7 enostavnih spretnosti, s katerimi vas bo otrok vsakič ubogal na prvo besedo

Izognite se neskončnemu pregovarjanju in kričanju ter dosežite, da vas otrok sliši, upošteva in sledi vašim navodilom, ko mu nekaj rečete prvič, ne desetič

Marko Juhant
specialni pedagog
Katja PaskulinJasna Košnjek Mehle
+26.541
zadovoljnih kupcev

Ali tudi vaši otroci ne ubogajo, ne poslušajo in ne sledijo vašim navodilom?

Se ne spravijo k učenju, ko jim to ukažete? Namesto tega mečkajo, počnejo vse drugo in se na koncu prepirajo z vami, namesto da bi se ukvarjali z domačimi nalogami in učenjem?

Se v javnosti grdo obnašajo, ko pa jih poskušate u miriti, se vam uprejo, kričijo ter vam jemljejo energijo in pijejo živce?

Ne želijo jesti solate, ne skrbijo za higieno, ne pospravljajo svoje sobe, ovirajo družinsko rutino in tudi v šoli ne sledijo navodilom učiteljev?

Vse te težave lahko s pravilno vzgojo hitro in enostavno rešite ter svoje otroke pripravite do tega, da bodo:

 • ubogali na prvo besedo, ne da jim morate za vsako stvar desetkrat reči;
 • sledili vašim navodilom in upoštevali postavljene meje brez prerekanja in ugovarjanja;
 • imeli z vami vsak dan boljši odnos, namesto da bi bili ves čas na bojni nogi.

Pomembno je le, da uporabljate prave vzgojne prijeme, s katerimi vas bodo otroci ubogali, ker si to želijo in vas spoštujejo, ne pa zaradi tega, ker kričite ali grozite.

S tem se boste izognili neskončnim prepirom, slabi volji in uničenim večerom, hkrati pa boste močno izboljšali odnose v svoji družini.

Prav tega se boste naučili v šoli za starše Otrok ne uboga, v kateri boste dobili praktične nasvete za vzgojo otrok, razložene na konkretnih primerih.

 

Šola za starše Otrok ne uboga

Izognite se neskončnemu pregovarjanju in kričanju in dosežite, da vas otrok sliši, upošteva in sledi vašim navodilom ko mu nekaj rečete prvič, ne desetič

Šola za starše Otrok ne uboga vsebuje 38 posnetkov, razdeljenih v 5 praktičnih sklopov:

1. Kako doseči, da vas otrok uboga na prvo besedo?

Zato, da bi vas otrok ubogal, morate osvojiti 7 ključnih spretnosti, po katerih lahko posežete takrat, ko pride do kočljive situacije.

Ko imate te spretnosti in točno veste, kaj, kako in kdaj povedati ali ukrepati, boste vzgajali bolj samozavestno in uspešno.

Naučili se boste, kako ukrepati:

 • ko je nujno (umivanje zob, previdno prečkanje ceste, opravljanje šolskih obveznosti);
 • ko noče (ne želi jesti zajtrka ali solate, noče z vami v naravo in vas samo gleda in čaka);
 • ko ima problem (slaba ocena v šoli, punca se je skregala s fantom);
 • ko preizkuša vaše meje in se ne drži dogovora (se prepozno vrne domov in vas o tem ne obvesti);
 • ko stori prekršek (upre se vaši kazni ali pa jo ignorira);
 • če se mu nič ne ljubi (tudi če se zdi, kot da ‘nič ne deluje’);
 • če je žaljiv in se grdo obnaša (zlasti v javnosti, kjer vam ‘dela sramoto’).

Tako vas nič več ne bo presenetilo in boste v vsaki situaciji točno vedeli, kaj storiti, da bo otrok naredil tisto, kar boste od njega zahtevali.

2. Praktični nasveti za konkretne situacije

V tem sklopu se boste naučili, kako lahko vse te spretnosti uporabite v vsakodnevnem življenju in v resničnih situacijah.

Ker življenje ni popolno in otroci znajo presenetiti s svojim obnašanjem, boste tukaj dobili praktične napotke, kako postopati, kaj povedati ali narediti, kdaj in s kakšnim tonom.

Dobili boste nasvete za naslednje situacije:

 • ne želi dati roke, se izmuzne na cesto;
 • ne upošteva navodil – vse naredi po svoje;
 • kaj narediti namesto groženj in zakaj;
 • kaj narediti namesto kričanja in zakaj;k
 • aj narediti, če otrok ne uboga v javnosti;
 • kaj, če enostavno nimate moči in energije, da bi bili vedno dosledni.

3. Odgovori na vprašanja staršev

Starši mi mnogokrat pošiljate vprašanja preko Facebooka in elektronske pošte. Na vprašanja najraje odgovarjam v videoobliki, da lahko vsebine delim tudi z drugimi starši, ki se znajdejo v podobnih ali enakih situacijah.

Vsebina videoodgovorov:

 • Dveletnik naredi čisto vsako stvar kontra
 • Kako štiriletnika odvadimo histeričnega dretja za vsako malenkost?
 • Štiriletnik se stalno upira očetu in upošteva samo mamo
 • Kako reagirati, ko nekaj poveste 650-krat in še vedno ni reakcije?
 • Ko dobimo obiske, štiriletni malček nič ne uboga
 • Fant ne želi odnašati smeti in pravi, da ni smetar
 • Kako pri 6-letniku izterjati, kar smo ukazali?
 • Kako ustaviti pregovarjanje za umivanje, začetek dela za šolo, preoblačenje ...?

4. Poglobljena predavanja

V četrtem sklopu vas čakajo daljša, bolj poglobljena predavanja. Naučili se boste kako postavljati meje in se jih držati, kako pravilno uporabljati sistem žetoniranja za nagrajevanje in kaznovanje, ter koliko napak pri vzgoji si starši dejansko lahko privoščite in kako jih popraviti, ko do njih pride.

Vsebina sklopa:

 • Predavanje: Kaj otrok zmore in kdaj postaviti meje
 • Predavanje: Žetoniranje - sistem nagrajevanja in kaznovanja
 • Predavanje: Koliko je prav in koliko narobe

Prepričan sem, da boste v šoli za starše Otrok ne uboga dobili obilo znanja in praktičnih nasvetov, s katerimi boste dosegli, da vas otrok uboga in spoštuje meje, ki ste jih postavili.

Vso teorijo namreč združim s praktičnimi primeri in zgodbami iz resničnega življenja, da boste znanje veliko lažje prenesli v prakso.

5. Zgodbe iz prakse

Skozi 40 let prakse z najrazličnejšimi otroki sem doživel veliko situacij in spoznal veliko otrok.

V tem sklopu boste slišali nekaj zgodb, s katerimi vam bom pomagal razumeti, kako z otrokom delati na dolgi rok, da vas bo ubogal, spoštoval in se lepše obnašal.

Vsebina sklopa:

 • Fotografija kronskih draguljev
 • Iskanje kristalov
 • Grajenje jadrnice
 • Ležalnik za mamo
 • Ribarjenje s piščalko

BONUS: Delovni zvezek

Za vas smo pripravili tudi delovni zvezek s 13 praktičnimi vajami v PDF obliki, ki vam bo pomagal nasvete iz šole za starše prenesti v prakso in jih prilagoditi vašim otrokom. Zvezek si boste lahko natisnili ali izpolnili digitalno različico.

 

Nakup -
69€
>>> Kliknite sem za takojšen dostop do vsebin <<<
30-dnevna garancija zadovoljstva
Google
(4.9)
65 mnenj
Facebook
(5)
32 mnenj

O meni

Marko Juhant v parku
Če me slučajno še ne poznate, naj se vam na hitro predstavim. Sem Marko Juhant in sem specialni pedagog za vzgojo otrok. Z vzgojo otrok se ukvarjam že 40 let.

Prvih deset let sem delal v dijaškem domu v Kranju (najprej kot vzgojitelj, nato kot vodja enote in na koncu kot pomočnik ravnatelja), potem deset let kot ravnatelj v Mladinskem domu Malči Beličeve, kasneje pa sem ustanovil svoje podjetje, vodil številne mladinske tabore in sodeloval pri vzgoji tisočev otrok, tako v šolah kot doma.

O vzgoji otrok sem napisal 16 knjig (npr. Trma, Srečni otroci, Pogrešani napotki, Mali nasilnež, Varuh otrokovih dolžnosti, ...), v zadnjih letih pa predavam na šolah, v vrtcih in ustanovah po celi Sloveniji. Vsako leto izvedem več kot 500 predavanj.

V sodelovanju s spletno stranjo Vzgoja.si sem za vas pripravil številne šole za starše, ki si jih je ogledalo že več kot 23.000 staršev.
Garancija na zadovoljstvo

Izgubiti ne morete ničesar!

Za svojimi izobraževanji trdno stojim in verjamem, da vam bodo zelo pomagali pri vzgoji otrok, če jih boste uporabili v praksi. Zato za rezultate jamčim z vračilom denarja.

Če izobraževanje zaradi kateregakoli razloga ne bo izpolnil vaših pričakovanj, nam to sporočite v roku 30 dni po nakupu na e-mail info@vzgoja.si in vrnili vam bomo kupnino. Prosim vas le, da si vsebine iz izobraževanja dejansko preberete! Če vaše padalo ni odprto, vam ne koristi!

Neomejen dostop, za vedno

Vzgojne tehnike in nasvete lahko že danes uporabite pri vzgoji vaših otrok, k šoli za starše pa se vrnete mesece in leta po nakupu, saj imate do nje doživljenjski, neomejen dostop. Vaš napredek bo tudi shranjen, da boste vedno vedeli, kje ste ostali.

BONUS: Članstvo v Facebook skupini Vzgoja.si

Ob pridružitvi izobraževanju dobite tudi dostop do zaprte Facebook skupine Vzgoja.si, kjer si boste lahko starši delili svoje izkušnje in nasvete, zastavljali vprašanja in si bili v medsebojno oporo.


Vtisi članov o šoli za starše Otrok ne uboga

Petra
“Imeli smo težave z neposlušnostjo in neupoštevanjem pravil in dogovorov. Otrok zdaj v večji meri upošteva dogovore, se prej loti nalog, za katere smo se predhodno dogovorili, npr. umij si zobe, pripravi se na tuširanje, pospravi igrače v spalnici.”
Lara Koprivc
“Šola za starše Otrok ne uboga je vrhunski pripomoček. Pri svoji hčeri sem takoj začela opažati drugačno vedenje, ker sem uporabila prave besede. Uveljavljala je svojo voljo, ničesar ni naredila tako, kot smo se dogovorili, če ni bilo po njeno, je bil ogenj v strehi. Naučili smo se, kako preprečiti izbruh joka, ko nekaj ni po njeno. In to samo z besedicama ali-ali in s pravo izbiro. Mi je pa všeč, ker so predstavljeni konkretni primeri, v katerih najdem tudi naše težave.”
Tina
“Šola za starše Otrok ne uboga je nekaj najboljšega. Poglej si jo, ker boš našel tam odgovore na milijon vprašanj, ki jih imaš glede svojih mulcev. Največje težave smo imeli pri domačih nalogah in odhodu v posteljo. Preden se je spravil k domači nalogi, smo se včasih tudi pol ure in več pregovarjali o tem, zakaj jo je treba narediti in kdaj. Zdaj jo skoraj vedno naredijo brez predhodnega prepričevanja.”
Damjana
“Poglejte, ker so konkretni primeri podani, ne samo teorija. Prej sem ponavljala: ‘Pospravi, pripravi torbo ... Zdaj dam izbiro, npr. pripravi zdaj ali jo boš potem, ko bo sestrica lahko gledala risanko, ali pospravi mizo zdaj ali jo boš potem, ko bo šla sestrica z atijem na igrišče. Zvečer dam kratka navodila, npr. tuš, pižama, pravljica! Če nista urejeni, zmanjka časa za pravljico. Pomagalo je tudi v primerih, da sem dobila potrditev, da nekaj delam prav.”

Pogosta vprašanja

Ali šole za starše deluje pri vzgoji predšolskih otrok/šolarjev/najstnikov?

Vsebine šole za starše so namenjene vzgoji otrok vseh starosti. Namenoma sem vključil primere vzgoje otrok različnih starosti, od malčkov do šolarjev in mlajših najstnikov.

Gre za preverjene vzgojne tehnike, ki delujejo, ne glede na starost otrok. Uporabite jih v praksi in če se vam bo zdelo, da niso izpolnile vaših pričakovanj, vam povrnemo vašo kupnino.

Kdaj in kako poteka šola za starše? Ali potrebujem dostop do Zooma?

Za šolo za starše ne potrebujete nobene dodatne aplikacije, kot je Zoom, saj je šola za starše posneta vnaprej.

Z nakupom dobite neomejen dostop do šole za starše. Lahko si ga ogledate kjerkoli in kadarkoli, takrat, ko vam najbolj ustreza.

Si lahko šolo za starše ogledam s svojim partnerjem?

Seveda! Sploh, če si želita vzgajati enotno in skladno. Če pa partner ne želi poslušati z vami, vam svetujem, da si posnetke vseeno pogledate, kadar je zraven, pa vas bo poslušal vsaj z enim ušesom.

Ali lahko šolo za starše kupim za darilo?

Seveda! Za več informacij o nakupu šole za starše kot darilo nam prosim pišite na info@vzgoja.si.

Ne vem, če splošni nasveti delujejo, saj je vsak otrok edinstven. Mi bo šola za starše dejansko pomagala?

Popolnoma se strinjam z vami. Vaši otroci so drugačni od drugih otrok. Niso pa prav nič posebni. A to ni nič slabega! To pomeni le, da so predvidljivi in da pri njih delujejo ukrepi, ki delujejo pri večini drugih otrok.

Vzgojne tehnike, znanje in nasvete, ki jih bom delil z vami, v praksi uspešno uporabljam že 40 let. Tako v vzgoji doma kot v stroki. Zato vem, da delujejo in jih boste enostavno uporabili tudi v praksi.

Ali lahko šolo za starše pregledujemo na sestankih v našem vrtcu ali šoli?

Za vrtce, šole in druge ustanove imamo poseben cenik.

Za nakup več licenc za vaše zaposlene in za nemoten ogled brez kršenja avtorskih pravic nam pošljite povpraševanje na info@vzgoja.si.

Kaj pa, če s šolo za starše ne bom zadovoljen/zadovoljna?

Če s šolo za starše ne boste zadovoljni, nam to v roku 30 dni od nakupa sporočite na e-naslov info@vzgoja.si in vrnili vam bomo denar.

Prosim vas le, da vsebine dejansko pregledate in uporabite. Če vaše padalo ni odprto, vam ne koristi!

Z nakupom šole za starše Otrok ne uboga boste dobili:

 • preverjene metode za vzgojo otrok na podlagi 40 let izkušenj pri vzgoji več tisoč otrok v vrtcih, šolah in domovih po Sloveniji;
 • šolo za starše, polno praktičnih tehnik in konkretnih primerov iz resničnega življenja;
 • 7 spretnosti za pravilno vzgojo otrok, ki jih boste lahko uporabili v vsaki situaciji in poskrbeli, da vas bo otrok ubogal na prvo besedo, brez ugovarjanja in slabe volje;
 • podrobno razlago, kako te spretnosti uporabljati v najpogostejših kočljivih situacijah;
 • neomejen dostop do 38 posnetkov in treh predavanj v šoli za starše, da jih boste lahko v miru gledali še tedne in mesece po nakupu;
 • odgovore na najpogostejša vprašanja staršev glede neubogljivosti otrok, da bo čisto vsak našel rešitev za svoje težave;
 • vse dodatne vsebine za vzgojo neubogljivih in neposlušnih otrok, ki jih bomo šoli za starše dodali v prihodnosti;
 • BONUS: PDF delovni zvezek s 13 praktičnimi vajami, ki vam bo nasvete iz priročnika pomagal prilagoditi vzgoji vaših otrok;
 • BONUS: članstvo v zaprti Facebook skupini Vzgoja.si, kjer se boste lahko povezali z drugimi kupci naših šol za starše in drug drugemu pomagali pri vzgoji otrok.
Nakup -
69€
>>> Kliknite sem za takojšen dostop do vsebin <<<
30-dnevna garancija zadovoljstva
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]