Povišanje cene čez:
nakup

Šola za starše - Postala bova starša

S prvim dnem postavite temelje za vzgojo srečnega in uspešnega otroka

Poskrbita, da bosta dala otroku vse, kar potrebuje v prvih dveh letih starševstva


Marko Juhant
specialni pedagog
Pridružite se ostalim staršem
+11.854
staršev

Kaj boste storili, da boste otroku dali vse, kar potrebuje za uspešen začetek življenja?

Prvi korak je, da ste kot starši povezani, predani, si brezpogojno zaupate in vzgajate enotno, kot celota. Da imate trdno vez, ki se pod pritiski, neprespanimi nočmi in stresom ne bo zlomila.

Pomembno je tudi, da ste od prvega dne otroku vzor, kakšna naj bi bila partnerska zveza. Kaj naj otrok, ko bo odrasel, pričakuje od svojega partnerja in kaj je potrebno za ljubeče in pozitivno domače ozračje.

Otrok vas bo nenehno opazoval ter se zgledoval po vaši komunikaciji, odnosu, reševanju težav in obnašanju pod pritiskom in stresom.

Če se želite kar najbolje pripraviti na starševstvo in štručko sreče dočakati karseda brezskrbno in samozavestno, vas vabim v šolo za starše Postala bova starša.

Šola za starše Postala bova starša 

Natančna navodila za navigiranje skozi prvi dve leti vzgoje otrok

Šola za starše Postala bova starša vsebuje 28 videoposnetkov, ki vam bodo pomagali uspešno in samozavestno iz partnerjev prerasti v starša. Razdeljena je na sedem sklopov:

1. Temelji vzgoje otrok za bodoče starše

Kaj se bo spremenilo in kaj lahko vidva naredita, da bi si prehod olajšala, ga polepšala in obogatila?

Vsebina sklopa:

 • Razlika med partnerstvom in starševstvom
 • Kaj je nujno, da bi vaju otrok še bolj povezal?
 • Obvezni pogovori pred rojstvom otroka
 • Se zaman dogovarjata glede vzgoje pred rojstvom otroka?

2. Vloga mame in očeta med nosečnostjo

V tem sklopu se boste bodoče mamice naučile, kako se uspešno spopasti z nosečniškimi izzivi in stresom.

Očetje boste dobili konkretna navodila, kaj potrebuje vaša partnerka in kako jo podpreti med nosečnostjo, ter izvedeli, zakaj dejstvo, da partner svoji partnerki veliko pomaga, še ne pomeni, da je ‘copata’.

Vsebina sklopa:

 • Vloga mame med gnezdenjem
 • Vloga očeta med gnezdenjem
 • Priprava na novo vlogo starša

3. Prvi tedni po porodu

Mami je rodila, kaj pa sedaj? Kaj vaju čaka po porodu? Ali vama bodo res dovolili, da novorojenčka kar odneseta domov, in to sama in brez nadzora? Ja! Ker zmoreta in sta pripravljena. Za dodatno pomoč pa si lahko ogledata ta sklop, ki vama bo pomagal prebroditi prvih nekaj dni po porodu.

Vsebina sklopa:

 • Kako izbrati ime, ki bo ustrezalo obema staršema in otroku?
 • V porodnišnici
 • Ko iz porodnišnice pridete domov
 • Samostojni starši

4. Najboljši način za vzpostavitev trdne vezi z otrokom

Ta sklop vama bo pomagal, ko se začnejo dvomi in preglavice glede tega, ali je prav, da otroka nenehno dvigujeta in ujčkata, ali ga lahko razvadita ter koliko stika je prav in koliko narobe.

Naučila se bosta vse o stilih navezanosti, kateri stil je najboljši za otroka in kakšne posledice imajo lahko manj primerni stili navezanosti na otrokovo odraščanje in njegovo vedenje.

Vsebina sklopa:

 • Kaj je navezanost otroka?
 • Primarna navezanost
 • Varna navezanost
 • Plašen stil navezanosti
 • Oklepajoča navezanost
 • Neorganiziran stil navezanosti
 • Kako se pripraviti na odhod v vrtec?

5. Vzgoja samostojnega otroka od prvega dne

Če gledate svojo štručko in se sprašujete, kaj v bistvu zmore in česa je sposobna, boste odgovor našli v tem sklopu. Dojenčki in otroci pogosto zmorejo več, kot si starši mislijo, s tem sklopom pa se bosta veliko lažje orientirala.

Vsebina sklopa:

 • Kaj otrok dejansko potrebuje od staršev?
 • Kaj otrok zmore glede na starost?

6. Vzgoja srečnega in uspešnega otroka

Vsak starš si želi, da je njegov otrok zdrav, srečen in uspešen. Sliši se sicer odlično, a kako boste to dejansko to dosegli? Praktične nasvete boste našli v tem sklopu.

Vsebina sklopa:

 • Zdravje
 • Uspešnost
 • Sreča v življenju
 • Kaj razmišlja moj otrok?
 • Otrok potrebuje red

7. Pogosta vprašanja bodočih staršev

Skozi zgodbe iz prakse vam bom odgovoril na najbolj pereča vprašanja o negi in skrbi za dojenčka. Ali morata oblaziniti celo stanovanje? Ali je treba sosedo Ankico poslušati, ko vam daje nasvete o vzgoji? Dojenček v postelji ali ne? Odgovore dobita v tem sklopu.

Vsebina sklopa:

 • Ali morata prilagoditi dom na prihod otroka?
 • Kako reagirati na nezaželene nasvete drugih ljudi?
 • Ali je prav, da dojenček spi z vama v postelji?

 

Šolo za starše Postala bova starša sem ustvaril za tiste, ki si želijo svojega otroka vzgajati od prvega dne. Prepričan sem, da bosta v njej dobila konkretne in praktične nasvete in napotke, ki vama bodo pomagali, da postaneta samozavestna in ljubeča starša.

Kako deluje šola za starše?

Šola za starše poteka v obliki spletnega priročnika z videorazlagami. V njej bosta dobila konkretne in praktične nasvete in napotke, ki vama bodo pomagali, da postaneta samozavestna in ljubeča starša.

Obsega sedem sklopov, razdeljenih na krajše videoposnetke. Vsi so poimenovani tako, da se boste med snovjo brez težav znašli.

Lahko si jo ogledate od začetka do konca, lahko pa izberete točno določeno težavo, ki vam v tistem trenutku predstavlja največjo oviro ali zagato, in si najprej ogledate to poglavje.

 

Nakup -
49€
30-dnevna garancija zadovoljstva
Google
(4.9)
65 mnenj
Facebook
(5)
32 mnenj

Ustvarjena po meri (pre)zaposlenega starša

Vem, da sta današnji ritem in način življenja staršev precej drugačna in bolj intenzivna kot včasih.

Zato sem šolo za starše zasnoval tako, da jo bodo lahko tudi najbolj zaposleni starši zlahka vključili v svoj zapolnjeni urnik:

 • pregledno, po praktičnih sklopih razdeljena snov, da se boste hitro znašli med vsebinami;
 • krajši posnetki za naporne dneve ter daljše vsebine za takrat, ko imate čas in energijo;
 • praktična, jasna navodila, s katerimi boste teorijo hitro in zlahka prenesli v prakso;
 • videoodgovori na vprašanja staršev za takrat, ko si samo želite v trenutku rešitev za določeno težavo.

Tudi, če bi radi nasvete poslušali, medtem ko počnete nekaj drugega (med čiščenjem, pospravljanjem, sprehodom ali vožnjo v službo), vam to omogoča naša šola za starše.

O meni

Marko Juhant v parku
Če me slučajno še ne poznate, naj se vam na hitro predstavim. Sem Marko Juhant in sem specialni pedagog za vzgojo otrok. Z vzgojo otrok se ukvarjam že 40 let.

Osem let sem bil ravnatelj Mladinskega doma Malči Beličeve v Ljubljani, kasneje pa sem vodil številne mladinske tabore in sodeloval pri vzgoji tisočev otrok, tako v šolah kot doma.

O vzgoji otrok sem napisal 16 knjig (npr. Trma, Srečni otroci, Pogrešani napotki, Mali nasilnež, Varuh otrokovih dolžnosti), v zadnjih letih pa predavam na šolah, v vrtcih in ustanovah po celi Sloveniji. Vsako leto izvedem več kot 500 predavanj.

V sodelovanju s spletno stranjo Vzgoja.si sem za vas pripravil različne šole za starše (Vzgoja trmastega otroka, Otrok ne uboga, Motiviranje otroka in druge), ki si jih je ogledalo že več kot 6.000 staršev.

S svojimi nasveti sem pomagal več deset tisoč staršem, vzgojiteljem in strokovnim delavcem. Tu je le peščica njihovih odzivov:
"Izjemen pedagog. Realen. Mislim, da bi vsak malček rabil starše z njegovim pogledom na vzgojo." - Janja
“Ogromno nasvetov iz tečajev Marka Juhanta uporabljam in res delujejo. V tečaju točno naslovi težave in ti vlije občutek zaupanja in razumevanja.” - Živa
“Težko najdem čas oz. sem preveč utrujena, da bi brala knjige ali da bi šla v živo na tečaj, zato mi je super, da lahko gledam videe. Gospoda Juhanta poznam in ima super vsebine. Všeč mi je tudi, da so videi kratki in da si lahko dvakrat zavrtim isto stvar, da se mi “usede”. Zelo mi je všeč tudi to da, se ne izgubiš oziroma ne izgubiš niti.” - Marija
“Moram Vam povedati, da ste prekrasen pedagog z veliko začetnico. Odkar vem za Vas, že kar nekaj let, Vas resnično cenim, cenim Vaše nasvete, všeč mi je podajanje Vaših vsebin. Vsekakor pa mi je všeč, da omenjate in uporabljate zdravo kmečko pamet, kot jo tudi sama rada omenjam in uporabljam.” - Ana
“Praktični, kot vedno. Veseli me, da jih ob večerih posluša tudi moj mož (vsak eno slušalko pred spanjem). Nasveti vsekakor delujejo, dajejo mi občutek moči in potrditve. Hvala!” - Klavdija
Garancija na zadovoljstvo

Preizkusite šolo za starše brez skrbi!

Ob nakupu šole za starše boste dobili tudi dostop do zaprte Facebook skupine Vzgoja.si, kjer se boste lahko povezali z drugimi člani naših šol za starše in drug drugemu pomagali pri vzgoji otrok.

Če šola za starše zaradi kateregakoli razloga ne bo izpolnial vaših pričakovanj, nam to sporočite v roku 30 dni po nakupu na e-mail info@vzgoja.si in vrnili vam bomo kupnino. Prosim vas le, da si šolo za starše dejansko ogledate! Če vaše padalo ni odprto, vam ne koristi!

Neomejen dostop, za vedno

Vzgojne tehnike in nasvete lahko že danes uporabite pri vzgoji vaših otrok, k šoli za starše pa se vrnete mesece in leta po nakupu, saj imate do nje doživljenjski, neomejen dostop. Vaš napredek bo tudi shranjen, da boste vedno vedeli, kje ste ostali.

BONUS: Članstvo v Facebook skupini Vzgoja.si

Ob nakupu šole za starše boste dobili tudi dostop do zaprte Facebook skupine Vzgoja.si, kjer se boste lahko povezali z drugimi člani naših šol za starše in drug drugemu pomagali pri vzgoji otrok.

Vtisi članov o šoli za starše Postala bova starša

"Pri šoli za starše so mi všeč sami primeri, kako izboljšati določeno težavo, da jih lahko pogledam, kadar imam čas, da se lahko vmes ustavim in še enkrat zavrtim nazaj, pa da so časovno neomejeni, tudi če si jih želim pogledati opolnoči.” - Maja
“Najbolj mi je všeč, da so videi zelo ljudski in se vsak najde v njih. Zelo mi je všeč, da so težave po naslovih in lahko pogledam tisto, kar me tisti trenutek zanima.” - Suzana

Pogosta vprašanja

Zakaj sploh šola za starše, če nisva še starša?

Pri težavah v vzgoji vedno predlagam preventivo, ki je najboljša in najlažja rešitev. Preprečiti požar je vedno bolje, kot ga gasiti.

Pogosto se zgodi, da par na tovrstno pripravo pozabi in nato v ‘viharju’ plenic in joka nima ne časa ne energije za poglobljene pogovore in reševanje težav pod pritiskom.

Majhni problemi postanejo veliki problemi – v bojnih barvah in polnem razmahu. Zato je vedno priporočljivo, da prej opravita vse preventivne priprave in pogovore, da se jih ne bosta lotevala živčna, utrujena in takrat, ko je že prepozno.

Ne le, da bo lažje za vaju, ampak se bo poznalo tudi pri vzgoji in počutju otroka. Skladna, enotna, ljubeča starša sta namreč najboljša možna starša, tudi če je morda kakšna plenica obrnjena narobe.

Kdaj in kako poteka šola za starše? Ali potrebujem dostop do Zooma?

Za šolo za starše ne potrebujete nobene dodatne aplikacije, kot je Zoom, saj je šola za starše posneta vnaprej.

Z nakupom dobite neomejen dostop do šole za starše. Lahko si ga ogledate kjerkoli in kadarkoli, takrat, ko vam najbolj ustreza.

Si lahko šolo za starše ogledam s svojim partnerjem?

Seveda! Sploh, če si želita vzgajati enotno in skladno. Če pa partner ne želi poslušati z vami, vam svetujem, da si posnetke vseeno pogledate, kadar je zraven, pa vas bo poslušal vsaj z enim ušesom.

Ali lahko šolo za starše kupim za darilo?

Seveda! Za več informacij o nakupu šole za starše kot darilo nam prosim pišite na info@vzgoja.si.

Ali lahko plačilo opravim z nakazilom na TRR?

Če želite nakup opraviti z nakazilom na TRR, nam pošljite e-sporočilo na info@vzgoja.si.

Ali lahko šolo za starše pregledujemo na sestankih v našem vrtcu ali šoli?

Za vrtce, šole in druge ustanove imamo poseben cenik.

Za nakup več licenc za vaše zaposlene in za nemoten ogled brez kršenja avtorskih pravic nam pošljite povpraševanje na info@vzgoja.si.

Kaj pa, če s šolo za starše ne bom zadovoljen/zadovoljna?

Če s šolo za starše ne boste zadovoljni, nam to v roku 30 dni od nakupa sporočite na e-naslov info@vzgoja.si in vrnili vam bomo denar.

Prosim vas le, da vsebine dejansko pregledate in uporabite. Če vaše padalo ni odprto, vam ne koristi!

Z nakupom šole za starše Postala bova starša boste dobili:

 • program, ki vama bo pomagal, da iz partnerjev prerasteta v starša;
 • recept, s katerim vaju bo otrok še bolj povezal namesto oddaljil;
 • praktične predloge za gnezdenje mamice (mami določa počutje v domu, zato je to zelo pomembno);
 • natančne informacije o tem, kaj vaš otrok zmore po letih;
 • praktično razlago o stilih navezanosti;
 • praktične predloge za gnezdenje očeta (priprava okolja in podpora mamici, čeprav ni ‘copata’);
 • konkretne predloge, kako se lahko čustveno pripravita na starševsko vlogo;
 • štiri najpomembnejše pogovore, ki jih morata opraviti pred prihodom dojenčka;
 • pomoč pri izbiri otrokovega imena in napotke, kaj je pri izbiri pomembno;
 • na koncu vsakega sklopa konkretne vaje v navdih za nadaljnje pogovore.
Nakup -
49€
30-dnevna garancija zadovoljstva
Google
(4.9)
65 mnenj
Facebook
(5)
32 mnenj