja in slabe volje.

Orange icon check

Neprimerno vedenje (redna cena je 69 EUR): odkrijte skrite vzvode za grdo obnašanje in ga ustavite z učinkovitimi in spoštljivimi ukrepi.

Orange icon check

Vzgoja najstnika (redna cena je 69 EUR): kako najti skupen jezik z najstniki in doseči, da bodo vestno opravljali svoje dolžnosti in živeli življenje na pravi poti.

Orange icon check

Prepiri med brati in sestrami (redna cena je 69 EUR): kako s sodelovalnimi veščinami do manj ljubosumja, prepirov in nasilja med brati in sestrami.

Orange icon check

Samostojen in odgovoren otrok (redna cena je 49 EUR): kako otroka naučiti reševanja problemov, ga navaditi na samostojnost in mu pokazati, da zmore.

Orange icon check

Odlepite otroke od ekranov (redna cena je 39 EUR): naučite se postaviti zdrave meje pri uporabi ekranov in navdušite otroke nad realnim življenjem.

Orange icon check

Razumevanje otroka (redna cena je 49 EUR): Z razumevanjem otrokovih misli in čustev ustvarite dom, poln dobrih odnosov, umirjenosti in sodelovanja.

Orange icon check

Uspešen in brezskrben začetek šolskega leta (redna cena je 39 EUR): Kako otroku ponuditi podporo, vodenje in vzgojo za uspešno novo šolsko leto.

Skupna vrednost paketa izobraževanj je 590 EUR , samo danes in samo na tej strani pa ga lahko dodate vašemu naročilu za samo 97 EUR.


Paket Sovja vzgoja

Minut
Sekund
DANES SAMO 97
Redna cena 97€
0 % POPUST % POPUST
Katja Paskulin
Katja Paškulin
Trustpilot logo Trustpilot logo Trustpilot logo Trustpilot logo Trustpilot logo
Verified icon Preverjena stranka
Trustpilot logo

“Za nakup sem se odločila, ker sem iskala prave smernice kako naprej in vsi nasveti so mi prišli zelo prav, saj izhajajo iz otrok samih in iz vsakodnevnih primerov iz prakse. Priporočam vsem, ki se znajdejo v stiski in iščejo nasvete kako naprej in kateri so pravi prijemi. Želim se vam iskreno zahvaliti iz srca za vse. Šola za starše Vzgoja najstnika je zelo poučna in realna ter ti pokaže drugačen pogled na te stvari. Naš najstnik je imel prej velik odpor do dela, stalno je prelagal odgovornost na druge, zdaj pa je v veliki meri prevzel odgovornost in postal bolj samostojen. Želim se vam iskreno iz srca zahvaliti za vse.”

Andreja Vakselj
Andreja Vakselj
Trustpilot logo Trustpilot logo Trustpilot logo Trustpilot logo Trustpilot logo
Verified icon Preverjena stranka
Trustpilot logo

“Če mene vprašate je vzgoja otrok ena od najtežjih stvari s katerimi se soočamo starši. Zakaj? Zaradi tega, ker je v bistvu vse odvisno od tebe. Ampak to ni res, veliko je neke zunanje pomoči s katero si lahko pomagamo! Ogledala sem si ta tečaj, ki pokriva temo, s katero se vsi starši soočamo. Vsebuje ogromno praktičnih nasvetov, tudi vodi te čez sam proces kako pomagati, na kaj vplivati, kaj mogoče preprečiti…”

Avatar image
Jasna Košnjek Mehle
Trustpilot logo Trustpilot logo Trustpilot logo Trustpilot logo Trustpilot logo
Verified icon Preverjena stranka
Trustpilot logo

“Največja prednost teh tečajev oz. predavanj je to, da se tematiko obdela z res veliko zornih kotov in predvsem to, da se podajo konkretni primeri oziroma konkretne situacije. To je nam staršem v pomoč, saj lahko teorijo povežemo s svojimi situaciji, s svojimi težavami.”

Paket Sovja vzgoja

Minut
Sekund
DANES SAMO 97
Redna cena 97€
0 % POPUST % POPUST