Postala bova starša

Konkretni pogovori, napotki in nasveti, ki bodo olajšali prehod iz partnerstva v starševstvo 

Marko Juhant
specialni pedagog
Katja PaskulinJasna Košnjek Mehle
+28.393
zadovoljnih kupcev

Kaj boste storili, da boste otroku dali vse, kar potrebuje za uspešen začetek življenja?

Prvi korak je, da ste kot starši povezani, predani, si brezpogojno zaupate in vzgajate enotno, kot celota. Da imate trdno vez, ki se pod pritiski, neprespanimi nočmi in stresom ne bo zlomila.

Pomembno je tudi, da ste od prvega dne otroku vzor, kakšna naj bi bila partnerska zveza. Kaj naj otrok, ko bo odrasel, pričakuje od svojega partnerja in kaj je potrebno za ljubeče in pozitivno domače ozračje.

Otrok vas bo nenehno opazoval ter se zgledoval po vaši komunikaciji, odnosu, reševanju težav in obnašanju pod pritiskom in stresom.

Če se želite kar najbolje pripraviti na starševstvo in štručko sreče dočakati karseda brezskrbno in samozavestno, vas vabim v šolo za starše Postala bova starša.

Kaj vsebuje šola za starše Postala bova starša?

Šola za starše Postala bova starša vsebuje 28 videoposnetkov, ki vam bodo pomagali uspešno in samozavestno iz partnerjev prerasti v starša. Razdeljena je na sedem sklopov:

1. Prehod iz partnerstva v starševstvo

Kaj se bo spremenilo in kaj lahko vidva naredita, da bi si prehod olajšala, ga polepšala in obogatila?

Vsebina sklopa:

 • Razlika med partnerstvom in starševstvom
 • Kaj je nujno, da bi vaju otrok še bolj povezal?
 • Obvezni pogovori pred rojstvom otroka
 • Se zaman dogovarjata glede vzgoje pred rojstvom otroka?

2. Vloga mame in očeta med nosečnostjo

V tem sklopu se boste bodoče mamice naučile, kako se uspešno spopasti z nosečniškimi izzivi in stresom.

Očetje boste dobili konkretna navodila, kaj potrebuje vaša partnerka in kako jo podpreti med nosečnostjo, ter izvedeli, zakaj dejstvo, da partner svoji partnerki veliko pomaga, še ne pomeni, da je ‘copata’.

Vsebina sklopa:

 • Vloga mame med gnezdenjem
 • Vloga očeta med gnezdenjem
 • Priprava na novo vlogo starša

3. Po porodu

Mami je rodila, kaj pa sedaj? Kaj vaju čaka po porodu? Ali vama bodo res dovolili, da novorojenčka kar odneseta domov, in to sama in brez nadzora? Ja! Ker zmoreta in sta pripravljena. Za dodatno pomoč pa si lahko ogledata ta sklop, ki vama bo pomagal prebroditi prvih nekaj dni po porodu.

Vsebina sklopa:

 • Kako izbrati ime, ki bo ustrezalo obema staršema in otroku?
 • V porodnišnici
 • Ko iz porodnišnice pridete domov
 • Samostojni starši

4. Vrste navezanosti na otroka

Ta sklop vama bo pomagal, ko se začnejo dvomi in preglavice glede tega, ali je prav, da otroka nenehno dvigujeta in ujčkata, ali ga lahko razvadita ter koliko stika je prav in koliko narobe.

Naučila se bosta vse o stilih navezanosti, kateri stil je najboljši za otroka in kakšne posledice imajo lahko manj primerni stili navezanosti na otrokovo odraščanje in njegovo vedenje.

Vsebina sklopa:

 • Kaj je navezanost otroka?
 • Primarna navezanost
 • Varna navezanost
 • Plašen stil navezanosti
 • Oklepajoča navezanost
 • Neorganiziran stil navezanosti
 • Kako se pripraviti na odhod v vrtec?

5. Zmogljivosti otroka

Če gledate svojo štručko in se sprašujete, kaj v bistvu zmore in česa je sposobna, boste odgovor našli v tem sklopu. Dojenčki in otroci pogosto zmorejo več, kot si starši mislijo, s tem sklopom pa se bosta veliko lažje orientirala.

Vsebina sklopa:

 • Kaj otrok dejansko potrebuje od staršev?
 • Kaj otrok zmore glede na starost?

6. Temeljne prioritete za vsakega otroka

Vsak starš si želi, da je njegov otrok zdrav, srečen in uspešen. Sliši se sicer odlično, a kako boste to dejansko to dosegli? Praktične nasvete boste našli v tem sklopu.

Vsebina sklopa:

 • Zdravje
 • Uspešnost
 • Sreča v življenju
 • Kaj razmišlja moj otrok?
 • Otrok potrebuje red

7. Zgodbe iz prakse

Skozi zgodbe iz prakse vam bom odgovoril na najbolj pereča vprašanja o negi in skrbi za dojenčka. Ali morata oblaziniti celo stanovanje? Ali je treba sosedo Ankico poslušati, ko vam daje nasvete o vzgoji? Dojenček v postelji ali ne? Odgovore dobita v tem sklopu.

Vsebina sklopa:

 • Ali morata prilagoditi dom na prihod otroka?
 • Kako reagirati na nezaželene nasvete drugih ljudi?
 • Ali je prav, da dojenček spi z vama v postelji?

Šolo za starše Postala bova starša sem ustvaril za tiste, ki si želijo svojega otroka vzgajati od prvega dne. Prepričan sem, da bosta v njej dobila konkretne in praktične nasvete in napotke, ki vama bodo pomagali, da postaneta samozavestna in ljubeča starša.

Nakup -
69€
>>> Kliknite sem za takojšen dostop do vsebin <<<
30-dnevna garancija zadovoljstva
Google
(4.9)
65 mnenj
Facebook
(5)
32 mnenj

Kako deluje šola za starše?

Šola za starše poteka v obliki spletnega priročnika z videorazlagami. V njej bosta dobila konkretne in praktične nasvete in napotke, ki vama bodo pomagali, da postaneta samozavestna in ljubeča starša.
Obsega sedem sklopov, razdeljenih na krajše videoposnetke. Vsi so poimenovani tako, da se boste med snovjo brez težav znašli.

Lahko si jo ogledate od začetka do konca, lahko pa izberete točno določeno težavo, ki vam v tistem trenutku predstavlja največjo oviro ali zagato, in si najprej ogledate to poglavje.

Ustvarjena po meri (pre)zaposlenega starša

Vem, da sta današnja ritem in način življenja staršev precej drugačna in bolj intenzivna kot včasih, zato sem šolo za starše zasnoval tako, da si jo lahko ogledate kjerkoli in kadarkoli.

Morda se nimate časa voziti na predavanja, težko dobite varstvo za mlajše otroke ali živite v delu Slovenije, kjer ni veliko predavanj na temo starševstva. Zato znanje prinašam v vaš dom, na vaš kavč.

Morda vam po dolgem in napornem dnevu tudi zmanjka koncentracije za branje knjig in bi nasvete o vzgoji raje poslušali preko računalnika, televizije, telefona ali tablice.

Tudi če bi radi nasvete poslušali, medtem ko delate nekaj drugega (med čiščenjem, pospravljanjem, sprehodom ali vožnjo v službo), vam to omogoča naša šola za starše. Tako boste poslušanje videoposnetkov lahko enostavno “vkomponirali” v vaš zapolnjen urnik, ne da bi potrebovali dodaten čas.

O meni

Marko Juhant v parku
Če me slučajno še ne poznate, naj se vam na hitro predstavim. Sem Marko Juhant in sem specialni pedagog za vzgojo otrok. Z vzgojo otrok se ukvarjam že 40 let.

Prvih deset let sem delal v dijaškem domu v Kranju (najprej kot vzgojitelj, nato kot vodja enote in na koncu kot pomočnik ravnatelja), potem deset let kot ravnatelj v Mladinskem domu Malči Beličeve, kasneje pa sem ustanovil svoje podjetje, vodil številne mladinske tabore in sodeloval pri vzgoji tisočev otrok, tako v šolah kot doma.

O vzgoji otrok sem napisal 16 knjig (npr. Trma, Srečni otroci, Pogrešani napotki, Mali nasilnež, Varuh otrokovih dolžnosti, ...), v zadnjih letih pa predavam na šolah, v vrtcih in ustanovah po celi Sloveniji. Vsako leto izvedem več kot 500 predavanj.

V sodelovanju s spletno stranjo Vzgoja.si sem za vas pripravil številne šole za starše, ki si jih je ogledalo že več kot 23.000 staršev.

Neomejen dostop, za vedno

Vzgojne tehnike in nasvete lahko že danes uporabite pri vzgoji vaših otrok, k šoli za starše pa se vrnete mesece in leta po nakupu, saj imate do nje doživljenjski, neomejen dostop. Vaš napredek bo tudi shranjen, da boste vedno vedeli, kje ste ostali.

BONUS: Članstvo v Facebook skupini Vzgoja.si

Ob pridružitvi izobraževanju dobite tudi dostop do zaprte Facebook skupine Vzgoja.si, kjer si boste lahko starši delili svoje izkušnje in nasvete, zastavljali vprašanja in si bili v medsebojno oporo.


Pogosta vprašanja

Zakaj sploh šola za starše, če nisva še starša?

Pri težavah v vzgoji vedno predlagam preventivo, ki je najboljša in najlažja rešitev. Preprečiti požar je vedno bolje, kot ga gasiti.

Pogosto se zgodi, da par na tovrstno pripravo pozabi in nato v ‘viharju’ plenic in joka nima ne časa ne energije za poglobljene pogovore in reševanje težav pod pritiskom.

Majhni problemi postanejo veliki problemi – v bojnih barvah in polnem razmahu. Zato je vedno priporočljivo, da prej opravita vse preventivne priprave in pogovore, da se jih ne bosta lotevala živčna, utrujena in takrat, ko je že prepozno.

Ne le, da bo lažje za vaju, ampak se bo poznalo tudi pri vzgoji in počutju otroka. Skladna, enotna, ljubeča starša sta namreč najboljša možna starša, tudi če je morda kakšna plenica obrnjena narobe.

Kdaj in kako poteka šola za starše? Ali potrebujem dostop do Zooma?

Za ogled vsebin ne potrebujete nobene dodatne aplikacije, kot je Zoom, saj so videoposnetki v šoli za starše posneti vnaprej.

Z nakupom dobite neomejen dostop do šole za starše. Lahko si jo ogledate kjerkoli in kadarkoli, takrat, ko vam najbolj ustreza.

Si lahko šolo za starše ogledam s svojim partnerjem?

Seveda! Sploh, če si želita vzgajati enotno in skladno. Če pa partner ne želi poslušati z vami, vam svetujem, da si posnetke vseeno pogledate, kadar je zraven, pa vas bo vsaj z enim ušesom poslušal.

Kaj pa, če s šolo za starše ne bom zadovoljen/zadovoljna?

Če s šolo za starše ne boste zadovoljni, nam to v roku 30 dni od nakupa sporočite na e-naslov info@vzgoja.si in vrnili vam bomo denar.

Prosim vas le, da vsebine dejansko pregledate in uporabite. Če vaše padalo ni odprto, vam ne koristi!

Z nakupom šole za starše Postala bova starša boste dobili:

 • program, ki vama bo pomagal, da iz partnerjev prerasteta v starša;
 • recept, s katerim vaju bo otrok še bolj povezal namesto oddaljil;
 • praktične predloge za gnezdenje mamice (mami določa počutje v domu, zato je to zelo pomembno);
 • natančne informacije o tem, kaj vaš otrok zmore po letih;
 • praktično razlago o stilih navezanosti; 
 • praktične predloge za gnezdenje očeta (priprava okolja in podpora mamici, čeprav ni ‘copata’);
 • konkretne predloge, kako se lahko čustveno pripravita na starševsko vlogo;
 • štiri najpomembnejše pogovore, ki jih morata opraviti pred prihodom dojenčka;
 • pomoč pri izbiri otrokovega imena in napotke, kaj je pri izbiri pomembno;
 • na koncu vsakega sklopa konkretne vaje v navdih za nadaljnje pogovore.
Nakup -
69€
>>> Kliknite sem za takojšen dostop do vsebin <<<
30-dnevna garancija zadovoljstva