Preskoči na vsebino
Vzgoja.si – Marko Juhant
phone
041 453 555
Vaše naročilo je skoraj končano...
Pozor! , vaše naročilo je trenutno v obdelavi, zato ne zapustite te strani, saj lahko pride do napake pri zaključku naročila. Stran preberite do konca, saj imam za vas pomembno sporočilo. Marko Juhant

Čestitam, pravkar ste se pridružili šoli za starše Postala bova starša.

Tako se boste pripravili na čim bolj brezskrben, varen in umirjen prihod vašega otroka.

To mi pove, da ste zares predani, vedoželjni in odgovorni starši ter si želite otroka vzgajati od prvega dne.

Opravili boste vse najpomembnejše pogovore, sklenili bistvene dogovore in pripravili temelje, ki bodo najboljši vzvod za odlično vzgojo.

Če pa si želite na teh temeljih graditi naprej in nadaljevati z najboljšo možno vzgojo, imam nekaj za vas.

Skozi 40 let dela z otroki in njihovimi starši sem preizkusil in testiral nešteto vzgojnih prijemov, metod, načinov komunikacije, organizacije in povezovanja.

Nekatere družine sem spremljal nekaj dni, nekatere več let. Nekatere otroke sem spoznal v sproščenem okolju, na taborih in v šolah, nekatere v nekoliko manj prijetnih okoliščinah, med intervencijami in v mladinskem domu.

Vem, kaj pri vzgoji deluje, kaj prinaša najboljše rezultate na dolgi rok in pri čem se vložen trud najbolj obrestuje.

Zdaj si pa želim te ključne napotke deliti z vsemi starši, ki bi radi naredili vse, kar je v njihovi moči, da bi vzgojili uspešne in srečne otroke.

Zato vam danes predstavljam metodo dinamične vzgoje otrok.

Dinamična vzgoja je način vzgoje, ki temelji na odzivnosti na otrokove potrebe in na upoštevanju vseh možnih razlogov za težave, ki so nastale, ter na uspešnem prilagajanju nanje.

Ni ne permisiven ne avtoritaren pristop, ampak vsebuje najboljša navodila in metode, za katere sem v 40 letih dela z otroki ugotovil, da so najbolj učinkoviti, koristni in uspešni na dolgi rok.

Zajema pogosto spremljanje lastnega načina vzgoje in dovolj samokritičnosti, da prijeme in metode spremenite, če ne prinašajo željenih rezultatov.

Če je otrok na primer potrt zaradi slabega uspeha v šoli, ki se je zgodil prvič, potrebuje v tistem trenutku razumevanje, tolažbo in konstruktivno pomoč, ne pa pridige o pomembnosti ocen in delovnih navad, hudih kazni in groženj.

Na tak način bi ga namreč demotivirali za nadaljnje učenje ter ustvarili nepotreben pritisk, zamere in slabo voljo, namesto da bi otroka spodbudili in mu pomagali pripraviti načrt, kako bo popravil slabo oceno.

Tako bo dobil občutek, da je sposoben in samostojen ter da bo kos tudi nadaljnjim izzivom, ki mu jih prinašata šola in življenje. Še naprej bo z veseljem hodil v šolo, v družini pa bo vladalo mirno in pozitivno vzdušje. S tem načinom vzgoje se boste izognili marsikateremu prepiru in sivemu lasu.

Dinamična vzgoja je način, s katerim …

  • povzročite najmanj čustvene škode, ker ukrepe izbirate na podlagi situacije, in sicer tistega z največjo učinkovitostjo in najmanj neželenimi učinki glede na to, kaj se dogaja in kaj je v tistem trenutku pomembno;
  • dosežete dolgoročne rezultate in spremembe, ker se ne zanašate le na kratkoročne rešitve, ampak uporabljate strategije, ki na dolgi rok izboljšajo otrokovo vedenje;
  • zapravite najmanj časa in energije, ker se izognete marsikateremu sporu, neskončnemu pregovarjanju in slabi volji zaradi neprimernih ali prekomernih odzivov in ukrepov;
  • vzgajate brez strahu in krivde, saj veste, da so ukrepi premišljeni, nenasilni in ne škodujejo vašem odnosu z otrokom;
  • poglobite odnos z otrokom, saj pokažete, da ga vključujete v družinske odločitve, ga razumete in ste se mu pripravljeni prilagoditi ter z njim najti skupne rešitve, kar je najboljše tako za vaš odnos kot za otrokov nevrološki razvoj.

To so razlogi, zakaj je dinamična vzgoja boljša od reakcijske vzgoje, pri kateri ukrepate le takrat, ko pride do ognja v strehi, in to storite čim prej in čim bolj silovito, da bi neželjeno obnašanje ali neprijetno situacijo zatrli v kali.

Z dinamično vzgojo boste kot starši proaktivno in sistematsko zgradili odlične temelje in odnos z otrokom. Ti temelji vam bodo olajšali in polepšali vzgojo ter omogočili, da otroka vzgojite v samostojno, srečno in uspešno osebo.

Kako deluje moja metoda dinamične vzgoje?

Bistvo dinamične vzgoje je, da znate pravilno ukrepati v kateremkoli primeru oziroma da svojo vzgojo, ukrepe, ton glasu in energijo prilagodite konkretni situaciji.

Da bi bili sposobni to narediti, pa morate:

#1 razumeti otroka in imeti realna pričakovanja. Morate vedeti in razumeti, kaj je normalno in kaj ni, kaj otrok zmore, kako razmišlja, kako se počuti. Če razumemo, da se otrok meče po tleh, ker je naveličan celodnevnega sprehajanja po trgovskem centru, ne postanemo živči, jezni in glasni, ker nas ne uboga, ampak ostanemo mirni in razumemo, da ne zmore več, ter situacijo rešimo mirno, a učinkovito;

#2 ostati mirni in ne izgubiti živcev, da lahko izberete pravi ukrep, ki ne bo prekomeren ali škodljiv za vaš odnos z otrokom in zaradi katerega vas ne bo pekla vest;

#3 prepoznati glavni problem, ki je pripeljal do neprijetne situacije. Če otrok noče več v šolo, kje tiči težava? Je treba otroka kregati, siliti v šolo, ker je len? Ne, treba je ugotoviti, zakaj noče več v šolo, kaj se je zgodilo ali s kom se je skregal. Le ko prepoznate resnični, glavni problem, ga lahko odpravite učinkovito in za vedno. Če skušate rešiti napačen problem, se bo težava v prihodnosti ponavljala;

#4 imeti nabor primernih vzgojnih ukrepov za vsako situacijo, da imate pripravljen odziv za vsak problem in da vas nič ne ujame nepripravljene ali presenečene. Takrat, ko ne veste, kaj storiti, najpogosteje povzdignete glas (ali sploh ne ukrepate), zato se bodo težave v prihodnosti le še stopnjevale;

#5 znati izbrati primeren ukrep (grajo, kazen, pogovor, tolažbo, druženje, ustvarjanje …) na podlagi tega, kar se v tistem trenutku dogaja, kako se otrok tedaj počuti in kaj potrebuje. Z uporabo napačnega ukrepa težave ne boste rešili in jo lahko celo poslabšate;

#6 razumeti ukrepe in pedagoške principe za njimi, da jih lahko izpeljete samozavestno, suvereno in brez slabe vesti. Ena največjih težav staršev je namreč prav v tem, da niso prepričani, kako in zakaj naj bi ukrepi delovali, ter jih zato ne uporabijo, ko bi jih morali, ali pa jih izpeljejo polovično;

#7 ukrepe izpeljati samozavestno in odločno, saj sta vaša energija in pristop do otroka izjemno pomembna za uspeh vzgojnih metod in ukrepov. Otroci dobro zaznajo, kako se počutite, in začutijo, kdaj niste prepričani vase, ter to z veseljem izkoristijo v svoj prid;

#8 biti dosledni tudi v najtežjih trenutkih, ko ste utrujeni, na koncu z živci, ko imate slab dan, ko ste neprespani in pod stresom, da otroka ne zmedete, ker ukrepate enkrat tako in drugič drugače. Če je otrok enkrat kaznovan za neprimerno vedenje, drugič pa ne, bo to vedenje še naprej ponavljal, ker bo upal da se bo morda izognil posledicam, s tem pa boste porušili celoten sistem vaše vzgoje;

Dobra novica je, da en del enačbe že zagotovo imate – in sicer ukrepe, ki ste jih dobili v Zakladnici. Morda obvladate še kaj, ste naravni talent za razumevanje otroka ali ste sposobni ostati mirni ne glede na vse.

Je pa tako – brez katerekoli od teh ključnih sestavin sistem dinamične vzgoje ne deluje.

Če ne boste razumeli otroka, ne boste imeli realnih pričakovanj …
Če ne boste imeli realnih pričakovanj, boste hitro izgubili živce in postali jezni …
Če ne boste ostali mirni, ne boste izbrali najbolj primernega ukrepa …
Brez primernih ukrepov, prilagojenih situaciji, ti ne bodo pokazali željenih rezultatov …
Brez relativno hitrih in zadovoljujočih rezultatov boste postali negotovi, nesamozavestni, občutili boste krivdo in odnos z vašim otrokom se bo začel krhati …
Tako boste izgubili tudi samozavest, odločnost in doslednost, ki so nujne zato, da vas bo otrok slišal in upošteval …

Če želite dobro vzgajati svoje otroke, morate obvladati vse ključne elemente dinamične vzgoje in se zavedati, da se ne vzgaja le v trenutku in le z ukrepi.

Vzgaja se tudi sproti, dolgoročno, s premislekom, s pogovori in z načrtnim negovanjem odnosov in vrednot.

Vse znanje, razlage, primere in podrobna navodila, ki vam bodo omogočili dinamično vzgojo, boste našli v mojih šolah za starše.

Ker pa se zavedam, da marsikdo nima financ za nakup kopice šol za starše, in ker sem mnenja, da ima vsak starš pravico do znanja in pomoči, da bi po svojih najboljših močeh vzgajal svoje otroke, sem pripravil akcijski paket Dinamična vzgoja.

Paket Dinamična vzgoja

Sovja Vzgoja

V paket sem vključili vse moje najboljše šole za starše, predavanja, nasvete, webinarje in pripomočke, ki vam bodo pomagali usvojiti metodo dinamične vzgoje otrok skozi razumevanje in prakso.

Vsa moja izobraževanja so zasnovana na metodi dinamične vzgoje, tako da boste skozi njih:

  • bolje in bolje razumeli svoje otroke ter s tem ohranili mirno kri;
  • usvojili nabor primernih ukrepov;
  • se naučili, kateri ukrep uporabiti v kateri situaciji in
  • se naučili, kako te ukrepe samozavestno, odločno in dosledno izpeljati.

S tem boste postali mojstri dinamične vzgoje in vsak dan boljši starši ter boste korak za korakom izboljšali odnose in vzdušje v družini.

S paketom Dinamična vzgoja boste izvrstno pripravljeni tudi na vse izzive starševstva, ki vas čakajo v prihodnjih letih.

Do paketa izobraževanj boste imeli vseživljenjski dostop (do njih boste lahko dostopali kjerkoli in kadarkoli ter se k njim po mili volji vračali), in to po akcijski ceni, ki je dostopna vsakemu slovenskemu staršu.

V paketu boste dobili dostop do naslednjih izobraževanj:

Orange icon check

Otrok ne uboga (redna cena je 69 EUR): kako doseči, da vas bo otrok ubogal na prvo besedo, brez kričanja, pregovarjanja in slabe volje.

Orange icon check

Vzgoja trmastega otroka (redna cena je 69 EUR): S 6FT procesom trmaste otroke spremenite v vztrajne otroke.

Orange icon check

Motiviranje otroka (redna cena je 69 EUR): kako vzgojiti otroka z močno notranjo motivacijo, ki mu bo omogočala srečo in uspeh v življenju, in kako narediti konec prepirom glede učenja in domačih nalog.

Orange icon check

Neprimerno vedenje (redna cena je 69 EUR): odkrijte skrite vzvode za grdo obnašanje in ga ustavite z učinkovitimi in spoštljivimi ukrepi.

Orange icon check

Vzgoja najstnika (redna cena je 69 EUR): kako najti skupen jezik z najstniki in doseči, da bodo vestno opravljali svoje dolžnosti in živeli življenje na pravi poti.

Orange icon check

Prepiri med brati in sestrami (redna cena je 69 EUR): kako s sodelovalnimi veščinami do manj ljubosumja, prepirov in nasilja med brati in sestrami.

Orange icon check

Odlepite otroke od ekranov (redna cena je 39 EUR): naučite se postaviti zdrave meje pri uporabi ekranov in navdušite otroke nad realnim življenjem.

Orange icon check

Samostojen in odgovoren otrok (redna cena je 49 EUR): kako otroka naučiti reševanja problemov, ga navaditi na samostojnost in mu pokazati, da zmore.

Orange icon check

Uspešen in brezskrben začetek šolskega leta (redna cena je 39 EUR): Kako otroku ponuditi podporo, vodenje in vzgojo za uspešno novo šolsko leto.

Orange icon check

E – knjiga Navihani vodič (redna cena je 19 EUR): 137 poučnih pustolovščin za nepozabno preživljanje časa z otroki stran od ekranov.

Skupna vrednost paketa izobraževanj je 560 EUR , samo danes in samo na tej strani pa ga lahko dodate vašemu naročilu za samo 97 EUR.


Paket Sovja vzgoja

Minut
Sekund
DANES SAMO 97
Redna cena 97€
0 % POPUST % POPUST