šola za starše

Postala bova starša – Marko Juhant

Konkretni pogovori, napotki in nasveti, ki bodo olajšali prehod iz partnerstva v starševstvo

Naročite šolo za starše - 50 EUR

Kaj boste storili, da boste otroku dali vse, kar potrebuje za uspešen začetek življenja?

Prvi korak je, da ste kot starši povezani, predani, si brezpogojno zaupate in vzgajate enotno, kot celota. Da imate trdno vez, ki se pod pritiski, neprespanimi nočmi in stresom ne bo zlomila.

Pomembno je tudi, da ste od prvega dne otroku vzor, kakšna naj bi bila partnerska zveza. Kaj naj otrok, ko bo odrasel, pričakuje od svojega partnerja in kaj je potrebno za ljubeče in pozitivno domače ozračje.

Otrok vas bo nenehno opazoval ter se zgledoval po vaši komunikaciji, odnosu, reševanju težav in obnašanju pod pritiskom in stresom.

Če se želite kar najbolje pripraviti na starševstvo in štručko sreče dočakati karseda brezskrbno in samozavestno, vas vabim v šolo za starše Postala bova starša.

Kaj vsebuje šola za starše Postala bova starša?

Šola za starše Postala bova starša vsebuje 28 videoposnetkov, ki vam bodo pomagali uspešno in samozavestno iz partnerjev prerasti v starša. Razdeljena je na sedem sklopov:

1. Prehod iz partnerstva v starševstvo

Kaj se bo spremenilo in kaj lahko vidva naredita, da bi si prehod olajšala, ga polepšala in obogatila?

Vsebina sklopa:

Razlika med partnerstvom in starševstvom
Kaj je nujno, da bi vaju otrok še bolj povezal?
Obvezni pogovori pred rojstvom otroka
Se zaman dogovarjata glede vzgoje pred rojstvom otroka?

2. Vloga mame in očeta med nosečnostjo

V tem sklopu se boste bodoče mamice naučile, kako se uspešno spopasti z nosečniškimi izzivi in stresom.

Očetje boste dobili konkretna navodila, kaj potrebuje vaša partnerka in kako jo podpreti med nosečnostjo, ter izvedeli, zakaj dejstvo, da partner svoji partnerki veliko pomaga, še ne pomeni, da je ‘copata’.

Vsebina sklopa:

Vloga mame med gnezdenjem
Vloga očeta med gnezdenjem
Priprava na novo vlogo starša

3. Po porodu

Mami je rodila, kaj pa sedaj? Kaj vaju čaka po porodu? Ali vama bodo res dovolili, da novorojenčka kar odneseta domov, in to sama in brez nadzora? Ja! Ker zmoreta in sta pripravljena. Za dodatno pomoč pa si lahko ogledata ta sklop, ki vama bo pomagal prebroditi prvih nekaj dni po porodu.

Vsebina sklopa:

Kako izbrati ime, ki bo ustrezalo obema staršema in otroku?
V porodnišnici
Ko iz porodnišnice pridete domov
Samostojni starši

4. Vrste navezanosti na otroka

Ta sklop vama bo pomagal, ko se začnejo dvomi in preglavice glede tega, ali je prav, da otroka nenehno dvigujeta in ujčkata, ali ga lahko razvadita ter koliko stika je prav in koliko narobe.

Naučila se bosta vse o stilih navezanosti, kateri stil je najboljši za otroka in kakšne posledice imajo lahko manj primerni stili navezanosti na otrokovo odraščanje in njegovo vedenje.

Vsebina sklopa:

Kaj je navezanost otroka?
Primarna navezanost
Varna navezanost
Plašen stil navezanosti
Oklepajoča navezanost
Neorganiziran stil navezanosti
Kako se pripraviti na odhod v vrtec?

5. Zmogljivosti otroka

Če gledate svojo štručko in se sprašujete, kaj v bistvu zmore in česa je sposobna, boste odgovor našli v tem sklopu. Dojenčki in otroci pogosto zmorejo več, kot si starši mislijo, s tem sklopom pa se bosta veliko lažje orientirala.

Vsebina sklopa:

Kaj otrok dejansko potrebuje od staršev?
Kaj otrok zmore glede na starost?

6. Temeljne prioritete za vsakega otroka

Vsak starš si želi, da je njegov otrok zdrav, srečen in uspešen. Sliši se sicer odlično, a kako boste to dejansko to dosegli? Praktične nasvete boste našli v tem sklopu.

Vsebina sklopa:

Zdravje
Uspešnost
Sreča v življenju
Kaj razmišlja moj otrok?
Otrok potrebuje red

7. Zgodbe iz prakse

Skozi zgodbe iz prakse vam bom odgovoril na najbolj pereča vprašanja o negi in skrbi za dojenčka. Ali morata oblaziniti celo stanovanje? Ali je treba sosedo Ankico poslušati, ko vam daje nasvete o vzgoji? Dojenček v postelji ali ne? Odgovore dobita v tem sklopu.

Vsebina sklopa:

Ali morata prilagoditi dom na prihod otroka?
Kako reagirati na nezaželene nasvete drugih ljudi?
Ali je prav, da dojenček spi z vama v postelji?

Šolo za starše Postala bova starša sem ustvaril za tiste, ki si želijo svojega otroka vzgajati od prvega dne. Prepričan sem, da bosta v njej dobila konkretne in praktične nasvete in napotke, ki vama bodo pomagali, da postaneta samozavestna in ljubeča starša.

Kako deluje šola za starše?

Šola za starše poteka v obliki spletnega priročnika z videorazlagami. V njej bosta dobila konkretne in praktične nasvete in napotke, ki vama bodo pomagali, da postaneta samozavestna in ljubeča starša.

Obsega sedem sklopov, razdeljenih na krajše videoposnetke. Vsi so poimenovani tako, da se boste med snovjo brez težav znašli.

Vzgoja najstnika predavanje

Lahko si jo ogledate od začetka do konca, lahko pa izberete točno določeno težavo, ki vam v tistem trenutku predstavlja največjo oviro ali zagato, in si najprej ogledate to poglavje.

Ustvarjena po meri (pre)zaposlenega starša

Vem, da sta današnja ritem in način življenja staršev precej drugačna in bolj intenzivna kot včasih, zato sem šolo za starše zasnoval tako, da si jo lahko ogledate kjerkoli in kadarkoli.

Morda se nimate časa voziti na predavanja, težko dobite varstvo za mlajše otroke ali živite v delu Slovenije, kjer ni veliko predavanj na temo starševstva. Zato znanje prinašam v vaš dom, na vaš kavč.

Morda vam po dolgem in napornem dnevu tudi zmanjka koncentracije za branje knjig in bi nasvete o vzgoji raje poslušali preko računalnika, televizije, telefona ali tablice.

Tudi če bi radi nasvete poslušali, medtem ko delate nekaj drugega (med čiščenjem, pospravljanjem, sprehodom ali vožnjo v službo), vam to omogoča naša šola za starše. Tako boste poslušanje videoposnetkov lahko enostavno “vkomponirali” v vaš zapolnjen urnik, ne da bi potrebovali dodaten čas.

Neomejen dostop, za vedno

Vzgojne tehnike in nasvete lahko že danes uporabite pri vzgoji vaših otrok, k šoli za starše pa se lahko vrnete tudi mesece in leta po nakupu, saj imate do nje doživljenjski, neomejen dostop. Vaš napredek bo tudi shranjen, da boste vedno vedeli, kje ste ostali.

Bonus: Članstvo v Facebook skupini Vzgoja.si

Ob nakupu šole za starše boste dobili tudi dostop do zaprte Facebook skupine Vzgoja.si, kjer se boste lahko povezali z drugimi člani naših šol za starše in drug drugemu pomagali pri vzgoji otrok.

O meni

Če me slučajno še ne poznate, se naj vam na hitro predstavim. Sem Marko Juhant in sem specialni pedagog za vzgojo otrok. Z vzgojo otrok se ukvarjam že 40 let.

Osem let sem bil ravnatelj Mladinskega doma Malči Beličeve v Ljubljani, kasneje pa sem vodil številne mladinske tabore in sodeloval pri vzgoji tisočev otrok, tako v šolah kot doma.

O vzgoji otrok sem napisal 16 knjig (npr. Trma, Srečni otroci, Pogrešani napotki, Mali nasilnež, Varuh otrokovih dolžnosti), v zadnjih letih pa predavam na šolah, v vrtcih in ustanovah po celi Sloveniji. Vsako leto opravim več kot 500 predavanj.

V sodelovanju s spletno stranjo Vzgoja.si sem za vas pripravil različne šole za starše (Vzgoja trmastega otroka, Otrok ne uboga, Motiviranje otroka in druge), ki si jih je ogledalo že več kot 6.000 staršev.

S svojimi nasveti sem pomagal več deset tisoč staršem, vzgojiteljem in strokovnim delavcem. Tu je le peščica njihovih odzivov:

"Izjemen pedagog. Realen. Mislim, da bi vsak malček rabil starše z njegovim pogledom na vzgojo." - Janja

“Ogromno nasvetov iz tečajev Marka Juhanta uporabljam in res delujejo. V tečaju točno naslovi težave in ti vlije občutek zaupanja in razumevanja.” - Živa

“Težko najdem čas oz. sem preveč utrujena, da bi brala knjige ali da bi šla v živo na tečaj, zato mi je super, da lahko gledam videe. Gospoda Juhanta poznam in ima super vsebine. Všeč mi je tudi, da so videi kratki in da si lahko dvakrat zavrtim isto stvar, da se mi “usede”. Zelo mi je všeč tudi to da, se ne izgubiš oziroma ne izgubiš niti.” - Marija

“Moram Vam povedati, da ste prekrasen pedagog z veliko začetnico. Odkar vem za Vas, že kar nekaj let, Vas resnično cenim, cenim Vaše nasvete, všeč mi je podajanje Vaših vsebin. Vsekakor pa mi je všeč, da omenjate in uporabljate zdravo kmečko pamet, kot jo tudi sama rada omenjam in uporabljam.” - Ana

“Praktični, kot vedno. Veseli me, da jih ob večerih posluša tudi moj mož (vsak eno slušalko pred spanjem). Nasveti vsekakor delujejo, dajejo mi občutek moči in potrditve. Hvala!” - Klavdija

O meni

Mnenja članov šole za starše Postala bova starša
“Najljubši del šole za starše mi je bil sklop o gnezdenju. Predvsem zato, ker je potem očku postalo jasno, zakaj mamica tako hiti s pripravami na dojenčka. Vsak del je bil po svoje poučen. Najbolj koristen nasvet je bil tisti, da morata partnerja na prvem mestu držati skupaj in da otrok kroži okoli njiju, ne pa nasprotno. Zelo koristen nasvet in upam, da uspe.”

“Najbolj všeč mi je bil tretji sklop (priprava na otrokov prihod) – hudomušno in podkrepljeno s primeri dobrih praks. Žena pravi da je bil najbolj koristen nasvet tisti, ko pravite, da jih moramo naoljiti po spodnjem delu hrbta in lakirati nohte na nogah.” :)

Preizkusite šolo za starše brez skrbi!

Garancija na zadovoljstvo

Za svojimi šolami za starše trdno stojim in verjamem, da vam bodo močno pomagale pri vzgoji otrok, če jih boste uporabili v praksi. Zato za rezultate jamčim z vračilom denarja.

Če tečaj zaradi kateregakoli razloga ne bo izpolnil vaših pričakovanj, nam to sporočite v roku 30 dni po nakupu na e-mail naslov info@vzgoja.si in povrnili vam bomo kupnino. Prosim vas le, da si šolo za starše dejansko ogledate! Če vaše padalo ni odprto, vam ne koristi!

Pogosta vprašanja

Zakaj sploh šola za starše, če nisva še starša?

Pri težavah v vzgoji vedno predlagam preventivo, ki je najboljša in najlažja rešitev. Preprečiti požar je vedno bolje, kot ga gasiti.

Pogosto se zgodi, da par na tovrstno pripravo pozabi in nato v ‘viharju’ plenic in joka nima ne časa ne energije za poglobljene pogovore in reševanje težav pod pritiskom.

Majhni problemi postanejo veliki problemi – v bojnih barvah in polnem razmahu. Zato je vedno priporočljivo, da prej opravita vse preventivne priprave in pogovore, da se jih ne bosta lotevala živčna, utrujena in takrat, ko je že prepozno.

Ne le, da bo lažje za vaju, ampak se bo poznalo tudi pri vzgoji in počutju otroka. Skladna, enotna, ljubeča starša sta namreč najboljša možna starša, tudi če je morda kakšna plenica obrnjena narobe.

Kdaj in kako poteka šola za starše? Ali potrebujem dostop do Zooma?

Za ogled vsebin ne potrebujete nobene dodatne aplikacije, kot je Zoom, saj so videoposnetki v šoli za starše posneti vnaprej.

Z nakupom dobite neomejen dostop do šole za starše. Lahko si jo ogledate kjerkoli in kadarkoli, takrat, ko vam najbolj ustreza.

Si lahko šolo za starše ogledam s svojim partnerjem?

Seveda! Sploh, če si želita vzgajati enotno in skladno. Če pa partner ne želi poslušati z vami, vam svetujem, da si posnetke vseeno pogledate, kadar je zraven, pa vas bo vsaj z enim ušesom poslušal.

Ali lahko šolo za starše kupim za darilo?

Seveda! Za več informacij o nakupu šole za starše kot darilo nam prosim pišite na info@vzgoja.si.

Ali lahko plačilo opravim z nakazilom na TRR?

Če želite nakup opraviti z nakazilom na TRR, nam pošljite e-sporočilo na info@vzgoja.si.

Ne vem, če splošni nasveti delujejo, saj je vsak otrok edinstven. Mi bo šola za starše dejansko pomagala?

Popolnoma se strinjam z vami. Vaši otroci so drugačni od drugih otrok. Niso pa prav nič posebni.

Vzgojne tehnike, ki jih bom delil z vami, v praksi uporabljam že 40 let. Tako v vzgoji doma kot v stroki. Zato vem, da delujejo.

Poleg tega sem za vsako vzgojno tehniko vključil številne konkretne primere uporabe pri otrocih vseh starosti - od prvošolčkov do osnovnošolcev.

Vse nasvete boste enostavno uporabili tudi v praksi.

Ali lahko šolo za starše pregledujemo na sestankih v našem vrtcu ali šoli?

Za vrtce, šole in druge ustanove imamo poseben cenik.

Za nakup več licenc za vaše zaposlene in za nemoten ogled brez kršenja avtorskih pravic nam pošljite povpraševanje na info@vzgoja.si.

Kaj pa, če s šolo za starše ne bom zadovoljen/zadovoljna?

Če s šolo za starše ne boste zadovoljni, nam to v roku 30 dni od nakupa sporočite na e-naslov info@vzgoja.si in vrnili vam bomo denar.

Prosim vas le, da vsebine dejansko pregledate in uporabite. Če vaše padalo ni odprto, vam ne koristi!

Z nakupom šole za starše Postala bova starša boste dobili:

program, ki vama bo pomagal, da iz partnerjev prerasteta v starša;
recept, s katerim vaju bo otrok še bolj povezal namesto oddaljil;
praktične predloge za gnezdenje mamice (mami določa počutje v domu, zato je to zelo pomembno);
natančne informacije o tem, kaj vaš otrok zmore po letih;
praktično razlago o stilih navezanosti;
praktične predloge za gnezdenje očeta (priprava okolja in podpora mamici, čeprav ni ‘copata’);
konkretne predloge, kako se lahko čustveno pripravita na starševsko vlogo;
štiri najpomembnejše pogovore, ki jih morata opraviti pred prihodom dojenčka;
pomoč pri izbiri otrokovega imena in napotke, kaj je pri izbiri pomembno;
na koncu vsakega sklopa konkretne vaje v navdih za nadaljnje pogovore.
Naročite šolo za starše - 50 EUR