Vzgoja logo barvni

Vzgoja trmastega otroka - Marko Juhant

Spletni priročnik s praktičnimi nasveti  in konkretnimi metodami za vzgojo trmastih otrok

Mnenja kupcev šole za starše

“Moj otrok je kar zahteven in ima močno voljo, in čeprav delam v vrtcu mi koristijo kakšne dodatne informacije. Najbolj mi je všeč, da je spletni priročnik podkrepljen s primeri iz prakse.”
Laura
“Všeč mi je, da si lahko izberem svoj čas ko mi ustreza, da niso dolgi videi, da ji lahko gledam ko imam čas, si sama zbiram kdaj bom gledala in kaj bom gledala, jih večkrat pogledam, vaje pa so zelo razumljive.”
Maja Filipič
“Šoli za starše sem se pridružila da lahko komandiram otroke in ne oni mene, da že vnaprej vem kako pravilno odreagirati na njihovo trmo in da vem če sem mogoče kje prestroga”
Tjaša
“Prebrala sem že veliko Juhantovih knjig in ker imam otroka, ki je precej trmast. Šoli za starše sem se pridružila tudi zato, ker nismo iz Ljubljane, da bi se lažje udeležila njegovih seminarjev. Želela sem si, da ne bi pokazala svojih čustev tako hitro kot prej in se naučiti, kako na miren način prepričati svojega otrok da naredi to, kar si želim od njega. Zdaj vidim, da nisem edina, ki ima take težave, in se ne sekiram toliko kot prej.”
Doris
“G. Juhanta že dolgo poznam preko knjig in predavanj v živo in nam ustreza njegov pristop k vzgoji. Imam zelo trmastega otroka, praktični napotki v spletnemu priročniku pa so nam zelo pomagali, saj se nam če nismo dosledni to hitro maščuje. Všeč mi je, da ima spletni priročnik enak način vzgoje kot mi in da je praktičen, pa tudi da nam daje podporo, da vemo da smo na pravi poti.”
Jelka
“Imam 3 otroke in vem, da me tema trma čaka in me je začela zanimati, spletni priročnik pa sem kupila da se pripravim na to kar me čaka. Veliko berem o vzgoji in se veliko pogovarjam s kolegi in si želim nadgraditi svoje znanje, ki ga imam še s tako obliko spletnega priročnika. Trenutno nimam energije za branje knjig so mi videi ljubši.

Všeč mi je, da sploh obstaja tak spletni priročnik. Težko najdem čas oz. sem preveč utrujena, da bi brala knjige ali pa da grem v živo na tečaj zato mi je super, da lahko gledam videe. Gospoda Juhanta poznam in mi ima super vsebine. Všeč mi je tudi, da so kratki videi in da si lahko dvakrat zavrtim isto stvar da se mi usede. Zelo mi je všeč tudi to da se ne zgubiš oz. ne zgubiš niti.”
Urška
“Sama vzgajam 2 najstnici, ki sta precej “zanimivi”, spletni priročnik pa sem kupila, ker sem si želela več vzgojnih orodij. Z nakupom spletnega priročnika sem dobila večjo širino, več materiala za prakso in več samozavesti pri vzgoji.

Pri spletnem priročniku mi je všeč odločnost, uporabnost, in to da je podprt z rešitvami. Se vidi, da je bilo to doživeto in da g. Juhant to kar predava prakticira in govori iz izkušenj”
Karmen
“Doma imam trmastega najstnika, ki ima močno voljo in je nezainteresiran in brez volje, mlajša hčerka pa je tudi trmasta. Po nakupu spletnega priročnika se pri najstniku že vidi, da bolj sodeluje in ni tako brez volje kot prej, pri mali pa brez jeze pridemo do takih zaključkov, kot jih mi hočemo. Pri spletnem priročniku so mi najbolj všeč primeri iz prakse, vsebina mi je zelo všeč, pri videih pa mi je všeč, da gospod Juhant zelo doživeto razlaga.”
Matevž
“Spletni priročnik smo kupili ker imamo majhnega otroka, ki je precej živahen in ima močno voljo, da bi se naučili novih prijemov pri vzgoji. Od nakupa spletnega priročnika se je otrokovo vedenje že izboljšalo, najbolj pa nam je pri spletnem priročniku všeč, da je veliko primerov iz prakse, s katerimi se lahko poistovetiš.”
Eva
“Sem mama samohranilka in je bilo že zelo naporno z otrokoma. Šoli za starše sem se pridružila da vidim da obstajajo rešitve za te težave in videi so mi v veliko mentalno oporo. Najbolj mi je všeč, da so videi zelo ljudski in se vsak najde v njih. Zelo mi je všeč, da so težave po naslovih in lahko pogledam tisto, kar me tisti trenutek zanima.

Všeč mi je tudi, da se vsak najde v teh zgodbah in da se za vsako težavo najde rešitev. Imam dva otroka, ki sta čisto drugačen karakter in za vsakega od njiju lahko najdem različne primere in odgovore. Super je tudi da je spletni priročnik časovno neomejen in da si lahko večkrat pogledam videe, da so stvari povedane enostavno, da jih vsak razume in da niso uporabljeni kakšni izrazi, ki jih nebi razumela.”
Suzana
“Kupila sem že več knjig g. Juhanta in imam 3 otroke, ki so bili neposlušni (npr. neradi pospravljajo igrače za sabo…) in sem mislila da bi mi prav prišlo da si malo razširim obzorje. Spletni priročnik mi je pomagal pri tem da se umirim, zamislim nad svojimi besedami, spremenim svoj govor in z drugačnimi besedami izrazim kar jim želim povedati.

Pri spletnem priročniku so mi všeč sami primerki kako izboljšati določeno težavo, da jih lahko pogledam kadar imam čas, da se lahko vmes ustavim in še enkrat zavrtim nazaj, pa da so časovno neomejeni, tudi če si jih želim pogledati ob polnoči.”
Maja

“Všeč mi je, da je tako narejeno, da se vsak najde v teh zgodbah, da te pomiri, in da si ti v bistvu čisto v redu starš in da se za vsako težavo najde rešitev. “

Sem Marko Juhant in pomagal vam bom pri vzgoji trmastega otroka

Sem Marko Juhant in sem specialni pedagog za vzgojo otrok. Z vzgojo otrok se ukvarjam že 40 let.

8 let sem bil ravnatelj Mladinskega doma Malči Beličeve v Ljubljani, kasneje pa sem vodil številne mladinske tabore in sodeloval pri vzgoji tisočih otrok, tako v šolah kot doma.

O vzgoji otrok sem napisal 16 knjig, zadnja leta pa svoje znanje predavam na šolah, vrtcih in ustanovah po celi Sloveniji. Vsako leto opravim več kot 500 predavanj.
500
Predavanj
+1000
Vzgojenih otrok
40 let
Izkušenj

Vabim vas v svojo šolo za starše
Vzgoja Trmastega Otroka

Spletni priročnik vključuje več kot 5 ur vsebin, razdeljenih v 40+ videoposnetkov in 8 poglavij.
S klikom na posnetke si poglejte nekaj kratkih odsekov iz priročnika!
1. Poglavje
Zakaj je vaš otrok trmast?
Kdo je “kriv” za trmaste otroke?
Zakaj so otroci trmasti?
Kdaj se je primerno lotiti vzgoje trmastih otrok?
2. Poglavje
Tehnike za preprečevanje trme
3 praktične tehnike za preprečevanje trme
Kako vzgajati trmaste predšolske otroke, petošolčke in najstnike
Zakaj za vzgojo trmastih otrok ni nikoli prepozno?
3. Poglavje
Temelji vzgoje trmastih otrok
Prvi koraki pri vzgoji trmastih otrok
8 preverjenih prijemov za vzgojo trmastih otrok
Kako poskrbeti, da se vaši otroci ne bodo neprimerno obnašali?
4. Poglavje
Vzgojna orodja za vsakodnevno uporabo
4 enostavna orodja za izboljšanje odnosov s trmastimi otroki
Skriti pospeševalec kakovostnih pogovorov
Kako se pogajati z otroki in najstniki?
5. Poglavje
Obrambne tehnike proti napadom trme
Kako vnaprej preprečiti napade trme?
6 glavnih sprožilcev trme (in kako se jim izogniti)
Kako v trenutku pomiriti zelo trmastega otroka?
6. Poglavje
Klic v sili: Kaj storiti, ko odpove vse drugo?
Kaj storiti, če ste poskusili že vse, pa se nič ne pozna?
Prijemi, ki jih lahko uporabite, ko vse drugo odpove?
Kaj storiti, če se otrok ne želi spremeniti in vztraja pri svojem?
7. Poglavje
Dodatni primeri iz prakse
Kako naučiti otroka samostojnosti?
Vzgoja težavnih najstnikov
Strah pred zdravniškim pregledom
BONUS
Bonus poglavje
Odgovori na vaša vprašanja
Otrok zvečer ne zaspi
Sinček "ne sliši"
Brat tepe mlajšo sestrico
V šoli za starše Vzgoja trmastega otroka boste dobili konkretne in praktične metode za vzgojo trmastih otrok...

... ne glede na otrokovo starost,
... čeprav ste že “vse poskusili, pa nič ni delovalo”,
... v le nekaj tednih.


Gre za edini plačljivi spletni priročnik pri nas za uspešno vzgojo trmastih otrok.

Ob nakupu spletnega priročnika boste prejeli doživljenjski dostop do vseh videoposnetkov.

Do vsebin boste lahko dostopali preko računalnika, pametnega telefona ali tablice.

Spletni priročnik si boste lahko ogledali tolikokrat, kot si želite, vašem lastnem ritmu. Do priročnika pa boste lahko dostopali kadarkoli. Seveda si ga lahko ogledate tudi skupaj s partnerjem.

Vsi videoposnetki vključujejo praktične napotke, zgodbe s konkretnimi primeri in preverjene vzgojne tehnike, ki jih lahko takoj uporabite v praksi.

Šola za starše vsebuje praktične nasvete in konkretne primere

V njej boste dobili odgovore na pogosta vprašanja in težave, kot so:
“Otrok noče pospraviti svoje sobe. Kaj naj storim?”
“Kaj naj naredim, če otrok noče jesti brokolija?
“Kako naj najstniku dopovem, da se mora do polnoči vrniti z zabave?
“Kako naj se znebimo “jutranjega cirkusa”?”
“Želim, da bi bil moj otrok bolj samostojen”
“Kako naj umirim sinčka, ki hoče sestrici vzeti igračo?”
“Doma imamo najstnika, ki misli da vse ve, s katerim se sploh ne da pogovarjati”
“Kaj naj naredim, če mojega srednješolca nič ne zanima in cel dan nabija računalniške igrice?”
“Moja hčerka stalno teži, da naj ji kupim telefon za 1.000 evrov”
“Kaj naj naredim, ko se otrok v trgovini začne dreti, ker mu nočem kupiti igrače?”
“Sin ves čas nagaja svoji sestrici in kar ne odneha”
“Kako naj sinčka umirim, ko ima napad trme?”
“Kako naj se s trmastimi otroci normalno pogovarjam brez dretja in prepiranja?”

Darila ob nakupu

BONUS
Odgovori na VAŠA vprašanja o vzgoji trmastih otrok
Ko sem posnel spletni priročnik Vzgoja trmastih otrok, je bil moj cilj odgovoriti na vsa možna vprašanja na to temo.

Kljub temu pa se zavedam, da se vam bodo ob ogledu videoposnetkov porodila dodatna vprašanja, na katera morda nisem neposredno odgovoril.

Tekom šole za starše mi boste lahko poslali vaša vprašanja o vzgoji trmastih otrok, na njih pa bom odgovoril z dodatnimi videoposnetki, ki jih bomo kasneje dodali šoli za starše.

Tako boste dobili konkretne nasvete, ki bodo prilagojeni vašim otrokom.
BONUS
Članstvo v privatni Facebook skupnosti vzgoja.si
Ob nakupu šole za starše boste prejeli doživljenjski dostop do Facebook skupine vzgoja.si, do katere bodo imeli dostop samo kupci mojih šol za starše.

V skupini se boste lahko povezali z drugimi starši, izmenjali svoje izkušnje in nasvete, in skupaj prišli do dodatnih idej in rešitev za vzgojo vaših otrok.

Moj cilj je, da to postane skupina, na katero se lahko kadarkoli zanesete in obrnete na pomoč.

Občasno bom tudi sam v skupini delil z vami kako novo zgodbo ali nasvet in odgovoril na vaša vprašanja o vzgoji otrok.

V šoli za starše se lahko izobražujete kjerkoli in kadarkoli

Vem, da si želite postati boljši starši in da bi se vaši otroci lepo obnašali.

Morda pa se nimate časa voziti na predavanja, težko dobite varstvo za mlajše otroke, ali pa živite v delu Slovenije, kjer ni veliko predavanj na temo starševstva.

Morda vam po dolgem in napornem dnevu tudi zmanjka koncentracije za branje knjig, in bi nasvete o vzgoji raje poslušali preko računalinika, televizije, telefona ali tablice.

Videoposnetke v spletnem priročniku si lahko pogledate v lastnem ritmu, do njih pa lahko dostopate kjerkoli in kadarkoli, brez nepotrebne vožnje, preurejanja urnika in varstva otrok.

Zasnovani so tako, da boste vzgojne tehnike v priročniku lahko še danes uporabili v vzgoji vaših otrok, k vsebinam pa se lahko vrnete tudi mesece in leta po nakupu.

Odgovori na pogosta vprašanja

Kako se spletni priročnik razlikuje od knjig in spletnih tečajev drugih ponudnikov?

Spletni priročnik - Vzgoja trmastega otroka je bolj poglobljen od vsebin, ki so trenutno na voljo na trgu in je trenutno tudi edini spletni priročnik z video razlagami, specializiran za vzgojo trmastih otrok.

Vključuje več kot 5 ur vsebin in 40+ videoposnetkov, ki vam bodo točno razložili zakaj so vaši otroci trmasti, številne primere iz resničnega življenja ter kopico praktičnih vzgojnih receptov in tehnike, ki tudi v praksi delujejo.

Ali spletni priročnik deluje pri vzgoji predšolskih otrok/šolarjev/najstnikov?

Da, deluje!

Priročnik je namenjen vzgoji otrok nad 2. letom starosti. Vanj sem namenoma vključil več kot 35 različnih zgodb in primerov vzgoje trmastih otrok vseh starosti, tako da boste lahko nasvete prilagodili vašemu otroku.
Če se vam bo zdelo, da vašega primera niste našli v moji šoli za starše, vam bom z veseljem odgovoril na vaša vprašanja.

Kaj pa, če s spletnim priročnikom ne bom zadovoljen/zadovoljna?

Če s spletnim priročnikom ne boste zadovoljni, nam to v roku 30 dni od nakupa sporočite na e-naslov info@vzgoja.si, in vrnili vam bomo denar.

Prosim vas le, da spletni priročnik dejansko uporabite. Če vaše padalo ni odprto, vam ne koristi!

Kdaj in kako poteka šola za starše? Ali potrebujem dostop do Zooma?

Za šolo za starše ne potrebujete nobene dodatne aplikacije kot je Zoom, saj je spletni priročnik že vnaprej posnet.

Lahko si ga ogledate kjerkoli in kadarkoli, takrat, ko vam najbolj ustreza.

Tudi v primeru, da imate slabo internetno povezavo boste lahko do spletnega priročnika nemoteno dostopali.

Si lahko šolo za starše ogledam s svojim partnerjem?

Seveda!

Ne vem če splošni nasveti delujejo, saj je vsak otrok edinstven. Mi bo spletni priročnik dejansko pomagal?

Popolnoma se strinjam z vami.

Vaši otroci so drugačni od drugih otrok. Niso pa prav nič posebni.

Vzgojne tehnike, ki jih bom delil z vami, v praksi uporabljam že 40 let. Tako v vzgoji doma kot v stroki. Zato vem, da delujejo.

Poleg tega sem za vsako vzgojno tehniko vključil številne konkretne primere uporabe na otrocih vseh starosti - od predšolskih otrok do najstnikov.

Vse nasvete boste enostavno uporabili tudi v praksi.

Ali lahko šolo za starše kupimo za zaposlene za naš vrtec, šolo, gimnazijo ali ustanovo?

Da, lahko!

Za nakup večih licenc šole za starše, namenjeno vašim zaposlenim, nam prosim pišite na info@vzgoja.si.

Preizkusite šolo za starše brez skrbi

Sem eden redkih, če ne edini pedagog v Sloveniji, ki rezultate jamči z vračilom denarja. Če nekdo z mojimi nasveti ne doseže želenih rezultatov, mu vrnem denar.

Šolo za starše Vzgoja trmastega otroka lahko torej preizkusite popolnoma brez skrbi.

Če z vsebinami ne boste zadovoljni, nam v roku 30 dni po nakupu to sporočite, in vrnili vam bom stroške nakupa.

Pridružite se šoli za starše Vzgoja trmastega otroka!

Članstvo v šoli za starše Vzgoja trmastih otrok vključuje:
Doživljenjski dostop do vseh 8 poglavij spletnega priročnika Vzgoja trmastih otrok z več kot 5 ur vsebin in 40 videoposnetkov o vzgoji trmastih otrok.
Zakladnico odgovorov na 35+ vprašanj o vzgoji trmastih otrok, konkretne primere in smernice, ki sem jih pripravil na podlagi 40-letnih izkušenj kot predavatelj, specialni pedagog in oče dveh otrok.
Videoposnetke z odgovori na VAŠA vprašanja o vzgoji trmastih otrok, ki bodo prilagojeni vašim otrokom.
Vse dodatne vsebine in zgodbe o vzgoji trmastih otrok, ki jih bomo v spletni priročnik dodali v prihodnosti.
Članstvo v Facebook skupnosti vzgoja.si, kjer se boste lahko povezali z drugimi kupci vseh mojih šol za starše in drug drugemu pomagali pri vzgoji vaših otrok.

3 razlogi zakaj pri vzgoji šteje vsak dan

Razlog št. 1: Starejši ko je otrok, težje ga je vzgajati.

Kar otroka naučite v tretjem letu starosti v treh minutah, boste pri šestih letih počeli dva dni.

Česar niste sedemletnika naučili v enem tednu, boste pri dvanajstletniku utrjevali tri mesece z jezo in pogosto tudi s solzami.

Prej kot začnete, več energije si boste prihranili in vaša družina bo preživela več lepih trenutkov.

Razlog št. 2: Težave z otroci negativno vplivajo na partnerstva

Kot veste, vam težave z otroki lahko jemljejo dragocen spanec in energijo, ki bi jo raje porabili za kaj drugega.

Vplivajo tudi na partnersko zvezo, in žal poznam mnogo zvez, ki so zaradi težav z otroki razpadle.

Mar ne bi bilo lepše imet boljših družinskih odnosov in se s partnerjem bolje razumeti, namesto, da se prepirate glede otrok?

Razlog št. 3: Vašega otroka okolje ne bo sprejelo, temveč ga bo zavrnilo

Svet je pogosto neprijazen do trmastih otrok, ki se ne znajo primerno vesti.

Trmasti otroci pogosto špricajo pouk, ne želijo delati domačih nalog, se prepirajo z vrstniki in si zaradi nespoštovanja starejših nabirajo črne pike.

Zaradi tega jih družba pogosto zavrže in nikoli ne izkoristijo svojega potenciala, čeprav veste, da ga imajo.
Če je vaš otrok trmast, ne čakajte na jutri.

Pridružite se tečaju in končno vzemite vzgojo otrok v svoje roke.

Pridružite se šoli za starše Vzgoja trmastega otroka!

Članstvo v v šoli za starše Vzgoja trmastih otrok vključuje:
Doživljenjski dostop do vseh 8 poglavij spletnega priročnika Vzgoja trmastih otrok z več kot 5 ur vsebin in 40 videoposnetkov o vzgoji trmastih otrok.
Zakladnico odgovorov na 35+ vprašanj o vzgoji trmastih otrok, konkretne primere in smernice, ki sem jih pripravil na podlagi 40-letnih izkušenj kot predavatelj, specialni pedagog in oče dveh otrok.
Videoposnetke z odgovori na VAŠA vprašanja o vzgoji trmastih otrok, ki bodo prilagojeni vašim otrokom.
Vse dodatne vsebine in zgodbe o vzgoji trmastih otrok, ki jih bomo v spletni priročnik dodali v prihodnosti.
Članstvo v Facebook skupnosti vzgoja.si, kjer se boste lahko povezali z drugimi kupci šol za starše in drug drugemu pomagali pri vzgoji vaših otrok.