Brezplačna e-knjiga  7 receptov za vzgojo srečnih in uspešnih otrok:
PRENESITE
Black Friday akcija: -40% popusta na vsa izobraževanja

Marko Juhant o vzgoji otrok

BREZPLAČNA 
E-KNJIGA

7 receptov za vzgojo srečnih in uspešnih otrok
Ime

Izobraževanja o vzgoji otrok

Vzgoja po ločitvi

S pomočjo S.R.P. načrta otroku zgradite varen pristan, ki ga bo obvaroval pred čustvenimi ranami ločene družine

Samostojen in Odgovoren otrok

Skozi 25 misij do otroka, ki bo sam od sebe opravljal šolske obveznosti in hišna opravila.

Hitro učenje

Za starše, ki želite odkleniti učni potencial svojih šolarjev

V 7 dneh do boljših ocen 

Z veščinami odličnjakov bo otrok samostojno in odgovorno opravljal šolske obveznosti – brez utrujajočih prepirov, izgubljenih živcev in žrtvovanja popoldnevov

Vzgoja od A do Ž

Vzgoja od A do Ž: največja zbirka vzgojnih bližnjic v Sloveniji, zaradi katerih bodo otroci z vami raje sodelovali, vam zaupali in vas imeli radi.

Spanje

Z večerno rutino POLHEK bo vaš otrok zaspal “kot angelček”, vi pa se boste zjutraj končno zbudili spočiti in polni energije

Vzgoja otroka z ADHD

Spoznajte “hiper-strategije”, s katerimi boste bolj učinkovito obvladovali otrokove impulzivne, agresivne in burne izbruhe ter izboljšali njegovo pozornost

Navihani vodič

Namesto "računalniških počitnic" uporabite unikatne, zanimive in poučne ideje za preživljanje kvalitetnih večerov, vikendov in počitnic z družino

Vzgoja najstnika

Enostavno vzgojite odgovorne, spoštljive in motivirane najstnike brez prepirov in neprespanih noči

30-dnevni izziv do poslušnega otroka

Prodrite skozi otrokov "filter pomembnosti" in vzgojite otroka, ki vas bo poslušal PRVIČ, ko mu boste nekaj rekli.

Motiviranje otroka

Izognite se neskončnemu prigovarjanju, pregovarjanju in motivacijskim govorom ter odkrijte najboljši način za lahkotno motiviranje otrok

Preobremenjena mami

Z rituali ravnovesja boš sebe končno postavila na prvo mesto. Brez občutkov krivde in slabe vesti.

21 dni do boljših ocen

Z veščinami odličnjakov bo otrok samostojno in odgovorno opravljal šolske obveznosti – brez utrujajočih prepirov, izgubljenih živcev in žrtvovanja popoldnevov

7 dni do družine brez kričanja

Čas je za jesen brez slabe vesti in krivde. Brez joka in prepirov. Brez uničevanja družinskih odnosov in otrokove samozavesti

Jezoodporne igre

S 13 poučnimi igrami naučite svojega otroka, kako bolje obvlada in ustrezneje izraža močna čustva jeze ter se hitreje pomiri, ko ga preplavijo. 

Hišna opravila

S Sistemom hišnih opravil bo otrok samostojno in vestno opravljal svoje zadolžitve

Pripravljen prvošolček

Nepogrešljivi nasveti za brezskrben in pogumen začetek šolanja

Mala šola velikih čustev

Z mirnim kotičkom, čustvenimi aktivnostmi in zabavnimi igrami naučite otroka prepoznati, poimenovati in obvladovati njegova čustva.

Hitra šola proti jezi

S protipožarnim sistemom proti jezi pogasite in preprečite otrokove “eksplozije jeze” na eleganten, spoštljiv in prijazen način

Samozavest in samopodoba

Osvojite 6 ključnih gradnikov samopodobe, s katerimi bo vaš otrok pridobil boljšo samopodobo, se znal postaviti zase in bo kos vsakemu izzivu

Ritualčki povezovalčki

Z ritualčki povezovalčki Marka Juhanta otrokom pričarajte čudovite spomine, povezovanje z družino in čisto vaše, posebne tradicije

Kaznovanje brez krivde

Ja, je! Odkrijte pravičen sistem kaznovanja, ki zaleže prvič – brez občutka krivde, slabe vesti in negativnih posledic na otrocih.

Herojsko postavljanje mej

Namig: Niso bolj strogi ali bolj popustljivi – ključ je nekje drugje, preberite spodaj

28 dni do vzgoje z manj stresa

S pospeševalci sožitja v 10 minutah na dan do manj sivih las, izgubljenih živcev in neprespanih noči

Samostojno učenje

Brez zavlačevanja, stalnega pregovarjanja okrog šole in učenja pozno v noč ter vikendov pred zvezki in knjigami.

28 dni do družine brez kričanja

Zamenjajte kričanje s prekinitvenimi vzorci in se znebite slovesa “kričečih staršev.”

Dom brez prepirov

S tehniko 4i se izoginite prepirom, kričanju in prerekanju ter dosežite sodelovanje, uboganje in spodbudno družinsko vzdušje

Velik paket izboraževanj Marka Juhanta

Znebite se stresa in napetosti pri vzgoji ter napolnite vaš dom z umirjenostjo, zadovoljstvom, iskrenimi nasmehi in dobro voljo!

Prepiri med brati in sestrami

Spoznajte sodelovalne veščine za enostavno izboljšanje odnosov med vašimi otroki

Zakladnica

V nekaj minutah najdite odgovor na katerokoli vprašanje, ki vas teži (tudi na tista, ki si jih ne upate zastaviti)

Samostojen in odgovoren otrok

Skozi 25 misij do otroka, ki bo sam od sebe opravljal šolske obveznosti in hišna opravila.

Uspešen in brezskrben začetek šolskega leta

Z novim pristopom šolske vzgoje poskrbite, da bo novo šolsko leto najmanj stresno in najbolj uspešno do sedaj

Razumevanje otroka

“branjem misli” otroka se izognite prepirom in ustvarite dom, poln dobrih odnosov, umirjenosti in sodelovanja

Odlepite otroke od ekranov

Vzgojite otroke, ki bodo pametno uporabljali ekrane, namesto da cele dneve igrajo igrice, visijo na TikToku in se izogibajo resničnemu svetu

Neprimerno vedenje

Znebite se jezikanja, jeze, nasilja, grdih besed in laži - tako doma kot v javnosti

Postala bova starša

Konkretni pogovori, napotki in nasveti, ki bodo olajšali prehod iz partnerstva v starševstvo 

Delovne navade

Enostavno oblikujte trdne delovne navade za šolo in hišna opravila, brez teženja, siljenja in prepričevanja!

Otrok ne uboga

Izognite se neskončnemu pregovarjanju in kričanju ter dosežite, da vas otrok sliši, upošteva in sledi vašim navodilom, ko mu nekaj rečete prvič, ne desetič

Vzgoja Trmastega Otroka

Naučite se preusmeriti otrokovo trmo v njegovo korist in se še danes znebite vseh težav pri vzgoji trmastih otrok.

Marko Juhant

Marko Juhant

Sem specialni pedagog, bivši ravnatelj, večni vzgojitelj, oče in avtor več najbolje prodajanih knjig o vzgoji otrok. Moj pristop k vzgoji otrok je konkreten in praktičen, brez dlak na jeziku in ovijanja v vato (tako staršev kot otrok).

Nisem pristaš nepotrebnega razvajanja in prekomernega zaščitništva otrok. Svojo prakso oslanjam na najboljše znanstvene ugotovitve na področju pedagogike, na praktične izkušnje in na dobro mero zdrave kmečke pameti.

Učiti se ne bom nehal nikoli. Skozi leta vodenja taborov in spremljanja pouka sem ugotovil, da pri vzgoji obstaja velika razlika med teorijo in prakso.

S pomočjo teh izkušenj zbiram nabor vzgojnih prijemov in metod, ki preverjeno delujejo, in opuščam tiste, na katere se otroci ne odzivajo najbolje.Sem eden od redkih, če ne edini pedagog, ki jamči za rezultat svetovanja. Če zadanih ciljev ne dosežemo, staršem vrnem denar.

Z vsako knjigo, predavanjem in tečajem si prizadevam, da dobite navodila, razlage in napotke, ki bodo bistveno izboljšali vaše odnose, vzdušje v vaši družini in vedenje vašega otroka.
To delam s praktičnimi, konkretnimi nasveti, ki jih zlahka prenesete v prakso, ker vem, da je vse lažje povedati, kot dejansko izpeljati.

Skratka, moje poslanstvo je vzgojo olajšati, polepšati in izboljšati, tako za starše kot za otroke. Želim vam pomagati, da boste bolje razumeli svoje otroke ter jih vzgojili v srečne, delovne, odgovorne in uspešne ljudi.

Zelo sladko poslanstvo, saj vem, da se vam bo vsak vaš trud v tej smeri stotero povrnil. Najboljši starši ste tisti, ki se vsak dan trudite biti malo boljši, ne glede na to, kakšni ste.

Mnenja mamic

6 glavnih elementov dobre vzgoje

Bistvo dobre vzgoje je, da znate svoje ukrepe, ton glasu in odnos prilagoditi glede na situacijo, značaj otroka in njegove trenutne potrebe.

Da se vedno trudite biti pošteni, spoštljivi ter hkrati odločni in samozavestni.

Točno takšna vzgoja je v otrokovem najboljšem interesu, zato se boste v mojih izobraževanjih in nasvetih srečevali s šestimi glavnimi elementi dobre vzgoje:
1

Razumevanje otroka in realna pričakovanja. Morate vedeti in razumeti, kaj je normalno in kaj ni, kaj otrok zmore, kako razmišlja, kako se počuti. To je predpogoj da lahko ukrepate pravilno, sorazmerno, spoštljivo in v skladu z otrokovimi zmožnostmi.

2

Ohranjanje miru in dostojanstva, da lahko izberete pravi ukrep, ki ne bo prekomeren ali škodljiv za vaš odnos z otrokom in zaradi katerega vas ne bo pekla vest.

3

Prepoznavanje glavnega problema, ki je pripeljal do neprijetne situacije. Le ko prepoznate resnični, glavni problem, ga lahko odpravite učinkovito in za vedno. Če skušate rešiti napačen problem, se bo težava v prihodnosti ponavljala.

4

Sposobnost izbire primernega ukrepa in dovolj velik nabor ukrepov (graja, kazen, pogovor, tolažba, druženje, ustvarjanje ...). Izbirate na podlagi tega, kar se v tistem trenutku dogaja, kako se otrok tedaj počuti in kaj potrebuje. Z uporabo napačnega ukrepa težave ne boste rešili in jo lahko celo poslabšate.

5

Samozavest in odločnost pri vzgoji, saj sta vaša energija in pristop do otroka izjemno pomembna za uspešnost vzgojnih metod in ukrepov. Otroci dobro zaznajo, kako se počutite, in začutijo, kdaj niste prepričani vase, ter to z veseljem izkoristijo v svoj prid.

6

Doslednost tudi v najtežjih trenutkih, ko ste utrujeni, na koncu z živci, ko imate slab dan, ko ste neprespani in pod stresom, da otroka ne zmedete, ker ukrepate enkrat tako in drugič drugače.

Brez katerekoli od teh ključnih sestavin sistem ne deluje.

Če želite dobro vzgajati svoje otroke, morate obvladati vse ključne elemente dinamične vzgoje in se zavedati, da se ne vzgaja le v trenutku in le z ukrepi.

Vzgaja se tudi sproti, dolgoročno, s premislekom, s pogovori in z načrtnim negovanjem odnosov in vrednot.

Vse znanje, razlage, primere in podrobna navodila, ki vam bodo omogočili takšno vzgojo, boste našli v mojih šolah za starše.

Nasveti

Preberite vse članke
Starši se pogosto sprašujete, kako svojemu otroku omogočiti, da se uči novih stvari in v njih postane mojster. Hkrati pa si želite izogniti temu, da bi ga obremenjeva...
6 min branja
Avtorica Montessori vzgoje je Italijanska doktorica na področju medicine, ki se je preusmerila iz medicine v pedagogiko.  Seveda so se tudi njene druge vrednote, kat...
9 min branja
Sočutno starševstvo je kljub vsem dobrim namenom, precej težko izvajati. Veliko ljudi zaplava.  K meni potem pridejo v času najstništva svojega otroka in rečejo...
10 min branja

Že imate kopijo brezplačne e-knjige?

Ime
apartmentcrossmenuchevron-leftchevron-right