SPLETNA DELAVNICa

Z RAZUMEVANJEM OTROKA DO HARMONIJE V DOMU - Marko Juhant

Praktični nasveti za manj prepiranja, kričanja in živčnosti v družini

Naročite posnetek delavnice – 30 EUR

Ali se tudi vi zapletate v nesporazume, nepotrebna pregovarjanja in “ognjevite” spore z vašimi otroki?

“Želim si mirne komunikacije s sinom, ga razumeti in uživati čas z družino, ne pa da sem po celodnevnem stresu psihično in fizično uničena.”

Sploh mame imate pogosto občutek, da ste tečne, da se ponavljate kot star radio, da uporabljate visok ton in način pogovora, ki vam v bistvu sploh ni všeč.

“Rešila bi sebe. Svoje ‘živčke’. Ko se znerviram in povzdignem glas, šele takrat reagira. Jaz pa dosežem dno. Želim si biti boljša in bolj ‘potrpežljiva’. A včasih je to res težko.”

Želite si sprememb, ampak se počutite ujeti v začaranem krogu.

“Jaz bi rada bila bolj mirna, potem bi bili tudi otroci bolj umirjeni, ne pa da so razdražljivi, cmeravi, jaz pa še bolj jezna in sitna.”

Vse, kar si želite, pa so v bistvu le mirno vzdušje, razumevajoči odnosi in harmonija v domu ...

“Dovolj imam napetosti. Rada bi, da se bolje razumemo in da se znamo podpreti, ko je težko, namesto da se prav takrat skregamo. Zdi se mi, da bi tako končno dosegli nekakšno harmonijo v domu.”

Potem vas vabim na ogled posnetka delavnice “Z razumevanjem otroka do harmonije v domu”.

Pomagal vam bom:

razumeti otrokovo vedenje in njegove reakcije v kočljivih in napetih situacijah;
pomiriti se in premišljeno izbrati prave besede, vzgojni ukrep ali prijem;
imeti globlje, toplejše in bolj uspešne pogovore z vašimi otroki;
znebiti se slabe vesti in občutka krivde;
doseči harmonijo v domu z mirnimi pogovori in pozitivnim vzdušjem.

Kaj obsega delavnica?

Posnetek delavnice traja uro in pol, hkrati pa prejmete tudi posnetke odgovorov na 34 vprašanj staršev o komunikaciji in odnosih v družini.

V sklopu posnetka delavnice boste prejeli tudi PDF-delovni zvezek s 30-dnevnim izzivom ‘Do harmonije v domu’. V njem boste našli 30-dnevni plan, ki mu lahko sledite, da bi postopno uvedli pozitivne spremembe v odnosih z vašimi otroki.

Delavnica ne poteka v živo, gre za posnetke delavnice in odgovorov, ki so vam na voljo za ogled kjerkoli in kadarkoli vam najbolj ustreza.

Kaj se boste naučili na delavnici?

1. Z razumevanjem otroka do hladnejše glave

Se sprašujete, kaj se dogaja z vašim otrokom, ko:

ima izpad trme;
ima stalne, vsakodnevne izpade jeze in trme;
vam kljubuje in vas ne posluša;
je nesramen in jezika?

Izvor napetosti, stresa in jeze je v teh situacijah pogosto nerazumevanje med staršem in otrokom. Otrok ne zna izraziti, kaj potrebuje, starš pa mu ne more brati misli.

Razložil vam bom, kaj se v teh situacijah dogaja v glavicah vaših otrok in kako jim lahko pomagate, ne da bi tudi vi “padli ven”.

2. “Ne želim si več biti tečna mama.”

Mame imate dovolj tečnarjenja, ponavljanja, teženja in nerganja. Ne želite si več biti “tečne mame” in “hudi zmaji”, ki le ukazujejo in dirigirajo v hiši.

Počutje staršev močno vpliva na počutje vseh družinskih članov, zato imate prav vi moč, da ogromno naredite glede splošnega vzdušja in odnosov v domu – z majhnimi spremembami!

Naučili se boste:

kakšno komunikacijo otrok dojema kot tečno in kako jo spremeniti;
kako poslušati sebe in ravnati v skladu s svojimi trenutnimi možnostmi;
kako uskladiti pričakovanja z realnostjo;
kako nehati s kričanjem;
kako poskrbeti, da živčnosti ne stresate na otroke.

3. Učinkovita in prijazna komunikacija z otrokom

Starši se včasih neznansko trudimo, da bi nas otroci razumeli, ko jim nekaj govorimo.

A v resnici boste največ dosegli, če se boste vi potrudili, da bi jih bolje razumeli, in če boste svojo komunikacijo prilagodili njihovim zmožnostim.

Zato vas bom naučil:

kako se mirno odzvati na najbolj osovražene otroške besede ‘sej bom pol’, ‘zakaj prav jaz’, ‘ne, sam še to’, ‘a glih zdaj’;
doseči, da vas otrok sliši, razume in upošteva že prvič, ko mu nekaj sporočite;
umiriti pogovor, ko imate občutek, da izgubljate potrpljenje in ste na meji glasnega spora;
uporabljati besede, ki odnos izboljšujejo in varujejo, ter izločiti tiste, ki ga razdirajo;
priti do globljih pogovorov z vašimi otroki in se z njimi povezati.

4.Slaba vest, krivda in zamere

Vem, da gre marsikateri starš ponoči v posteljo s slabo vestjo in težkim srcem zaradi spora z otrokom.

Kaj narediti po nevihti in kako z otrokom znova vzpostaviti stik? Kako se spopadati z lastnimi čustvi? To so velika vprašanja in pomembna tema, saj močno vplivajo na splošno počutje in vzdušje v vaši družini.

Naučili se boste:

kako spremeniti stare vzorce, ki ne prinašajo željenih rezultatov;
kako se pobotati in presekati slabo vzdušje;
kaj narediti, če imate slabo vest zaradi spora z otrokom ter kako se opravičiti in ali se sploh;
česa absolutno NE smete narediti, da bi se znebili občutka krivde;
kako otroku razložiti, da smo ravnali narobe in da nam je žal.

5. Ko je otrok umirjen, je komunikacija lažja

Otroci tako kot starši skozi dan doživljajo stvari, ki lahko pripeljejo do tega, da so bolj razdražljivi, nepotrpežljivi in vzkipljivi.

Kaj lahko vi naredite, da bi poskrbeli, da se otrok dobro počuti in je zato tudi bolj dojemljiv za pogovore, dogovore in zahteve?

Naučili se boste:

odpraviti zelo pogosto napako, ki pripelje do napetega vzdušja v družini;
čarobne besede za pomirjanje otroka;
s čim vi povzročite stres pri odhodu od doma;
pod kakšnimi pogoji otrok postane “neznosen”.

6. “Enostavno sem na koncu z živci.”

Kaj narediti, ko imate občutek, da ste resnično na koncu z živci? Ko kljub najboljšim namenom, neznanskemu trudu in poskusih pomirjanja že dlje časa čutite stisko?

Situacija ni brezizhodna. Dobili boste nekaj predlogov, kako naprej.

7. Končno do harmonije v domu

Splošno domače vzdušje je odvisno od veliko stvari. Obstajajo pa določeni načini, s katerimi se lahko kot družina povežete, si izkažete ljubezen in pozornost ter ustvarite okolje, ki privablja globoke pogovore in čustveno bližino.

Naučili se boste:

kako okrepiti vaš odnos z otrokom, če je ta že načet;
kako se povezati z otrokom, tudi ko imate slab dan;
kakšne aktivnosti družino povezujejo;
o mirnem tednu – kako si sami ustvarite mir, ki ga potrebujete.

BONUS: 30-DNEVNI NAČRT “DO HARMONIJE V DOMU” + “SLOVARČEK SVETNIŠKIH BESED”

Da bi znanje iz delavnice kar najlažje prenesli v prakso in čim hitreje dosegli boljše odnose v družini, sem za vas pripravil delovni zvezek s 30-dnevnim načrtom “Do harmonije v domu” in “Slovarček svetniških besed”.

V 30-dnevnem načrtu boste dobili:

navodila za uvedbo mirnega tedna;
vaje za boljšo komunikacijo z otrokom;
vaje za mirno reševanje konfliktov;
vaje za boljše razumevanje otroka in njegovih čustev;
konkretne napotke za mirnejše dni.

Slovarček svetniških besed sem napolnil z besedami in izrazi, ki se jim je pri komunikaciji z otrokom (in tudi na splošno) bolje izogniti.

Komu je namenjena delavnica?

Delavnico “Z razumevanjem otroka do harmonije v domu” sem pripravil prav zaradi takšnih sporočil, ki jih redno dobivam od staršev:

“Želim si, da ne bi bila stalno brez energije in bi ostala bolj mirna v situacijah, ko se sin pregovarja in ima izpade, ko ni po njegovo. Ker me to vrže iz tira, postanem jezna, vpijem in sem slabe volje, se zaradi tega sekiram in razmišljam, kaj sem naredila oz. kaj delam narobe. Čeprav vem, da bi morala ostati mirna in ne bi smela vpiti.”
“Rada bi imela bolj mirne dneve, brez nenehnih prepirov in pregovarjanja. Če je mama srečna in mirna, so tudi otroci. Želim si lepšega in bolj mirnega odnosa s hčerkama, sploh s starejšo, ki je že prišla v pubertetno obdobje.”
“Predvsem jaz kot mama ne bi več šla zvečer spat s slabo vestjo, da sem bila na trenutke preveč zahtevna, sitna ... Na trenutke se mi zdi, da preveč komandiram v smislu ‘pospravi sobo’, ‘umij si roke’, ‘pospravi čevlje na svoje mesto’, ‘obuj se’, ‘obleci kratke hlače in ne krilca za v gozd’.”
“Vedno mi je žal, če se zaderem na otroka, ker mi popustijo živci, zato bi rada videla, da bi čim manjkrat prišlo do takšnih situacij. Vsaka taka situacija me spravi v stres in želim si, da bi večkrat lahko odreagirala bolj mirno.
“Ni mi všeč, da se na nekoga, ki ga imam najraje na svetu, včasih ‘derem’.”
“Pri triletnici bi rešila problem poslušnosti. Ona preprosto ignorira, očitno, namerno presliši in se ne gane na besedo. Seveda vse sliši, njen sluh je odličen, vendar ignorira. S tem se trenutno ukvarajmo pri njej.”
“Želim si več pozornosti, ljubečnosti, povezovanja. Želim si, da ne bi bila vedno tako utrujena in nervozna, ko pride do reševanja konfliktov.”
Najbolj si želim razumeti njihovo obnašanje in razmišljanje ter pravilno pristopiti. Določeni prijemi, ki so mogoče pri mojih starših delovali, pri meni, pri mojih otrocih ne delujejo in so verjetno napačni.”

Če se prepoznate v kateri od opisanih situacij, boste v delavnici zagotovo našli rešitev za svoje težave.

O meni

Sem dolgoletni predavatelj, ravnatelj in avtor številnih najbolje prodajanih knjig o vzgoji otrok. Z vzgojo otrok se ukvarjam že več kot 40 let. Vsako leto izvedem več kot 500 predavanj v vrtcih, šolah in drugih ustanovah.

Uporabljam konkreten in praktičen pristop, ki dejansko deluje in prinaša želene rezultate. Pri tem se zanašam na izhodišča iz znanosti, neštete izkušnje z otroki in njihovimi starši pa tudi na dobro mero zdrave kmečke pameti.

S svojimi nasveti sem pomagal več deset tisoč staršem, vzgojiteljem in strokovnim delavcem. Tu je le peščica njihovih odzivov:

"Izjemen pedagog. Realen. Mislim, da bi vsak malček potreboval starše z njegovim pogledom na vzgojo." – Janja

“Ogromno nasvetov iz tečajev Marka Juhanta uporabljam in res delujejo. V tečaju točno naslovi težave in ti vlije občutek zaupanja in razumevanja.” – Živa

“Moram Vam povedati, da ste prekrasen pedagog, z veliko začetnico. Odkar vem za Vas, že kar nekaj let, Vas resnično cenim, cenim Vaše nasvete, všeč mi je podajanje Vaših vsebin. Vsekakor pa mi je všeč, da omenjate in uporabljate zdravo kmečko pamet, kot jo tudi sama rada omenjam in uporabljam.” – Ana

Izgubiti ne morete ničesar!

Garancija na zadovoljstvo

Za svojimi predavanji in delavnicami trdno stojim in verjamem, da vam bodo močno pomagale pri vzgoji otrok, če jih boste uporabili v praksi. Zato za rezultate jamčim z vračilom denarja.

Če delavnica zaradi kateregakoli razloga ne bo izpolnila vaših pričakovanj, nam to sporočite v roku 30 dni po nakupu na e-naslov info@vzgoja.si in vrnili vam bomo kupnino.

Pogosta vprašanja

Ali bodo nasveti z delavnice delovali pri vzgoji predšolskih otrok/šolarjev/najstnikov?

Da, bodo! Delavnica je namenjena staršem otrok vseh starosti. V delavnico sem namenoma vključil primere vzgoje različnih otrok, od predšolčkov do najstnikov.

Si delavnico lahko ogledam s svojim partnerjem?

Seveda! Več glav se več nauči. In tudi nujno je, da sta oba starša na tekočem glede pravil in novosti v vzgoji.

Ali lahko plačilo opravim z nakazilom na TRR?

Za plačilo z nakazilom na TRR nam prosim pišite na info@vzgoja.si.

Kaj če z delavnico ne bom zadovoljen/zadovoljna?

Če z delavnico ne boste zadovoljni, nam to v roku 30 dni od nakupa sporočite na e-naslov info@vzgoja.si in vrnili vam bomo denar.

Prosim vas le, da vsebine dejansko pregledate in jih uporabite. Če vaše padalo ni odprto, vam ne koristi!

Z delavnico “Z razumevanjem otroka do harmonije v domu” boste dobili:

primere pogovorov in praktična navodila za bolj učinkovito komuniciranje in sporazumevanje z otroki;
predloge, napotke in konkretna navodila za reševanje konfliktov in nestrinjanj v družini;
razlage o otrokovem razmišljanju, zmožnostih in čustvih, ki vam bodo pomagale otroka razumeti, ostati mirni in primerno ukrepati;
praktične nasvete za “tečne mame”, ki si želijo, da bi se nehale ponavljati in kričati;
nasvete glede slabe vesti in občutkov krivde, ki jih starši doživljate zaradi oštevanja, kaznovanja in prerekanja z otroki;
konkretna navodila in ideje glede tega, kaj lahko naredite za harmonijo v domu, mir v družini in ljubeče odnose med družinskimi člani;
PDF-delovni zvezek s 30-dnevnim izzivom “Do harmonije v domu”.
Naročite posnetek delavnice – 30 EUR