Brezplačna e-knjiga  7 receptov za vzgojo srečnih in uspešnih otrok:
PRENESITE
Black Friday akcija: -40% popusta na vsa izobraževanja

Marko Juhant

Sem specialni pedagog (področje obnašanja, čustvovanja in osebnosti), bivši ravnatelj, večni vzgojitelj, oče in avtor številnih najbolje prodajanih knjig o vzgoji otrok.

10 let sem bil ravnatelj v Dijaškem domu v Kranju, potem deset let v Mladinskem domu Malči Beličeve, za tem pa sem ustanovil svoje podjetje.

Na začetku sem se največ posvetil seminarjem za učitelje in “servisu” otrok z vedenjskimi težavami.

Prišel bi kar na dom in tam spoznal družino, ocenil situacijo in jim pomagal pri vzgojnih in vedenjskih težavah, ki so jih pestile.

Edini sem dajal jamstvo na rezultat, namesto na izvedbo programa. Če zadanih ciljev nismo dosegli, sem staršem vrnil denar.

To se sicer ni zgodilo pogosto, saj sem od samega začetka sodelovanja zahteval polno angažiranost, iskrenost in trud iz strani staršev. S takim odnosom pa smo lahko bili kos še vsaki težavi.

Zagovarjam konkreten in praktičen pristop k vzgoji otrok.

Skozi izkušnje, vodenje taborov in spremljanje pouka sem se naučil, kateri vzgojni ukrepi dejansko delujejo in kateri ne. Opustil sem tiste, ki niso delovali in uvajal nove, na katere so se otroki odlično odzivali.

Nisem pristaš teorije, ki jo je v praksi nemogoče uporabiti. Pa tudi nepotrebnega razvajanja otrok ne. Zagovarjam zdravo kmečko pamet in praktične pristope in prijeme, ki v praksi dejansko delujejo.

Sem avtor 16 knjig:

Srečni otroci
Kazen
Družinska zakladnica
Boštjan in Košek
Recept v vzgoji
Varuh otrokovih dolžnosti
Varuh dolžnosti staršev
Dva Gorenjca o šparanju
Pogovori
Trma
Pogrešani napotki
62 napačnih razlogov
Punce, glavo gor!
Mali nasilnež
Gusar Gal
Iskreno o moških - kako s partnerji in sinovi
Vsako leto pa predavam in svetujem na mnogih šolah, vrtcih in ustanovah po celi Sloveniji.

Sodelovanje z Vzgoja.si

Moj najnovejši projekt je pa sodelovanje z ekipo Vzgoja.si. Z njihovo pomočjo sem lahko združil svoje znanje in sodobno tehnologijo.

Pogoji so se namreč začetkom leta 2020 začeli drastično spreminjati, predavanja v živo in domači obisko niso bili več priporočljivi, in sem zato začel iskati načine kako svoje nasvete in pomoč podati na daljavo oziroma preko spleta.

Tako so nastale šole za starše Otrok ne ubogaVzgoja trmastega otrokaMotiviranje otroka, Vzgoja sorojencev, Postala bova starša, Grdo obnašanje in ter Vzgoja najstnika, e-knjiga Navihani vodič ter moja Zakladnica.

Sicer pa nisem le profesionalno bitje. V šoli sta mi bila najljubša odmor in telovadba, danes pa čas najraje preživljam v naravi. In štirinožni prijatelj Dante je vedno z mano.

Poleg dela z osebami obvladujem prav spodobno še les, jeklo, kamen in kompozite, sem letalski modelar, jadralec in veslač, ljubitelj malih količin dobrih vin in hrane (ne slik na krožniku - konkretne hrane) ter domače besede, ki vleče na smeh.

Brezplačna e-knjiga!

Kakšen je moj pristop, način dela in kakšne nasvete vam lahko podam, pa boste najbolj razumeli, če boste prebrali mojo brezplačno e-knjigo 7 receptov za vzgojo srečnih in uspešnih otrok.
V tej kratki e-knjigi vas bom med drugim naučil:
“Kako naj umirim otroka, kadar ima napad trme?”
“Kaj naj naredim, če me otrok ne uboga ali ne posluša?”
“Kako naj pripravim otroka, da se bo sam od sebe spravil k delu za šolo in hišnim opravilom?”
Marko Juhant podpis