Brezplačna e-knjiga  7 receptov za vzgojo srečnih in uspešnih otrok:
PRENESITE
Black Friday akcija: -40% popusta na vsa izobraževanja
VSTOP ZA ČLANE

Marko Juhant - knjige

Vse knjige Marka Juhanta o vzgoji otrok.

Kazalo

Trma

Knjiga Trma je priročnik za starše trmastih otrok. Z njo boste dobili vpogled v to, kaj vašim trmoglavcem roji po glavi, zakaj so tako trmasti in kako z njimi uspešno sobivati.

Starši trmastih otrok morate biti namreč pravi mojstri vzgoje – morate biti dosledni, prilagajati vzgojne prijeme otrokovi trmi, biti izjemno dobri komunikatorji ter postavljati in varovati meje, ki jih bo otrok vztrajno preizkušal.

In morate mu tudi znati biti v oporo, mu pomagati, ga voditi v pravi smeri. Trmasti otroci imajo namreč ogromen potencial in so v življenju lahko izjemno uspešni, če le poskrbite, da svojo močno voljo usmerijo v dobre, koristne stvari.

Več o trmi in kako jo "detonirati" izveste tudi v spletni šoli za starše Vzgoja trmastega otroka.


Varuh otrokovih dolžnosti s Simono Levc

Knjiga je namenjena vsem staršem, predvsem tistim, ki so se ujeli v past permisivne vzgoje in popuščanja.

S Simono Levc sva združila izkušnje pri delu z otroki in vnesla vanje tudi marsikaj iz domače vzgoje obeh družin. Meniva, da je način vzgoje, v katerem se preveč ukvarjamo z otrokovimi pravicami in premalo z njegovimi dolžnostmi, obrodil brezciljne in nesrečne mladostnike.

Če se pogosto znajdete v situacijah, ko otroku preveč pomagate, mu vse prinašate k riti, delate stvari namesto njega, ga prekomerno varujete pred naravnimi in logičnimi posledicami in obveznostmi, vam priporočam to knjigo in upam, da vam bo odprla oči.

Midva sva prepričana, da je čas, da v vzgoji obrnemo nov list!


Družinska zakladnica

Starši si najlažje zapomnimo težave, spodrsljaje, napake in trenutke, ki so nam prinesli jezo in razočaranje. Ti ostanejo z nami še pozno v noč, ko budni ležimo v postelji in premlevamo, zakaj in kako se je to zgodilo.

A otroci naredijo tudi veliko dobrega, pravega, korektnega, spodobnega in zabavnega.

Kaj počnemo starši? Vse dobro pozabimo! Mogoče si zapomnimo uspeh v šoli, v športu, kakšno predstavo, a naši otroci so veliko več kot le šolarji in športniki.

Družinsko zakladnico sem ustvaril z namenom, da lahko nekje zapišete in si za vedno zapomnite vzgojne uspehe, domače dosežke in pomembne družinske preboje.

Takšni zapisi so ob branju sladki, tako za starše kot za otroke, in se ne pokvarijo – tako kot med.


Pogovori

Kako se pogovarjati z otroki in najstniki?

Kako načeti in nadaljevati pogovore o mejah, smrti, spolnosti? Kako usmeriti k poklicu ali svetovati glede ljubezni? Kako se pogovoriti o drogah, alkoholu, cigaretah in drugih skušnjavah?

Kako se izogniti komunikacijskim pastem, ki vam jih bo nastavljal, in poskrbeti, da se ne bo izogibal pogovoru ali v ključnih momentih zamenjal teme?

Vse to boste izvedeli v knjigi Pogovori.

V njej boste dobili konkretne nasvete in primere pogovorov, da boste točno vedeli, kako, kje in kdaj jih izpeljati.

Pomagala vam bo najti skupni jezik z otrokom, ga bolje razumeti in poskrbeti, da iz vajinih pogovorov oba odneseta največ.

Več o razumevanju otrokovih misli in čustev ter kako lahko s tem ustvarite dom poln dobrih odnosov, umirjenosti in sodelovanja, izveste tudi v spletni šoli za starše Razumevanje otroka.


Srečni otroci

Kako poskrbeti, da bodo vaš otrok resnično srečen? Tako, da mu kupite mobilnik in na kupe igrač? Zagotovo ne.

Tako, da mu je dovoljeno vse, in da je vse prinešeno na pladnju, postreženo spredaj in zadaj? Tudi ne!

Poskrbite za popolna jutra, dajte mu delo, poskrbite za temeljne vzgojne elemente, kakovosten prosti čas, dovolj spanca in zdrave meje.

Ustvarite popolno okolje za to, da bo otrok srečen zaradi varnega in stabilnega okolja, močnih družinskih vezi, majhnih in velikih uspehov, nepozabnih trenutkov in avantur.

Kako konkretno to izpeljati, kaj je pomembno in kaj pravzaprav ne, boste izvedeli v tej knjigi.


Varuh dolžnosti staršev

Knjiga, ki sem jo napisal brez dlake na jeziku (prstih). Namenjena je le staršem, ki imajo dovolj poguma, da se soočijo z grenko resnico in si priznajo, da lahko vzgajajo bolje. Za tiste starše, ki so pripravljeni sprejeti, da so morda do zdaj govorili eno, počeli pa drugo.

Je izjemno trezen razmislek o tem, kaj so vaše prioritete, dolžnosti. O tem kako starši včasih prelahkotno dojemamo vzgojo in odgovornost do otrok.

Od njih pričakujete doslednost, iskrenost, brezpogojno ljubezen, uboganje, spoštovanje – pa ste prepričani, da vi sami njim dajete enako?

Pri vzgoji šteje vsaka minuta. S to knjigo vam želim pomagati, da boste čisto vsako izkoristili kar najbolje, da boste lahko čim več časa delali tisto, kar resnično šteje.

Če si želite svojo vzgojo znova vzeti v roke, jo izboljšati, izpopolniti in postati starši, ki si jih vaši otroci zaslužijo, starši, kakršni ste dolžni biti – knjigo v roke in pojdimo na potep!


Recepti v vzgoji

Sam nisem pristaš trikov, zvijač in podobnih podvigov, s katerimi naj bi pretentali otroke v uboganje in lepo obnašanje.

Menim, da je vsak vzgojni ukrep, ki deluje, jasen in razumljiv tudi otroku. Da morajo sami vedeti, po kakšnih pravilih igrajo, in vaši nameni morajo biti iskreni in jasni.

Najbližje triku, ki vam ga lahko ponudim, je recept. To so prijemi, metode in tehnike, ki imajo jasne korake in preverjeno učinkovito delujejo – celo bolje kot kakšen trik.

V tej knjigi jih boste našli ogromno, za vsak čas, priložnost in pripetljaj.

Od šolskega dela, hišnih opravil, manir za mizo in izpadov vse do usmerjanja v poklic, bežanja od doma, računalnikov in grdega obnašanja – obstaja en recept ali več različnih receptov za vsako priložnost.

Kako odkriti otrokove skrite vzvode za grdo obnašanje ter načine kako se znebiti jezikanja, izpadov jeze in kletvic boste našli v šoli za starše Grdo obnašanje.


Pogrešani napotki

Ko ste povili svojo majhno štručko in jo prvič odpeljali domov, ste se verjetno kar naenkrat zavedli – kar domov so nas poslali, brez navodil za uporabo!

In verjetno ne potrebujete navodil za menjanje plenic in oblačenje. Teh je v knjigah in na spletu že dovolj.

Bolj pomembno vprašanje je, kako to bitje sploh vzgojiti? Kaj so najpomembnejše stvari? Na kaj biti pozorni? Kako poskrbeti, da bo srečen in uspešen v življenju? Kako ne zavoziti vzgoje?

V knjigi Pogrešani napotki boste odkrili srž vzgoje in glavne teze, ki so lahko glavna vodila, med plovbo po razburkanem morju vzgoje in odraščanja otroka.


Mali nasilnež z Matejo Tejo Bučinel

Ko otrok začne tepsti, gristi, ščipati in se dreti, ponavadi starši kar otrpnejo. Ko se takšno vedenje nadaljuje, šok mine in se začne panično iskanje rešitve.

Kako otroka ustaviti, kako ukrepati, zakaj se to sploh dogaja?

V tej knjigi boste izvedeli, kaj tiči v ozadju nasilnega in agresivnega vedenja. Odkrili boste, kako nasilno vedenje preprečiti, ter dobili zbirko najboljših, preverjenih ukrepov, s katerimi boste spremenili neprimerno obnašanje.

Ukrepe bomo razložili korak za korakom, na resničnih primerih. Pripravili vas bomo na miroljuben boj proti udarcem in krikom ter vas opremili z vsem vzgojnim orodjem, ki ga boste za to potrebovali.


Iskreno o moških s Tonijem Mavričem

Včasih se med pogovorom med moškim in žensko zdi, da ne govorita istega jezika.

Drugič pa imate občutek, da med vama obstaja nekakšna pregrada, ki selektivno prepušča le tisto, česar dejansko niste hoteli povedati.

Pogovor zamre, zakuha se zamera, ustvari se napetost, ne da bi sploh vedeli, kaj ste naredili narobe.

In če je tako s partnerjem, bo zelo verjetno enako tudi s sinom.

S to knjigo želim ženskam pomagati, da bodo bolje razumele in podpirale moške v svojem življenju in z njimi sodelovale. S številnimi primeri bom ponazoril, kako vaši partnerji in sinovi razumejo besede, ki jih izgovorite, in tudi tiste, ki jih ne.

Vse razlage in nasveti bodo izjemno koristni, nekateri primeri vas bo verjetno nasmejali, vaš trud, ki ste ga vložili v razumevanje partnerja in sina, pa se bo stokratno povrnil.


Kazen

Ste upali, da se bo dalo vzgajati brez kazni? Zdaj vidite, da ne gre?

Potem je ta knjiga namenjena točno vam. Tistim, ki vam kazen ni ljuba in, če že morate, jo želite uporabljati tako malo, kot je mogoče.

Namenjena je tudi tistim, ki ste otroka v jezi že kdaj kaznovali in spoznali, da kazen ni prinesla željenih rezultatov in da je pravzaprav vas prizadela bolj kot otroka.

Dobro, vzgojno in korektno kazen boste morali izvesti le enkrat. Kako, boste izvedeli v tej knjigi.


Ženske mojega življenja

Je knjiga, ki bo izboljšala življenje vsem ženskam v življenju moškega, ki jo prebere.

Kako z ženami, hčerami, mamami in taščami – preberite nasvete, ki bodo prinesli prijetne spremembe v partnerstvo, vzgojo hčera in odnose z vašimi najljubšimi osebami nežnejšega spola.

Znebite se starih prepričanj, mitov, škodljivih vzorcev in priučenih predsodkov, ki v modernem svetu in sodobnih odnosih nimajo česa iskati.

Posodobite svoje veščine in način komunikacije z ženskami ter bolje razumite partnerke in hčere.

Žene, partnerke, boljše polovice – podarite to knjigo svojim ljubljenim in ugotovile boste, da ste nekaj neprecenljivega podarile same sebi.


Navihani vodič

Tudi zabavni del vzgoje lahko izpeljete bolje ali slabše. Igra, avanture, izzivi in aktivnosti v krogu družine in v naravi so izjemno pomembni za otrokov razvoj.

V Navihanem vodiču boste dobili kar 137 poučnih pustolovščin za otroke za vse letne čase in vremenske pogoje, zunaj ali v varnem zavetju doma.

Nekaterih se bodo lahko otroci lotili sami, nekatere boste izvajali skupaj. Za njih ne boste potrebovali nobenih posebnih ali dragih pripomočkov, za nekatere pa samo to, kar že imate doma, v kuhinjskih predalih, otroških sobah in garažah.

Privoščite svojim malčkom obilo zabave in novih spoznanj ter ustvarite večne spomine in čudovite fotografije.

Če želite vodič priročno na svojem telefonu, je na voljo tudi digitalna verzija. Več o e-knjigi Navihani vodič.


62 napačnih razlogov

Knjiga izpostavi 62 napačnih razlogov za dajanje nalog, domačega branja in drugih šolskih obveznosti med počitnicami.

Čeprav sam menim, da so domače naloge in delo za šolo doma NUJNI, če si želimo, da bodo naši otroci premogli dovolj kakovostnega znanja za razvoj, izobraževanje in delo, sploh v zahtevnejših poklicih, za njih v času počitnic ni prostora.

Čas počitnic je prav tako pomemben za otrokov razvoj – prosta igra, druženje, počitek in celo dolgčas so nujni, da otrok odraste v samozavestno, komunikativno, motivirano in iznajdljivo osebo.

V prostem času, med vikendi, počitnicami in dopusti mora rasti kot oseba, ne kot učenec!


Punce, glavo gor!

Je knjiga o bistvu učiteljskega poklica in o ženskah, ki ga opravljajo. O dobrih učiteljicah, ki sem jih srečal, resničnih osebah, njihovih izzivih, dolžnostih in priložnostih.

Čeprav sam nisem učitelj, sem velikokrat sodeloval z njimi pri oblikovanju pouka v razredih z izstopajočimi posamezniki, od rahlo motečih in le neprilagojenih do praktično neobvladljivih učencev.

Teh izkušenj se je skozi leta nabralo veliko in nadvse si želim, da vse tisto, česar sem se naučil v letih opazovanja pouka, pride nazaj do izvira. Knjiga je moj poklon, spodbuda in navijanje za Vas, učiteljice!

Da bi poskrbeli za manj stresno in najbolj uspešno šolsko leto do sedaj, si lahko ogledate tudi spletno šolo za starše Uspešen začetek šolskega leta.


Dva gorenjca o šparanju s Pavlom Rihtaršičem

Knjiga je nastala kot korak k cilju, ki smo si ga zadali v sodelovanju s podjetjem Elementum – iz Slovencev narediti najbolj finančno pismen narod na svetu!

Je prav posebna knjiga, ki jo lahko berete od spredaj ali od zadaj, na eni strani pišem jaz o navajanju otrok na pametno ravnanje z denarjem, na drugi strani pa Pavel Rihtaršič o upravljanju premoženja za odrasle.

Ja, otroke je na finančno odgovornost treba navaditi, ne naučiti! Starši, odrasli, pa boste dobili finančno izobraževanje, ki ga niste bili deležni v šoli.


Boštjan in košek

Smetarski avtek, ki ima nekaj čarobnih lastnosti, Boštjanu pomaga osvojiti izziv pospravljanja.

Je ilustrirana fantovska knjiga, ki malčke napeljuje k pospravljanju za seboj in k redu v njihovem okolju.

Z ilustracijami in zgodbo orisuje, kako je naše počutje odvisno od reda v naši okolici. S to zgodbo bodo tudi najbolj skuštrani, navihani in igrivi fantki vsaj malo bolj pogosto pospravljali.


Gusar Gal

Gusar Gal je knjiga, ki je nastala po resničnih dogodkih. Namenjena je otrokom, ki šele začenjajo z branjem.

Skozi slikanico odkrivate čudovit in sodelovalen odnos Gala in njegovega očeta, ki ga pri pustolovščini podpira ravno toliko, kolikor je prav.

Gal iz svojih sanj naredi nekaj otipljivega – z očetom izdelata čoln. Kaj vse s tem čolnom pripluje – preberite v knjigi.Niste bralni tip? Tudi za vas imam rešitev

Če niste ravno bralni tip in bi se vseeno radi dodatno izobrazili o vzgoji, priporočam, da preverite moje šole za starše in ostala videoizobraževanja.

So odlična rešitev za prezaposlene starše, ki si pri pridobivanju znanja želijo nekaj več fleksibilnosti.

Videovsebine boste lahko gledali ali poslušali med opravki, na poti v službo ali namesto večernih novic, ob kozarcu dobrega piva.

V njih boste našli izjemno kakovostne in praktične nasvete, ki vam bodo bistveno olajšali in polepšali vzgojo.


Brezplačna e-knjiga!

Kakšen je moj pristop, način dela in kakšne nasvete vam lahko podam, pa boste najbolj razumeli, če boste prebrali mojo brezplačno e-knjigo 7 receptov za vzgojo srečnih in uspešnih otrok.
V tej kratki e-knjigi vas bom med drugim naučil:
“Kako naj umirim otroka, kadar ima napad trme?”
“Kaj naj naredim, če me otrok ne uboga ali ne posluša?”
“Kako naj pripravim otroka, da se bo sam od sebe spravil k delu za šolo in hišnim opravilom?”
Marko Juhant podpis
apartmentcrossmenu
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]