Šola za starše

OTROK NE UBOGA – Marko Juhant

Kako doseči, da vas bo vaš otrok ubogal na prvo besedo, brez neskončnega pregovarjanja, kričanja in slabe volje
PRIJAVE SO ŽAL ZAKLJUČENE
7 receptov za vzgojo srečnih in uspešnih otrok
Obvestite me ob odprtju prijav in prejmite brezplačno e-knjigo!
7 receptov za vzgojo srečnih in uspešnih otrok
Obvestite me ob odprtju prijav in prejmite brezplačno e-knjigo!
🔔 OBVESTITE ME OB ODPRTJU PRIJAV
Poleg obvestila ob odprtju prijav prejmete tudi brezplačno e-knjigo 7 receptov za vzgojo srečnih in uspešnih otrok
Vpišite svoje podatke in prejeli boste BREZPLAČNO E-KNJIGO.

Ali tudi vaši otroci ne ubogajo, ne poslušajo in ne sledijo vašim navodilom?

  • Se ne spravijo k učenju, ko jim to ukažete? Namesto tega mečkajo, počnejo vse drugo in se na koncu prepirajo z vami, namesto da bi se ukvarjali z domačimi nalogami in učenjem?
  • Se v javnosti grdo obnašajo, ko pa jih poskušate umiriti, se vam uprejo, kričijo ter vam jemljejo energijo in pijejo živce?
  • Ne želijo jesti solate, ne skrbijo za higieno, ne pospravljajo svoje sobe, ovirajo družinsko rutino in tudi v šoli ne sledijo navodilom učiteljev?

Vse te težave lahko s pravilno vzgojo hitro in enostavno rešite ter svoje otroke pripravite do tega, da bodo:

  • ubogali na prvo besedo, ne da jim morate za vsako stvar desetkrat reči;
  • sledili vašim navodilom in upoštevali postavljene meje brez prerekanja in ugovarjanja;
  • imeli z vami vsak dan boljši odnos, namesto da bi bili ves čas na bojni nogi.

Pomembno je le, da uporabljate prave vzgojne prijeme, ki vam bodo pomagali, da boste otroke vzgojili v poslušne in ubogljive osebe.

S tem se boste izognili neskončnim prepirom, slabi volji in uničenim večerom, hkrati pa boste močno izboljšali odnose v svoji družini.

Prav tega se boste naučili v šoli za starše Otrok ne uboga, v kateri boste dobili praktične nasvete za vzgojo otrok, razložene na konkretnih primerih.

Kaj vsebuje šola za starše Otrok ne uboga?

Šola za starše Otrok ne uboga vsebuje 38 posnetkov, razdeljenih v 5 praktičnih sklopov:

1. Kako doseči, da vas otrok uboga na prvo besedo?

Zato, da bi vas otrok ubogal, morate osvojiti 7 ključnih spretnosti, po katerih lahko posežete takrat, ko pride do kočljive situacije.

Ko imate te spretnosti in točno veste, kaj, kako in kdaj povedati ali ukrepati, boste vzgajali bolj samozavestno in uspešno.

Naučili se boste, kako ukrepati:

ko je nujno (umivanje zob, previdno prečkanje ceste, opravljanje šolskih obveznosti);
ko noče (ne želi jesti zajtrka ali solate, noče z vami v naravo in vas samo gleda in čaka);
ko ima problem (slaba ocena v šoli, punca se je skregala s fantom);
ko preizkuša vaše meje in se ne drži dogovora (se prepozno vrne domov in vas o tem ne obvesti);
ko stori prekršek (upre se vaši kazni ali pa jo ignorira);
če se mu nič ne ljubi (tudi če se zdi, kot da ‘nič ne deluje’);
če je žaljiv in se grdo obnaša (zlasti v javnosti, kjer vam ‘dela sramoto’).

Tako vas nič več ne bo presenetilo in boste v vsaki situaciji točno vedeli, kaj storiti, da bo otrok naredil tisto, kar boste od njega zahtevali.

2. Praktični nasveti za konkretne situacije

V tem sklopu se boste naučili, kako lahko vse te spretnosti uporabite v vsakodnevnem življenju in v resničnih situacijah.

Ker življenje ni popolno in otroci znajo presenetiti s svojim obnašanjem, boste tukaj dobili praktične napotke, kako postopati, kaj povedati ali narediti, kdaj in s kakšnim tonom.

Dobili boste nasvete za naslednje situacije:

ne želi dati roke, se izmuzne na cesto;
ne upošteva navodil – vse naredi po svoje;
zakaj grožnje niso dober vzgojni ukrep;
zakaj kričanje ni dober ukrep in kaj namesto tega;
spretnosti, ko ne uboga v javnosti;
kaj če enostavno nimava moči in energije, da bi bila vedno dosledna;

3. Odgovori na vprašanja staršev

Starši mi mnogokrat pošiljate vprašanja preko Facebooka in elektronske pošte. Na vprašanja najraje odgovarjam v videoobliki, da lahko vsebine delim tudi z drugimi starši, ki se znajdejo v podobnih ali enakih situacijah.

Vsebina sklopa:

Dveletnik naredi čisto vsako stvar kontra
Kako štiriletnika odvadimo histeričnega dretja za vsako malenkost?
Štiriletnik se stalno upira očetu in upošteva samo mamo
Kako reagirati, ko nekaj poveste 650-krat in še vedno ni reakcije?
Ko dobimo obiske, štiriletni malček nič ne uboga
Fant ne želi odnašati smeti in pravi, da ni smetar
Kako pri 6-letniku izterjati, kar smo ukazali?
Kako ustaviti pregovarjanje za umivanje, začetek dela za šolo, preoblačenje ...

4. Poglobljena predavanja

Četrti sklop sem napolnil s praktičnimi nasveti in prijemi, ki jih lahko uporabite pri vzgoji vaših otrok. Primeri, o katerih govorim, temeljijo na resničnih situacijah in praktičnih primerih, da boste vse znanje o motiviranju lahko še hitreje in lažje uporabili v praksi.

Vsebina sklopa:

Predavanje: Kaj otrok zmore in kdaj postaviti meje
Predavanje: Otrok me ne sliši (s Simono Levc)
Predavanje: Koliko je prav in koliko narobe

Prepričan sem, da boste v šoli za starše Otrok ne uboga dobili obilo znanja in praktičnih nasvetov, s katerimi boste dosegli, da vas otrok uboga in spoštuje meje, ki ste jih postavili.

Vso teorijo namreč združim s praktičnimi primeri in zgodbami iz resničnega življenja, da boste znanje veliko lažje prenesli v prakso.

5. Zgodbe iz prakse

Skozi 40 let prakse z najrazličnejšimi otroki sem doživel veliko situacij in spoznal veliko otrok.

V tem sklopu boste slišali nekaj zgodb, s katerimi vam bom pomagal razumeti, kako z otrokom delati na dolgi rok, da vas bo ubogal, spoštoval in se lepše obnašal.

Vsebina sklopa:

Fotografija kronskih draguljev
Iskanje kristalov
Grajenje jadrnice
Ležalnik za mamo
Ribarjenje s piščalko

Komu je namenjena šola za starše Otrok ne uboga?

Če morate vse ponavljati stokrat, kot pokvarjena plošča, vas otroci “ne slišijo” ali bolje rečeno nočejo slišati in vas ne ubogajo (sploh takrat, ko je nujno), vam lahko pomagam.

Če se prepoznate v kateri od spodnjih situacij, boste v njej zagotovo našli rešitev za svoje težave:

“Potrebno jima je reči desetkrat, da tisto opravita oz. ubogata, pa tudi takrat mi na koncu popustijo živci in se začnem dreti.”

“Pri treh otrocih in vsemu stresu, ki ga imam na dnevnem redu, mi večkrat poči film (se zaderem), ker ne zmorem več mirno ponavljati enih in istih reči. Rabim nov pogled na zadevo, pogled na situacijo z višine, ker trenutno ne znam ravnati drugače. Kljub vsem mojim poskusom ne pridem do točke, kjer želim biti.”

“Prerekanje vseh v družini zato, ker se sedemletni otrok veliko zgovarja, ne uboga, je včasih tudi nesramen, odrezav (meni, mami reče ti pa tiho bodi), če ga okregam, je zelo zamerljiv (pravi, da ga nimamo radi in da bo kar šel).”

“Zdi se mi, da ni nobenega spoštovanja. Odgovarja, ko ji kaj ni po godu, besedni zaklad ima ogromen, ne zmanjka ji besed in ugovorov. Vedno najde kaj za pripomnit. V jezi reče tudi kaj, da bi me prizadela (me sploh ne maraš; Mijo (mlajso hčer) imaš raje; ne maram te; si grozna mama), in nato vidim, da ji je kasneje hudo ...”

“Pogosto uboga šele takrat, ko mu zagrozimo s sankcijami. Ne moremo funkcionirati samo na osnovi nenehnih groženj.”

“Moja težava je, da ne vem, kako postopati, ko se mi upre, in kdaj uporabiti kazen. Zdi se mi namreč, da če bi jo uporabila takoj, ko mi reče "ne", se bo zgodilo, da mi bo kazni zmanjkalo. Torej, kdaj, kako pogosto in za kakšne prekrške dam kazen? Zdi se mi kontraproduktivno dajati kazen na kazen.”

“Najin starejši otrok ne uboga, ne glede na navodilo. Včasih imava občutek, da sploh ne posluša ali namerno presliši. Preprosto nadaljuje, kar je počel, in se ne zmeni za naju. Najhuje je, kadar situacija ogroža njegovo varnost. Npr. steče na cesto, prime vročo posodo …”

Kako deluje šola za starše?

Šola za starše Otrok ne uboga poteka v obliki spletnega priročnika z videorazlagami. Obsega pet sklopov, razdeljenih na krajše videoposnetke. Vsi so poimenovani tako, da se boste med snovjo brez težav znašli.

Lahko si jo ogledate od začetka do konca, lahko pa izberete točno določeno težavo, ki vam v tistem trenutku predstavlja največjo oviro ali zagato, in si najprej ogledate to poglavje.

Ustvarjena po meri (pre)zaposlenega starša

Vem, da sta današnji ritem in način življenja staršev precej drugačna in bolj intenzivna kot včasih, zato sem šolo za starše zasnoval tako, da si jo lahko ogledate kjerkoli in kadarkoli.

Morda se nimate časa voziti na predavanja, težko dobite varstvo za mlajše otroke ali živite v delu Slovenije, kjer ni veliko predavanj na temo starševstva. Zato znanje prinašam v vaš dom, na vaš kavč.

Morda vam po dolgem in napornem dnevu tudi zmanjka koncentracije za branje knjig in bi nasvete o vzgoji raje poslušali preko računalnika, televizije, telefona ali tablice.

Tudi če bi radi nasvete poslušali, medtem ko delate nekaj drugega (med čiščenjem, pospravljanjem, sprehodom ali vožnjo v službo), vam to omogoča naša šola za starše. Tako boste poslušanje videoposnetkov lahko enostavno “vkomponirali” v vaš zapolnjen urnik, ne da bi potrebovali dodaten čas.

Neomejen dostop, za vedno

Vzgojne tehnike in nasvete lahko že danes uporabite pri vzgoji vaših otrok, k šoli za starše pa se lahko vrnete tudi mesece in leta po nakupu, saj imate do nje doživljenjski, neomejen dostop. Vaš napredek bo tudi shranjen, da boste vedno vedeli, kje ste ostali.

BONUS: Delovni zvezek

Za vas smo pripravili tudi delovni zvezek s 13 praktičnimi vajami v PDF obliki, ki vam bo pomagal nasvete iz šole za starše prenesti v prakso in jih prilagoditi vašim otrokom. Zvezek si boste lahko natisnili ali izpolnili digitalno različico.

Darilo: Članstvo v Facebook skupini Vzgoja.si

Ob nakupu šole za starše boste dobili tudi dostop do zaprte Facebook skupine Vzgoja.si, kjer se boste lahko povezali z drugimi člani naših šol za starše in drug drugemu pomagali pri vzgoji otrok.

O meni

Če me slučajno še ne poznate, se naj vam na hitro predstavim. Sem Marko Juhant in sem specialni pedagog za vzgojo otrok. Z vzgojo otrok se ukvarjam že 40 let.

Osem let sem bil ravnatelj Mladinskega doma Malči Beličeve v Ljubljani, kasneje pa sem vodil številne mladinske tabore in sodeloval pri vzgoji tisočev otrok, tako v šolah kot doma.

O vzgoji otrok sem napisal 16 knjig (npr. Trma, Srečni otroci, Pogrešani napotki, Mali nasilnež, Varuh otrokovih dolžnosti), v zadnjih letih pa predavam na šolah, v vrtcih in ustanovah po celi Sloveniji. Vsako leto opravim več kot 500 predavanj.

V sodelovanju s spletno stranjo Vzgoja.si sem za vas pripravil različne šole za starše (Vzgoja trmastega otroka, Otrok ne uboga, Motiviranje otroka in druge), ki si jih je ogledalo že več kot 6.000 staršev.

S svojimi nasveti sem pomagal več deset tisoč staršem, vzgojiteljem in strokovnim delavcem. Tu je le peščica njihovih odzivov:

"Izjemen pedagog. Realen. Mislim, da bi vsak malček rabil starše z njegovim pogledom na vzgojo." - Janja

“Ogromno nasvetov iz tečajev Marka Juhanta uporabljam in res delujejo. V tečaju točno naslovi težave in ti vlije občutek zaupanja in razumevanja.” - Živa

“Težko najdem čas oz. sem preveč utrujena, da bi brala knjige ali da bi šla v živo na tečaj, zato mi je super, da lahko gledam videe. Gospoda Juhanta poznam in ima super vsebine. Všeč mi je tudi, da so videi kratki in da si lahko dvakrat zavrtim isto stvar, da se mi “usede”. Zelo mi je všeč tudi to da, se ne izgubiš oziroma ne izgubiš niti.” - Marija

“Moram Vam povedati, da ste prekrasen pedagog z veliko začetnico. Odkar vem za Vas, že kar nekaj let, Vas resnično cenim, cenim Vaše nasvete, všeč mi je podajanje Vaših vsebin. Vsekakor pa mi je všeč, da omenjate in uporabljate zdravo kmečko pamet, kot jo tudi sama rada omenjam in uporabljam.” - Ana

“Praktični, kot vedno. Veseli me, da jih ob večerih posluša tudi moj mož (vsak eno slušalko pred spanjem). Nasveti vsekakor delujejo, dajejo mi občutek moči in potrditve. Hvala!” - Klavdija

Vtisi drugih staršev o šoli za starše Otrok ne uboga

“Imeli smo težave z neposlušnostjo in neupoštevanjem pravil in dogovorov. Otrok zdaj v večji meri upošteva dogovore, se prej loti nalog, za katere smo se predhodno dogovorili, npr. umij si zobe, pripravi se na tuširanje, pospravi igrače v spalnici.” – Petra

“Šola za starše Otrok ne uboga je vrhunski pripomoček. Pri svoji hčeri sem takoj začela opažati drugačno vedenje, ker sem uporabila prave besede. Uveljavljala je svojo voljo, ničesar ni naredila tako, kot smo se dogovorili, če ni bilo po njeno, je bil ogenj v strehi. Naučili smo se, kako preprečiti izbruh joka, ko nekaj ni po njeno. In to samo z besedicama ali-ali in s pravo izbiro. Mi je pa všeč, ker so predstavljeni konkretni primeri, v katerih najdem tudi naše težave.” – Lara Koprivc

“Šola za starše Otrok ne uboga je nekaj najboljšega. Poglej si jo, ker boš našel tam odgovore na milijon vprašanj, ki jih imaš glede svojih mulcev. Največje težave smo imeli pri domačih nalogah in odhodu v posteljo. Preden se je spravil k domači nalogi, smo se včasih tudi pol ure in več pregovarjali o tem, zakaj jo je treba narediti in kdaj. Zdaj jo skoraj vedno naredijo brez predhodnega prepričevanja.” – Tina

“Šola za starše Otrok ne uboga je odlična, ker izveš vse, kar te dejansko zanima in kar te je mučilo do sedaj. Težavnost je bila ta, da kadarkoli sem ji rekla, da ima za narediti za šolo, je bil odgovor ‘ne še, bom potem’. Lahko povem, da nimam več nobenih težav z njo. Na prvo besedo uboga in je zeeeloo pridna, ubogljiva še bolj, kot je sicer bila prej. Potrpežljivost je vrlina. Marko Juhant je najboljši učitelj :D.” – Rebeka

“Poglejte, ker so konkretni primeri podani, ne samo teorija. Prej sem ponavljala: ‘Pospravi, pripravi torbo ... Zdaj dam izbiro, npr. pripravi zdaj ali jo boš potem, ko bo sestrica lahko gledala risanko, ali pospravi mizo zdaj ali jo boš potem, ko bo šla sestrica z atijem na igrišče. Zvečer dam kratka navodila, npr. tuš, pižama, pravljica! Če nista urejeni, zmanjka časa za pravljico. Pomagalo je tudi v primerih, da sem dobila potrditev, da nekaj delam prav.” – Damjana

“Odlično izhodišče za postavljanje stvari v red. Ziher bo kaj delovalo tudi pri vas. Všeč so mi bile konkretnost, jasnost in preprostost nasvetov.” – Ana

Preizkusite šolo za starše brez skrbi!

Garancija na zadovoljstvo

Za svojimi šolami za starše trdno stojim in verjamem, da vam bodo močno pomagale pri vzgoji otrok, če jih boste uporabili v praksi. Zato za rezultate jamčim z vračilom denarja.

Če tečaj zaradi kateregakoli razloga ne bo izpolnil vaših pričakovanj, nam to sporočite v roku 30 dni po nakupu na e-mail naslov info@vzgoja.si in povrnili vam bomo kupnino. Prosim vas le, da si šolo za starše dejansko ogledate! Če vaše padalo ni odprto, vam ne koristi!

Pogosta vprašanja

Ali šola za starše deluje pri vzgoji predšolskih otrok/šolarjev?

Da, deluje! Vsebine so primerne za vzgojo otrok, starejših od dveh let. Namenoma sem vključil primere vzgoje otrok različnih starosti, od predšolskih otrok do osnovnošolcev in mlajših najstnikov.

Kdaj in kako poteka šola za starše? Ali potrebujem dostop do Zooma?

Za ogled vsebin ne potrebujete nobene dodatne aplikacije, kot je Zoom, saj so videoposnetki v šoli za starše posneti vnaprej.

Z nakupom dobite neomejen dostop do šole za starše. Lahko si jo ogledate kjerkoli in kadarkoli, takrat, ko vam najbolj ustreza.

Si lahko šolo za starše ogledam s svojim partnerjem?

Seveda! Sploh, če si želita vzgajati enotno in skladno. Če pa partner ne želi poslušati z vami, vam svetujem, da si posnetke vseeno pogledate, kadar je zraven, pa vas bo vsaj z enim ušesom poslušal.

Ali lahko šolo za starše kupim za darilo?

Seveda! Za več informacij o nakupu šole za starše kot darilo nam prosim pišite na info@vzgoja.si.

Ali lahko plačilo opravim z nakazilom na TRR?

Če želite nakup opraviti z nakazilom na TRR, nam pošljite e-sporočilo na info@vzgoja.si.

Ne vem, če splošni nasveti delujejo, saj je vsak otrok edinstven. Mi bo šola za starše dejansko pomagala?

Popolnoma se strinjam z vami. Vaši otroci so drugačni od drugih otrok. Niso pa prav nič posebni.

Vzgojne tehnike, ki jih bom delil z vami, v praksi uporabljam že 40 let. Tako v vzgoji doma kot v stroki. Zato vem, da delujejo.

Poleg tega sem za vsako vzgojno tehniko vključil številne konkretne primere uporabe pri otrocih vseh starosti - od prvošolčkov do osnovnošolcev.

Vse nasvete boste enostavno uporabili tudi v praksi.

Ali lahko šolo za starše pregledujemo na sestankih v našem vrtcu ali šoli?

Za vrtce, šole in druge ustanove imamo poseben cenik.

Za nakup več licenc za vaše zaposlene in za nemoten ogled brez kršenja avtorskih pravic nam pošljite povpraševanje na info@vzgoja.si.

Kaj pa, če s šolo za starše ne bom zadovoljen/zadovoljna?

Če s šolo za starše ne boste zadovoljni, nam to v roku 30 dni od nakupa sporočite na e-naslov info@vzgoja.si in vrnili vam bomo denar.

Prosim vas le, da vsebine dejansko pregledate in uporabite. Če vaše padalo ni odprto, vam ne koristi!