“Prijateljica mi je povedala, da je po otrokovem prihodu njuna zveza šla v franže. Nisem si želela, da se enako zgodi tudi nama…”

Prihod otroka bo v vajino življenje nedvomno prinesel veliko sprememb.

Partnerska zveza bo prerasla v starševstvo, kar bo za oba velika preizkušnja.
Številni pari v pričakovanju mislijo, da so postorili vse, kar je potrebno za otrokov prihod.

Od nakupov igrač, oblek in zibelke, do zdravniških pregledov in nosečniške telovadbe ter celo do prenove stanovanja in selitve v večje bivališče.

Kaj pa otrok ZARES potrebuje?

Ali resnično potrebuje ogromno igrač, najlepše obleke in popolno stanovanje, da bo v življenju srečen in uspešen?

NE!

Ne potrebuje velikega stanovanja, tudi moderne zibelke ali gore igrač ne.

Preberita si biografijo Martina Lutherja Kinga, Marie Curie ali marsikatere druge slavne osebe in jasno vama bo, da večina ni odraščala v “popolnih pogojih”.

Verjetno poznata tudi otroke, ki imajo vse, od najnovejših igrač do dizajnerskih oblek in iphonov, a so razvajeni, cele dneve pred računalnikom, nespoštljivi do drugih in brezvoljni, celo leni.

Otrok nujno potrebuje ljubeča, povezana in predana starša ter pozitivno in mirno domače okolje že od svojega prvega dne.

Otroku bolj kot karkoli drugega škodujejo zapostavljanje, kričanje, prepiri obtoževanje.
Zato razmislita… Kaj bosta storila, da bosta otroku dala vse, kar potrebuje za uspešen začetek življenja?

Žal mnogo bodočih staršev prav ta izjemno pomemben korak preprosto preskoči.

“Pol te zadane realnost. Ok, imava dojenčka, kar naenkrat nimava časa zase. Lahko pride do trenja. Pol pa, če se ujameš, komuniciraš, imaš partnerja kot jaz, da je vpleten v vzgojo in skrb za otroka, pridemo skozi to obdobje.”

Vedno, ko se pogovarjamo o tem, kako vzgojiti srečne, uspešne in samostojne otroke, priporočam enako:

Obogatita otroka in ne njegovega okolja.

Prvi korak je, da sta kot starša povezana, predana, si brezpogojno zaupata in vzgajata enotno, kot celota. Da imata trdno vez, ki se pod pritiski, neprespanimi nočmi in stresom ne bo zlomila.

“Utrujen si in hočeš razumevanje. Hočeš biti najboljši starš, najboljši partner, igramo vse te neke vloge istočasno. Jaz sem tak karakter, da hočem vse, ampak se enostavno na trenutke vse sesuje in takrat najbolj trpi partnerski odnos.”

Pomembno je tudi, da sta od prvega dne otroku vzor, kakšna naj bi bila partnerska zveza. Kaj naj otrok, ko bo odrasel, pričakuje od svojega partnerja, in kaj je potrebno za ljubeče in pozitivno domače ozračje.

Otrok vaju bo nenehno opazoval ter se zgledoval po vajini komunikaciji, odnosu, reševanju težav in obnašanju pod pritiskom in stresom.

“Če sva midva ok, pol bosta tudi otroka ok. S tem se začne. Vklopit partnerja, in ga imeti na prvem mestu, ker če sva midva uredu, bova zmogla tudi, karkoli bo z otrokom. Brez te osnovne celice ne gre nič.”

Če se želita kar najbolje pripraviti na starševstvo in svojo štručko sreče dočakati karseda brezskrbno in samozavestno, vaju vabim v svojo šolo za starše Postala bova starša.

Šola za starše Postala bova starša

Konkretni pogovori, napotki in nasveti, ki bodo olajšali prehod iz partnerstva v starševstvo.

Komu je namenjena šola za starše Postala bova starša in kako deluje?

Šola za starše Postala bova starša je namenjena parom, ki pričakujejo otroka in se želijo na starševstvo pripraviti na najboljši možen način. Razdeljena je na pet sklopov in v vsakem se bosta naučila nekaj novega:

1. sklop: Prehod iz partnerstva v starševstvo

 • Kaj dejansko pomeni starševstvo in kaj vse se bo spremenilo?
 • Katere pogoje morata izpolniti, da bi vaju prihod otroka še bolj povezal?
 • Dvodnevni test za bodoče starše

2. sklop: Vloga mame in očeta med nosečnostjo

 • Uspešno soočanje z nosečniškimi izzivi in stresom za bodoče mamice
 • Konkretna navodila za očete: kaj potrebuje vaša partnerka in kako jo podpreti med nosečnostjo?
 • Kje iskati prave informacije o nosečnosti in vzgoji?
 • Zakaj dejstvo, da partner svoji partnerki veliko pomaga, še ne pomeni, da je “copata”?

3. sklop: Priprava na otrokov prihod

 • Kako naj se oče pripravi na prihod otroka?
 • Kako naj se mama pripravi na prihod otroka?
 • Kaj narediti, če je eden od staršev odsoten ali v stresni situaciji?
 • Kako vaditi starševstvo s predporodnimi aktivnostmi?

4. sklop: Štirje najpomembnejši pogovori, ki bodo bistveno olajšali starševstvo

 • Kako lahko drug drugemu zares pomagata v vlogi staršev?
 • Kako uspešno uskladiti službo in rojstvo otroka, da bo dobil vso podporo in bližino, ki ju potrebuje?
 • Kdo naj kdaj skrbi za otroka in kako?
 • Kako se učinkovito prepirati, ne da bi se oddaljila drug od drugega in bila otroku slab zgled?

5. sklop: Izbira otrokovega imena

 • Zakaj je izbira imena pogosto prvi hud spor med partnerjema (in kako se mu izogniti)?
 • Kako najti ime, ki bo ustrezalo obema in tudi otroku?
 • Kako ime vpliva na otrokov razvoj?

Šola za starše poteka v obliki spletnega priročnika z video razlagami. V njej bosta dobila konkretne in praktične nasvete in napotke, ki vama bodo pomagali, da postaneta samozavestna in ljubeča starša.

Ob nakupu šole za starše Postala bova starša bosta prejela doživljenjski dostop do videoposnetkov v spletnem priročniku. Do vsebin bosta lahko dostopala takoj, ko bomo prejeli vajino plačilo - pri plačilu preko interneta že v nekaj minutah, pri plačilu po povzetju pa v nekaj dneh.

Videoposnetke si bosta lahko ogledala kjer koli in kadar koli, med likanjem, počivanjem ali ob kozarcu dobrega piva (za mami brezalkoholnega). Ogledata si jih lahko na računalniku, tablici ali telefonu.

Tudi če si bosta želela preostanek ogledati kasneje, se bosta lahko kadar koli vrnila tja, kjer sta ostala, saj naša spletna stran sama shranjuje vajin napredek.

Do šole za starše bosta imela neomejen dostop, kar pomeni, da se bosta lahko kadar koli vrnila k posameznemu videoposnetku in ga pogledala tolikokrat, kot si želita.

Darilo: Članstvo v Facebook skupini Vzgoja.si

Ob nakupu šole za starše bosta dobila tudi dostop do zaprte Facebook skupine Vzgoja.si, kjer se bosta lahko povezala z drugimi kupci naših priročnikov in drug drugemu pomagali pri vzgoji otroka, ko se vama bo končno pridružil.

“Gospoda Juhanta poznam in ima super vsebine!”

“Težko najdem čas oz. sem preveč utrujena, da bi brala knjige ali da grem v živo na tečaj zato mi je super, da lahko gledam videe. Gospoda Juhanta poznam in mi ima super vsebine. Všeč mi je tudi, da so videi kratki in da si lahko dvakrat zavrtim isto stvar, da se mi “usede”. Zelo mi je všeč tudi to da, se ne izgubiš oziroma ne izgubiš niti.”

“Moram Vam povedati, da ste prekrasen pedagog z veliko začetnico. Odkar vem za Vas, že kar nekaj let, Vas resnično cenim, cenim Vaše nasvete, všeč mi je podajanje Vaših vsebin. Vsekakor pa mi je všeč, da tudi omenjate in uporabljate zdravo kmečko pamet, kot jo tudi sama rada omenjam in uporabljam.”

“Praktični, kot vedno. Veseli me, da jih ob večerih posluša tudi moj mož (vsak eno slušalko pred spanjem). Nasveti vsekakor delujejo, dajejo mi občutek moči in potrditve. Hvala!”

“Vzgoja otroka sigurno ni lahko delo, starejši kot je, težje ga bomo obvladovali, če ne začnemo že na samem začetku njegovega odraščanja.”

PREIZKUSITE ŠOLO ZA STARŠE BREZ SKRBI!

Sem eden redkih, če ne edini pedagog v Sloveniji, ki za rezultate jamči z vračilom denarja.

Če tečaj ne bo izpolnil vajinih pričakovanj, nam to sporočita v roku 30 dni po nakupu in vrnili vama bomo denar.

O meni

Sem Marko Juhant, specialni pedagog za vzgojo otrok. S področjem vzgoje se ukvarjam že 40 let.

Osem let sem bil ravnatelj Mladinskega doma Malči Beličeve v Ljubljani, pozneje pa sem vodil številne mladinske tabore in sodeloval pri vzgoji več tisoč otrok tako v šolah kot tudi doma.

Sem avtor 16 knjig o vzgoji otrok, med katerimi so Trma, Kazen, Varuh otrokovih dolžnosti in Recepti v vzgoji. V zadnjih letih predavam na šolah, vrtcih in ustanovah po celi Sloveniji. Vsako leto izpeljem več kot 500 predavanj.

Zagovarjam konkreten in praktičen pristop k vzgoji otrok. Znanstvena izhodišča dopolnjujem s praktičnimi izkušnjami in dobro mero zdrave pameti. Nasveti v Šoli za starše morda niso neposredno povezani z vzgojo, a so nujni za vzpostavitev trdnih družinskih temeljev.

Prepričan sem namreč, da je največ, kar lahko naredita za otroka to, da poskrbita zase in za svojo zvezo ter jo utrdita, da bosta lahko otroku najboljša opora, ko se vama končno pridruži.

Pogosta vprašanja

Zakaj sploh šola za starše, če nisva še starša?

Pri težavah v vzgoji vedno predlagam preventivo, ki je najboljša in najlažja rešitev. Preprečiti požar je vedno bolje, kot ga gasiti.

Pogosto se zgodi, da par na tovrstno pripravo pozabi in nato v “viharju” plenic in joka nima ne časa ne energije za poglobljene pogovore in reševanje težav pod pritiskom.

Majhni problemi postanejo veliki problemi, v bojnih barvah in polnem razmahu. Zato je vedno priporočljivo, da prej opravita vse preventivne priprave in pogovore, da se jih ne bosta lotevala živčna, utrujena in takrat, ko je že prepozno.

Ne le, da bo lažje za vaju, ampak se bo poznalo tudi pri vzgoji in počutju otroka. Skladna, enotna, ljubeča starša sta namreč najboljša možna starša, tudi če je morda kakšna plenica obrnjena narobe.

Kdaj in kako poteka šola za starše? Ali potrebujem dostop do Zooma?

Za ogled vsebin ne potrebujeta nobene dodatne aplikacije, kot je Zoom, saj so videoposnetki v šoli za starše posneti vnaprej.

Z nakupom dobita neomejen dostop do šole za starše Postala bova starša. Lahko si ga ogledata kjerkoli in kadarkoli, takrat, ko vama to najbolj ustreza.

Si lahko šolo za starše ogledam s svojim partnerjem?

Seveda! Ne le lahko, celo priporočljivo je, da si jo ogledata skupaj in se sproti pogovarjata.

Ali lahko šolo za starše kupim za darilo?

Seveda!

Ali lahko plačilo opravim z nakazilom na TRR?

Seveda, pri nakupu izberete "Plačilo na transakcijski račun”

Kaj če s šolo za starše ne bom zadovoljen?

Če s šolo za starše ne bosta zadovoljna, nam to v roku 30 dni od nakupa sporočita na e-naslov [email protected] in vrnili vama bomo denar.

Prosim vaju le, da vsebine dejansko pregledata in jih uporabita. Če vajino padalo ni odprto, vama tudi ne more koristiti!

V šoli za starše Postala bova starša boste dobili:

program, ki vama bo pomagal, da iz partnerjev prerasteta v starša;
recept, s katerim vaju bo otrok še bolj povezal namesto oddaljil;
praktične predloge za gnezdenje mamice (mami določa počutje v domu, zato je to zelo pomembno);
praktične predloge za gnezdenje očeta (priprava okolja in podpora mamici, čeprav ni “copata”);
konkretne predloge, kako se lahko čustveno pripravita na starševsko vlogo;
štiri najpomembnejše pogovore, ki jih morata opraviti pred prihodom dojenčka;
pomoč pri izbiri otrokovega imena in napotke, kaj je pri izbiri pomembno;
na koncu vsakega sklopa konkretne vaje v navdih za nadaljnje pogovore.
PRIDRUŽITA SE ŠOLI ZA STARŠE - 50 EUR