šola za starše

Grdo obnašanje - Marko Juhant

Z enostavnimi vzgojnimi prijemi do manj grdega obnašanja, jezikanja, kletvic in izpadov v javnosti

Naročite šolo za starše - 50 EUR

Šola za starše Grdo obnašanje vam bo pomagala spremeniti grdo vedenje vaših otrok v vzorno in spoštljivo obnašanje. Tako se boste izognili marsikateremu prepiru in izpadu, tako doma kot v javnosti.

Ne glede na to, ali ima otrok izpade kričanja v javnosti, se meče po tleh, ko imate obiske, ali doma uporablja grde besede in kletvice, boste rešitev našli v tej šoli za starše.

Opremili se boste s konkretnimi prijemi, preverjenimi metodami in poglobljenimi razlagami za uspešno spopadanje z grdim obnašanjem, ne glede na to, kdaj in kje se zgodi.

Kaj vsebuje šola za starše Grdo obnašanje?

Šola za starše Grdo obnašanje vsebuje več kot 7 ur vsebin in 50 videoposnetkov za izboljšanje vedenja vaših otrok. Razdeljena je na 10 sklopov.

1. Razumevanje grdega obnašanja

Najprej vam bom razložil, zakaj sploh pride do grdega obnašanja, da boste lahko razumeli vaše otroke in kako razmišljajo, hkrati pa se boste lažje odločili, kako pravilno ukrepati.

Vsebina sklopa:

Zakaj se otroci grdo obnašajo?
Oblike grdega obnašanja
Kje se pojavlja grdo obnašanje?
Impulzivni napadi pri otrocih
Razlika med agresijo in nasiljem
Navade staršev, ki slabo vplivajo na otrokovo vedenje

2. Temeljni vzgojni ukrepi za izboljšanje obnašanja

V drugem sklopu se bomo iz teorije hitro preselili v prakso. Z vami bom delil ključne vzgojne metode, ki preprečujejo grdo obnašanje pri otrocih, in praktične nasvete za njihovo izvedbo.

Vsebina sklopa:

Kako poskrbeti, da se bodo otroci lepše obnašali?
Česa ne smemo narediti ob otrokovem izpadu?
Pravilen odziv na otrokove čustvene provokacije
Kako vnaprej preprečiti grdo obnašanje?
Kako ohraniti mirno kri?
Ukrepi pri grdem obnašanju in žetoniranje
Kaj storiti ob pritožbah iz šole?

3. Jeza in nasilje

V tretjem sklopu se boste naučili, kaj storiti, če vas otrok tepe, loputa z vrati ali vam iz jeze vrže plastičnega dinozavra v glavo.

Vsebina sklopa:

Napadi besa
Otrok odvihra v sobo in zaloputne z vrati
Predšolček udari starša
Najstnik udari starša
Izsiljevanje z jokom

4. Grde besede in jezikanje

Nato bom z vami delil praktične prijeme, ki jih lahko uporabite, če otroci odgovarjajo, jezikajo in preklinjajo. Hkrati se boste naučili, kako končno doseči, da se vedejo spoštljivo in uporabljajo čarobni besedici “prosim” in “hvala”.

Vsebina sklopa:

Odgovarjanje
Jezikanje ob prepovedi
Neresno jemanje prepovedi
Avtoriteta pride z dejanji
Preklinjanje
Čarobni besedici "prosim" in "hvala"
"Tega pa ni slišal od nas!"

5. Laž

V petem sklopu bomo pokrili laži - od popolnoma nesprejemljivih, do manjših laži, belih laži in tudi tistih dobronamernih. Izvedeli boste, kaj storiti, kadar se otrok zlaže, in česa takrat absolutno NE smete narediti, hkrati pa tudi, kako vnaprej preprečiti laganje.

Vsebina sklopa:

Zakaj otroci lažejo?
Kako poskrbeti, da otroci ne bodo lagali?
Čarobni stavek, ki odvrača od laži
Česa ne smemo narediti kadar se otrok zlaže?
Bela laž
Kaj če laže, da pomaga nekomu drugemu?
Nedolžna vrtčevska laž, ki je škodila vzgojiteljici

6. Grdo obnašanje za mizo

Če še vedno ne morete niti enega obroka pojesti v miru, ker otrok razgraja in divja, potem je šesti sklop kot nalašč za vas. Naučili se boste, kako otroka naučiti, da že od začetka lepo je, in kaj ukreniti, ko se med jedjo grdo obnaša.

Vsebina sklopa:

Nezainteresiranost za hrano
Razmetavanje hrane
Izbirčen otrok
Izbirčnost po varstvu pri babici
Nemir med obedom
Namerno nagajanje
Kako otroka naučiti, da se lepo obnaša za mizo?

7. Grdo obnašanje med obiski

V tem sklopu bom z vami delil preverjen način, s katerim boste dosegli, da otrok ne bo več tako divjal ali razgrajal, kadar imate obiske ali ko greste na obisk k nekomu drugemu. Hkrati ga boste naučili tudi, kako vljudno deliti igrače z drugimi otroki, in razumeli, kdaj mu jih dejansko ni treba deliti.

Vsebina sklopa:

Grdo obnašanje ob obiskih
Deljenje igrač in predmetov

8. Grizenje

Mnogo staršev ne ve, kaj storiti, kadar jih otroci grizejo. Zato bom v tem sklopu razložil, kaj storiti v takšni situaciji, dotaknili pa se bomo tudi grizenja nohtov.

Vsebina sklopa:

Grizenje drugih ljudi
Grizenje nohtov

9. Odgovori na vprašanja in primeri iz prakse

Da boste dobili odgovore na vsa možna vprašanja o grdem obnašanju otrok ter kopico praktičnih rešitev, razloženih na konkretnih primerih, sem za vas posnel dodaten sklop z različnimi primeri iz prakse.

Vsebina sklopa:

Ali morate domov, ko ima otrok izpad v parku?
Kako pomagati dveletnemu sinu, ki se v vrtcu meče ob tla?
Sedemletnica se zelo razjezi, se dere in žali, ko ni po njenem
Devetletnica laže in ob opravilih pravi, da ni suženj
Ko dobimo obiske, malček nič ne uboga
Kako se vedemo do najstnice, ki je postala tečna in nesramna?
Kako ustaviti učenca, ki nenehno klepeta in moti pouk?
Sedemletnik je uničil družinski izlet
Kako ravnati ob napadih besa?
Kako postopati pri sedemletniku, ki je nagle jeze, kolerik?
Sin želi nagrado za vsako malenkost

10. Dodatna predavanja

V zadnje poglavje sem dodal še dve poglobljeni predavanji, na katerih se bomo dotaknili jeze in nasilnih otrok ter “takojčkov”, ki morajo vse dobiti takoj, sicer zganjajo cirkus.

Vsebina sklopa:

Predavanje: Jeza in nasilni otroci
Predavanje: “Takojčki”, ki so vedno prvi in morajo vse dobiti isti trenutek

Prepričan sem, da boste v šoli za starše Grdo obnašanje dobili vse potrebne informacije, da izboljšate vedenje vaših otrok.

Komu je namenjena šola za starše Grdo obnašanje?

Zelo enostavno je. Če se vaši otroci grdo obnašajo, vam lahko pomagam. Šola za starše vsebuje kopico praktičnih nasvetov in konkretnih primerov za izboljšanje vedenja otrok vseh starosti. Če se prepoznate v kateri od spodnjih situacij, boste v njej zagotovo našli rešitev za svoje težave:

 • “Triletnica se grdo obnaša za mizo, se afna, kaže jezik, se igra s priborom in ne posluša. Kako ukrepati?”
 • “Kaj narediti, če ima sin, star skoraj 6 let, občasne izpade grdega obnašanja - kričanje, hoče me tepsti, ščipati, gristi,
  govori, da sem grda, da nisem njegova mama, da me nima rad?”
 • “Ko pade v stisko, ji jezik teče kot namazan. Kar sliši na igrišču med vrstniki, potem doma "servira" in čaka na odziv. Kako naj reagiram?”
 • “Kako naj reagiram, ko je jezen in loputa z vrati, meče stvari, se pači, kaže jezik?”
 • “Ko petletnik nagaja mlajši sestrici, potem sem pa "huda", me on oponaša in se mi smeji. Kako zaustaviti nadležno oponašanje?”
 • “Ko imamo obiske, dela točno tisto, za kar dobro ve, da ne sme - divja, kriči in razmetava igrače, išče pozornost in ne da miru. Kaj lahko naredimo?”
 • “Kar naenkrat sta se pojavila ščipanje in grizenje. Mene, drugih otrok v vrtcu, sorojencev... Kako odpraviti tako vedenje?”
 • “Ko ne dobi tistega, kar si želi, me udari. Udarja tudi sošolce in sestro, vsakič, ko mu nekaj ni prav. Ne vemo, kaj narediti, Ko ga opomnimo, se nam smeji.”
 • “Kako naj ohranim mirno kri, ko ima otrok izpad sredi mesta? Mene je tako sram! Kar zavre mi v prsih, a nočem se dreti.”

Kako deluje šola za starše?

Šola za starše Grdo obnašanje poteka v obliki spletnega priročnika z videorazlagami. Obsega 10 sklopov, razdeljenih na krajše videoposnetke. Vsi so poimenovani tako, da se boste med snovjo brez težav znašli.

Lahko si jo ogledate od začetka do konca, lahko pa izberete točno določeno težavo, ki vam v tistem trenutku predstavlja največjo oviro ali zagato, in si najprej ogledate to poglavje.

Ustvarjena po meri (pre)zaposlenega starša

Vem, da sta današnji ritem in način življenja staršev precej drugačna in bolj intenzivna kot včasih, zato sem šolo za starše zasnoval tako, da si jo lahko ogledate kjerkoli in kadarkoli.

Morda se nimate časa voziti na predavanja, težko dobite varstvo za mlajše otroke, ali živite v delu Slovenije, kjer ni veliko predavanj na temo starševstva. Zato znanje prinašam v vaš dom, na vaš kavč.

Morda vam po dolgem in napornem dnevu tudi zmanjka koncentracije za branje knjig in bi nasvete o vzgoji raje poslušali preko računalnika, televizije, telefona ali tablice.

Tudi če bi radi nasvete poslušali, medtem ko delate nekaj drugega (med čiščenjem, pospravljanjem, sprehodom ali vožnjo v službo), vam to omogoča naša šola za starše. Tako boste poslušanje videoposnetkov lahko enostavno “vkomponirali” v vaš zapolnjen urnik, ne da bi potrebovali dodaten čas.

Neomejen dostop, za vedno

Vzgojne tehnike in nasvete lahko že danes uporabite pri vzgoji vaših otrok, k šoli za starše pa se lahko vrnete tudi mesece in leta po nakupu, saj imate do nje doživljenjski, neomejen dostop. Vaš napredek bo tudi shranjen, da boste vedno vedeli, kje ste ostali.

Darilo: Sistem žetoniranja

Ob nakupu šole za starše boste brezplačno prejeli tudi moj sistem žetoniranja, ki temelji na nagrajevanju in kaznovanju s posebnimi žetoni. Sistem žetoniranja je ena najbolj preverjenih in učinkovitih vzgojnih metod.

Sistem vključuje 11 različnih kartic z različnimi nagradami in kaznimi, prazne predloge in različne žetone, ki jih lahko natisnite in spremenite v zabavno igro, ki bo izboljšala odnose v vaši družini.

Darilo: Članstvo v Facebook skupini Vzgoja.si

Ob nakupu šole za starše boste dobili tudi dostop do zaprte Facebook skupine Vzgoja.si, kjer se boste lahko povezali z drugimi člani naših šol za starše in drug drugemu pomagali pri vzgoji otrok.

O meni

Če me slučajno še ne poznate, se naj vam na hitro predstavim. Sem Marko Juhant in sem specialni pedagog za vzgojo otrok. Z vzgojo otrok se ukvarjam že 40 let.

Osem let sem bil ravnatelj Mladinskega doma Malči Beličeve v Ljubljani, kasneje pa sem vodil številne mladinske tabore in sodeloval pri vzgoji tisočev otrok, tako v šolah kot doma.

O vzgoji otrok sem napisal 16 knjig (npr. Trma, Srečni otroci, Pogrešani napotki, Mali nasilnež, Varuh otrokovih dolžnosti), v zadnjih letih pa predavam na šolah, v vrtcih in ustanovah po celi Sloveniji. Vsako leto opravim več kot 500 predavanj.

V sodelovanju s spletno stranjo Vzgoja.si sem za vas pripravil različne šole za starše (Vzgoja trmastega otroka, Otrok ne uboga, Motiviranje otroka in druge), ki si jih je ogledalo že več kot 6.000 staršev.

S svojimi nasveti sem pomagal več deset tisoč staršem, vzgojiteljem in strokovnim delavcem. Tu je le peščica njihovih odzivov:

"Izjemen pedagog. Realen. Mislim, da bi vsak malček rabil starše z njegovim pogledom na vzgojo." - Janja

“Ogromno nasvetov iz tečajev Marka Juhanta uporabljam in res delujejo. V tečaju točno naslovi težave in ti vlije občutek zaupanja in razumevanja.” - Živa

“Težko najdem čas oz. sem preveč utrujena, da bi brala knjige ali da bi šla v živo na tečaj, zato mi je super, da lahko gledam videe. Gospoda Juhanta poznam in ima super vsebine. Všeč mi je tudi, da so videi kratki in da si lahko dvakrat zavrtim isto stvar, da se mi “usede”. Zelo mi je všeč tudi to da, se ne izgubiš oziroma ne izgubiš niti.” - Marija

“Moram Vam povedati, da ste prekrasen pedagog z veliko začetnico. Odkar vem za Vas, že kar nekaj let, Vas resnično cenim, cenim Vaše nasvete, všeč mi je podajanje Vaših vsebin. Vsekakor pa mi je všeč, da omenjate in uporabljate zdravo kmečko pamet, kot jo tudi sama rada omenjam in uporabljam.” - Ana

“Praktični, kot vedno. Veseli me, da jih ob večerih posluša tudi moj mož (vsak eno slušalko pred spanjem). Nasveti vsekakor delujejo, dajejo mi občutek moči in potrditve. Hvala!” - Klavdija

Preizkusite šolo za starše brez skrbi!

Garancija na zadovoljstvo

Za svojimi šolami za starše trdno stojim in verjamem, da vam bodo močno pomagale pri vzgoji otrok, če jih boste uporabili v praksi. Zato za rezultate jamčim z vračilom denarja.

Če tečaj zaradi kateregakoli razloga ne bo izpolnil vaših pričakovanj, nam to sporočite v roku 30 dni po nakupu na e-mail naslov info@vzgoja.si in povrnili vam bomo kupnino. Prosim vas le, da si šolo za starše dejansko ogledate! Če vaše padalo ni odprto, vam ne koristi!

Pogosta vprašanja

Ali šola za starše deluje pri vzgoji predšolskih otrok/šolarjev?

Da, deluje! Vsebine so primerne za vzgojo otrok, starejših od dveh let. Namenoma sem vključil primere vzgoje otrok različnih starosti, od predšolskih otrok do osnovnošolcev in mlajših najstnikov.

Kdaj in kako poteka šola za starše? Ali potrebujem dostop do Zooma?

Za ogled vsebin ne potrebujete nobene dodatne aplikacije, kot je Zoom, saj so videoposnetki v šoli za starše posneti vnaprej.

Z nakupom dobite neomejen dostop do šole za starše. Lahko si jo ogledate kjerkoli in kadarkoli, takrat, ko vam najbolj ustreza.

Si lahko šolo za starše ogledam s svojim partnerjem?

Seveda! Sploh, če si želita vzgajati enotno in skladno. Če pa partner ne želi poslušati z vami, vam svetujem, da si posnetke vseeno pogledate, kadar je zraven, pa vas bo vsaj z enim ušesom poslušal.

Ali lahko šolo za starše kupim za darilo?

Seveda! Za več informacij o nakupu šole za starše kot darilo nam prosim pišite na info@vzgoja.si.

Ali lahko plačilo opravim z nakazilom na TRR?

Če želite nakup opraviti z nakazilom na TRR, nam pošljite e-sporočilo na info@vzgoja.si.

Ne vem, če splošni nasveti delujejo, saj je vsak otrok edinstven. Mi bo šola za starše dejansko pomagala?

Popolnoma se strinjam z vami. Vaši otroci so drugačni od drugih otrok. Niso pa prav nič posebni.

Vzgojne tehnike, ki jih bom delil z vami, v praksi uporabljam že 40 let. Tako v vzgoji doma kot v stroki. Zato vem, da delujejo.

Poleg tega sem za vsako vzgojno tehniko vključil številne konkretne primere uporabe pri otrocih vseh starosti - od prvošolčkov do osnovnošolcev.

Vse nasvete boste enostavno uporabili tudi v praksi.

Ali lahko šolo za starše pregledujemo na sestankih v našem vrtcu ali šoli?

Za vrtce, šole in druge ustanove imamo poseben cenik.

Za nakup več licenc za vaše zaposlene in za nemoten ogled brez kršenja avtorskih pravic nam pošljite povpraševanje na info@vzgoja.si.

Kaj pa, če s šolo za starše ne bom zadovoljen/zadovoljna?

Če s šolo za starše ne boste zadovoljni, nam to v roku 30 dni od nakupa sporočite na e-naslov info@vzgoja.si in vrnili vam bomo denar.

Prosim vas le, da vsebine dejansko pregledate in uporabite. Če vaše padalo ni odprto, vam ne koristi!

Z nakupom šole za starše Grdo obnašanje boste dobili:

10 sklopov, sestavljenih na podlagi 40 let pedagoškega dela;
več kot 7 ur vsebin in 50 videoposnetkov s praktičnimi nasveti za izboljšanje vedenja vašega otroka;
obsežno razlago, zakaj in kako se pojavlja nezaželeno vedenje, da boste otroka bolje razumeli in se lažje odločili, kako ukrepati;
različne pristope k reševanju grdega obnašanja;
konkretne nasvete in prijeme pri grdem obnašanju doma in v javnosti;
metode in prijeme za otroke, ki imajo jezne in nasilne izpade;
konkretne nasvete, s katerimi se boste znebili grdih besed in kletvic;
metode, s katerimi boste ustavili jezikanje, odgovarjanje in oponašanje;
nasvete za odpravljanje grdega obnašanja med obroki;
preverjeno metodo, s katero boste odpravili grdo obnašanje med obiski;
odgovore na raznolika in konkretna vprašanja staršev, ki so v enaki ali podobni situaciji kot vi;
darilo: sistem za žetoniranje, s katerim boste enostavno nagrajevali in kaznovali vaše otroke ob lepem in grdem obnašanju;
darilo: dostop do zaprte skupine kupcev Vzgoja.si.
Naročite šolo za starše - 50 EUR